Kedilerinize Hangi Aşıları Yaptırıyorsunuz?

Kedilerinize zorunlu olan aşılar (karma, lösemi, kuduz, iç ve dış parazit) dışında hangi aşıları yaptırıyorsunuz?
Bir veteriner iç parazit aşısının 2 ayda bir, dış parazit aşısının ayda bir yaptırılması gerektiğini söyledi. Ama biz yıllardır ikisini de 3 ayda bir yaptırıyoruz. Sizin veterinerinizin bu konudaki görüşü nedir??

11 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

İç parazit 2 ayda 1 hap olarak veriyorum dış parazit ilacı kullanmıyorum zorunda kalmadıkça. Ara ara kedi pire tarağıyla kontrol ediyorum şükür pirelenmiyorlar da. Diğer aşılarını yaptıramadım fırsat gelmedi ciddi bir bütçe ayırmak gerekiyor 2 kedi için sadece karma aşısı bile 1400 tl tutuyor :/

aslihan_e
aslihan_e

128573

Dünya Küçük Hayvanları Aşılama Grubu, kedilere temel zorunlu aşılar dışında kesinlikle başka aşı yapılmamasını öneriyor.

Gamzeoa
Gamzeoa

4549

Lösemiyi yaptırmadım iç dış paraziti 3 ayda bir yaptırıyorum doktor kedim evden çıkmadığı için 3 ayda birin yeterli olduğunu söyledi

NorthNight
NorthNight

16576

Standart aşıları inanılmaz aksadı çünkü veterinerimiz (küçük bi yerde olduğumuz için) zahmet edip karma aşı stoğu bitmeden getirmeyi beceremedi bir türlü lösemi falan hak getire zaten. İç dış parazitide 3 ayda bir yapıyorum, veterinerden ilacı alıp evde kendim uyguluyorum.

Deniz1741
Deniz1741

10927

İç dış paraziti 2 ayda bir yaptırıyorum. Karma, kuduz aşıları da tam. Ama lösemiyi yaptırmadım.

aeri-l
aeri-l

112416

Lösemi hariç hepsini yaptırıyorum geçen ay yıllık aşı zamanları gelmişti karma oldular, şimdi kuduz kaldı onu yaptıracağım kedilerime. 3 ayda bir iç dış yapıyoruz biz. Bir dönem 2 ayda bir yaptırıyordum ama gerek yok kedilerim evden dışarı çıkmıyor zaten.

Yanıtlarınız icin cok teşekkür ederim.. Biz kendi veterinerimiz ile görüştük, üç ayda bir iç ve dış parazit, senede bir de zorunlu asilarimizi yaptırmaya devam edeceğiz..

AhsenAise
AhsenAise

114827

Karma 1Karma 2
İç parazit için kendimiz hap uyguluyoruz, dış paraziti olmadigi için ekstra zehirlemek istemiyoruz ( sonuçta koruma işlevi görse de hepsi kimyasal içerikli) dış parazit uygulaması yapmıyoruz

MonikaveTori
MonikaveTori

4470

İç dış parazit aşılarını evde kendim yapıyorum 3 ayda bir yapmak yeterli bence. Kuduz ve karma aşılarını da yaptırıyorum. Onun dışında başka bir aşı yaptırmıyorum. Erkek kedimin 2.karma aşısını hala yaptıramadım, aşı yeterli yokmuş.

Lolakim__
Lolakim__

1702

3 ayda bir iç-dış parazit, yılda bir karma ve yılda bir kuduz aşısı gayet yeterli. Eğer kediniz evden çıkmıyorsa ve ortamınız temiz ise bu periyotlar gayet uygun oluyor.

Cennet29
Cennet29

123992

İç paraziti 2 ayda bir hap olarak kendim yapıyorum. Dış paraziti veterinere yolumuz düşerse ara sıra yaptırıyorum. Yılda bir kezde lösemi ve karma aşı yaptırdım. Kuduz yaptırmadım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 362 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR