Kedi Check-Up

ebusvenus
ebusvenus

4752 Puan

Merhabalar, her hareketinden, alışkanlıklarından farklı beslenme, tuvalete gidişinden, hapşırma tıksırmasından pimpirikli olduğum için kızıma check up yaptırmak istiyorum. Yeni 1 yaşını doldurdu. Daha önce yaptıran var mı ve belirli aralıklarda yaptırmak iyi olur mu acaba bilemedim. Şu sıralar evde babamın vefatı dolayısıyla değişiklikler oldu, kardeşim ayrı yaşıyodu yanımıza geldi derken stres olmuş olabileceğinden de korktum. Check up daha çok strese sokar mı diye de korktum. Deneyimleyen varsa check up süreci nasıl oluyor ve özellikle ne kadar ücret ödediniz, Ankara’da yaptıran var mı varsa hangi klinik? Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

5 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Ankara konusunda tecrübem yok fakat şunu önereceğim düşündüğünüz kliniklerden yapılacak işlem listesini isteyin ve fiyat alın kıyaslamalar yapın. Bazılarının paketleri oluyor farklı farklı.
Genel muayene(deri tüy diş göz kulak), kan hemogram+biyokimya, idrar tahlili, röntgen kesinlikle içersin seçeceğiniz yerde. Diğer ekstralar sizin tercihinize kalmış, bazen örnek veriyorum kan değerlerinde bi sorun görülürse farklı bir tetkik daha önerilebiliyor.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Sorulardan hatırladığım kadarıyla siz zaten yeni kısırlaştırmıştınız kedinizi. Bence hemen bir check-up a gerek yok. Belirli bir yaşa kadar yılda bir, daha sonra 6 ayda bir öneriliyor bildiğim kadarıyla.


Kısırlaştırma sırasında mutlaka kan testi yapılmıştır, fiziksel muayene de zaten yapılıyor hep. Doğru hatırlıyorsam bence acele etmeyin.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Yılda 1 check up idealdir, birkaç kliniğe sorun fiyat alın ve hangi tahlillere baktıklarını nasıl bir yol izlediklerini öğrenin. Bende endişe edilen bir durum yoksa çok detaya inmeden bakılması daha iyi, eğer soru işareti bırakan bir durum varsa daha detaylı tahliller de yapılabilir tabi. Kedinizin stres olabileceğini düşünüyorsanız bence bekleyin biraz daha. Ben şimdiye kadar hiç check up yaptırmadım, buna ayırabilecek bütçem olursa yaptırırım mutlaka

ebusvenus
ebusvenus

4752

Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için, çok şükür bi sağlık problemi yok anal kesesi dışında. Kısırlaştırırken de tüm tahlilleri yapıldı gayet sağlıklıydı. Fip yüzünden paronayak oldum sadece her şeye bakılsın istedim. Karnı biraz şiş gibi geldi yanlara doğru ama çok kilo aldı sanırım ondan h hiç bi sıkıntısı yok çok şükür. Allah korusun tüm yavrularımızı.

ebusvenus
ebusvenus

4752

Fip yüzünden derken hasta çocukları görünce çok üzülüyorum ve korkuyorum. İnşallah hepsi sağlıklı ömür geçirirler:(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 228 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR