Yavru Kedim Kakasını Bulaştırıyor!

Lactantius
Lactantius

2383 Puan

Merhaba arkadaşlar, petlebi sayesinde dünya tatlısı bir yavru kedi sahiplendim, veterinerim bir buçuk bir erkek olduğunu söyledi. Evdeki ilk gecesinde kumuna derhal alıştı ancak kakasını mutlaka ayağına ve kuyruğuna bulaştırıyor. Gizli gizli gözlemledim ve gördüm ki tuvaletini yaptıktan sonra her defasında kum kabının içinde geziniyor :) Benzer sorunu olan arkadaşların yazdıklarını ve yorumlarını okudum fakat benimkindeki fark sanırım tuvaletini yapıp üstünü çok iyi kapattığı halde konuyu orada sonlandırıp dışarı çıkmaktansa kutunun içinde gezinmesi. Ne yapmalı? Şimdiden teşekkürler!

24 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Valla bu konularda herkes en iyisini kendi biliyormuşçasına iddialı ve ısrarcı oluyor :D
Ama benim gördüğüm şey şu: her kedi (aynı insanlar gibi) birbirinden çok farklı. Zamanla siz onu öğreniyorsunuz, o da sizi öğreniyor.
O yüzden herkesi bırakın da kediniz size ne söylüyor ona bakın :)

EmineDemir
EmineDemir

4621

Benim kedim geldiğinde 25 günlüktü minnacık ti. Aynı sorunun en beter halini yaşadık iki günde bir yıkıyorduk neredeyse. Önerilerim:
-kumunu yaptığı yere büyükçe bir çarşaf serinki siz yoken yaptığında halıya değil oraya gelsin.
-ayaklatini islak peceteyle silin bir süre ( kesinlikle ıslak mendil kullanmayın kimyasal olduğundan yapamaz sonra)
Yavaş yavaş alışır. Bizimki tavaf yapıyordu adeta. Bir ara tuvaletini yaptıktan sonra hemen kaldırmayı düşünmüştüm ciddi ciddi :-)
-suya alıştıra bilirseniz çok kirlendiginde banyo yatırin

Lactantius
Lactantius

2383

İlk iki defa poposunu ve ayaklarını yıkadım, delik deşik oldum :)) Şimdi daha az olduğu için ıslak pamukla siliyorum. Ona bir oda ayırdığım için odasında kendi kendini temizleyene dek bekliyorum şimdilik ama tuvaletinin önüne paspas koydum. Bakıyorum ki tertemiz salonda dibimde takılmasına izin veriyorum. Bakıyorum ki temizlenmiyor ama gezmek istiyor, siliyorum çaresiz :)

gulsunnk
gulsunnk

8

Aynı sorun bendede var ama benim ki 5.5 6 aylık ve tuvalet bulaştırma sorunu hala var az önce gene patilerini temizledim.

Kumunuzun koku hapsetmesi iyi degilse bundan dolayi bunu yapiyor olabilir yani soyle anlatiyim kediler tuvaletini yaptiktan sonra ustunu kapatir ve koklar iyi kapanmadiysa kapatmaya devam ederler sizde de boyle bir problem olabilir ama soyle bir durum var daha kediniz kucuk tuvalette gezinmesi ve bulastirmasi cok normal bir sure idare edeceksiniz burdaki hemen hemen her kedi sahibinin basina gelen seyler bunlar:)

Ever clean less trail veya sanicat active veya vancat

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

Veteriner öneriyorsa kullanma o kumu

Lactantius
Lactantius

2383

Hiç kızamıyorum ki, her kum sesinde fırlıyorum ama :) elimde nemli pamukla peşindeyim komik komik. İlk iki gün görebileceğim bir yerdeydi tuvaleti şimdi ona bir oda hazırladım ve farkettim ki sahiden ben görmediğimde daha dikkatli. 3. Gün odasında hiç pislrnmemişti 4. Gün de öyle bugün ayağına bulaşmıştı gizlice izledim ki kakasını yapıp içinde geziniyor. Kum arayışında olacağım :)

ursaminor
ursaminor

116511

Johnson&Johnson yeni doğan ıslak mendili. Saf su içerir.
Siz öğreteceksiniz bazı şeyleri çünkü çok minik :)
Bizim kız eve gelmeden önce kömürlükte büyümüş ühü
İlk geldiğinde bırakın totoyu, kendini bile yalayamıyordu. dilini sürdüğü anda hapşırmaya başlıyordu. Bu saf su ıslak mendilleri hayatımızı kurtardı. Her kaka sonrası sile sile alıştı kendini iyice yalamaya.
Ayrıca yıkamak yerine saatlerce bu mendillerle sildiğim için (böyle minik hareketlerle) sanki gerçek annesiyim de onu saatlerce yalıyorum sandı yavrucak. Bu yüzden sanırım hala her gün yalar beni - gece uyumadan, sabah uyanınca, akşam otururken, gündüz kitap okurken, çalışırken (ay durmadan :D)
Pamuk parçası yapışabilir diye bunu önerdim.
Ayrıca ben de yavrularda (ve büyüdüklerinde de) açık tuvalet kullanılmasından yanayım.
Bu hayvanlar dışarıda özellikle kapalı bir alan seçip öyle kaka yapmıyorlar. Demek ki açık olması daha doğal gibi geliyor bana.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

eee tabi yapar daha el kadar yavrucak :D bizde bebekken tuvalete yapamıyorduk sonuçta :D anne/bebek misali sizin olayınız şimdi. anneni anlarsın şimdi neler çekmiş kadın. işin şakası tabi alınmayın. ama olaylar böyle aslında. insana çok şey katıyor bu kediler martha nın dediği gibi kedinin tuvaletini yaptığı yer açık değil mi? eğer kapalıysa orayı inceliyordur hem hoşuna gitmiştir. zamanla işini görüp çıkar sabret

Lactantius
Lactantius

2383

Kumum veterinerimin önerdiği, yavru kediler için olan bentonit kum kabı da üstü kapalı ve filtreli olanlardan ama şimdilik kapısını açık bırakıyorum, iyice alışması için. Çok teşekkür ederim cecap için, sabırla bekleyeceğim. Kum öneriniz varsa da dikkate alacağım :)

Lactantius
Lactantius

2383

Peki, iyi günler :)

Lactantius
Lactantius

2383

Ben de aldığım andan beri düşünüyorum, soruyorum, araştırıyorum. Ancak sonuç: deneyerek emin olunacağı. Sizce hangi kumu kullanmalıyım?? ilk kez evimde bir yavru var çok mutluyumiz tek sorunumuz tuvalet işinden sonra üzerinde gezinmeye devam etmesi :(*

Mariana
Mariana

11022

bence siz kedinizi takip edin her kakadan sonra benim kedimde heryerine bulaştırıyordu :) her tuvaletten sonra patisini kuyruğunu totişini yıkamak zorunda kalıyordum bir süre sonra herşey normale dönüyor biraz sabredin ve kızmayın ona :)

miasugok
miasugok

12502

Kumla hiç alakası yok küçükken böyleler ne yazıkki. Tuvalete kolay çıkıp inemiyorlar benim bebeğimin öyle bi atlayışı vardı ki tuvalete sanki bi metre yükseğe atlayacak. Doğal olarak çıkarken de bulaştırıyordu her yerine. Allahtan tatildi arkasından temizleyici ve bezle geziyordum. Patisini ve poposunu da siliyordum ıslak mendille. Ama büyüyünce hiç problem kalmadı sizin de bu sorununuz bi iki aya çözülür bence.


Kumla alakası yok hangi kumu kullanırsanız kullanın biraz daha büyüyene kadar sağına soluna bulaşacaktır diye düşünüyorum. Tuvaleti değiştirmek daha mantıklı hatta.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 36675 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR