Scottish Fold Röntgen Görüntüleri

Lils
Lils

125528 Puan

Alman bir veteriner paylaşmış. Scottish×scottish çiftleşmesi değilmiş bu arada ve maalesef kediyi uyutmak zorunda kalmışlar. Melez scottish olsa bile hastalık etki edebiliyor maalesef. Eskiden paylaşılmıştı başka görüntüler. Yeni üyeler için paylaşmak istedim çünkü ben de bundan öğrenip araştırmıştım scottish fold'ların eklem sorununu.


9 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Malesef çok acı, bilerek hasta olan bir cinsi çiftleştirmek ve bir sürü insanın satın alırken hiç düşünmemesi de insanların ne kadar bencil olduğunu tekrar hatırlattı bana.

Selenay1
Selenay1

11443

Bunu görünce benim direkt aklıma dün "eklem sorunu, genetik sorun diyenlere kulak asmayın milyonlarca kişi besliyor bu hayvanları" diyen şahıs gelmişti umarım görür :D

Selenay1
Selenay1

11443

Bu sitede de kedisini çiftleştirmek isteyenlerin kedileri hep cins oluyor doğan yavruların bu ve bunun gibi kalıtsal hastalıklara sahip olabileceğini düşünemiyorlar

NorthNight
NorthNight

16576

Çok üzülüyorum bu hayvanların bir aksesuar gibi kullanılmasına. Benim kedim de cins scottish değil ama ne olursa olsun “cins meraklıları”nın elinden kurtulup bize denk geldiği ve doğurtun diyenleri umursamadan kısırlaştırdığımız için çok mutluyum.


Kedimizi ilk sahiplendiğimizde ne bu genetik faktörlerden ne kedi cinslerinden doğru düzgün anlamazdım. Ayırt bile edemezdim. Kedimizi gören herkes filan yerde erkek kedi var demeye başladı, genetik faktörler bir tarafa bir canlının yavrusunun satılması falan da bana etik gelmiyordu zaten. Zaten sonra tüm bu bataklığıda iyice öğrenince, sağlığı el verdiği ilk an kısırlaştırdık.
Umarım hepsi bizim kız kadar şanslı olur.

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

northnight, ayni konuyla ben de karsilasiyorum,kedim scfold, ama ben onu ciflestirmesinler diye aldim, cunku hastaydi, alan kişi hastaligina bakmadan direkt ciflestirmek icin alacakti, neyse bana da petshoplarda bile soruyorlar ciflestirin yavrusunu alalim diye, ki ben yavrumu kilosu uygun olur olmaz kisirlastirdim, kendine zor bakıyor kizim kuyruğu kisa kulagi yok burnu basık diye zor nefes aliyor zaten, bir de hamilelik cekecek ve kendi gibi rahatsiz yavrular getirecek dunyaya, nasil bir mantik anlamak zor, bu arada sacma sapan, annelik duygusunu tatsin falan gibi soylemler oluyor, gulup geciyorum, anlat anlat bıktım cunku anlamiyorlar.

aeri-l
aeri-l

112416

Fold ve fold olmayan çiftleşmesinden doğmuş bir kediymiş, fold olduğu sürece hastalıktan etkileniyormuş. Straight kedileri ayrı bir kefeye koyuyor yani. Scottish dediğimizde hem dik kulak (Straight) hem kıvrık kulakları (fold) kastettiğimiz için açıklamak istedim. Zaten foldxfold çiftleşmesi yasak. Ki baktığımızda fold kediler hasta oldukları için kulakları kıvrık zaten. Hastalık vücutlarında illa ki var. İnkar etmek saçma..

sahraxfittiko
sahraxfittiko

13144

fistiklilokum+northnight sizin dediğinizi anlatmaya çalışınca linç yiyoruz güzel diye alan cinsseverlerden

simbakedi
simbakedi

136205

https://twitter.com/mbarissengun/status/1546961183978278913?s=21&t=oWbKVuhqMuFzF5reAUINaA


ben de buraya su videoyu birakiyim. kedim saglikli diyenlere cevap niteliginde olsun. cahil insan yine inkar etmeye, kedim saglikli demeye devam edecek ama belki birinin fikrini degistirir.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Herkes görsün, şu hayvanları üretmeyin, satın almayın. Talep olmasın üretimleri dursun. Hatta yasaklanmalı. Çok üzülüyorum. Bilinçsizce sırf satmak için üretenlerin de aynı ağrıyı çekmesini diliyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 575 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR