Köpegin Sahibine Saldirmasi

Merhaba arkadaslar, konuyu arkadasim icin aciyorum kendisinin 1,5yasinda erkek American Cocker Spaniel cinsi köpegi var.


Sahibine karsi inanilmaz hircin , saniyesi saniyesine tutmuyor huyu
, cok iyi kendini sevdiriyorken birden isirmalar basliyor, hayir komutunu dinlemiyor o an.Biri gelip ayirmadigi sürece ciddi yaralara sebep olabiliyor.


Bu durumu nasil asabilir, ne gibi methodlar uygulayabilir nasil egitebilir ? yardimci olursaniz cok mutlu oluruz


Tsk ler.

13 CEVAP

yorkshia_gsd
yorkshia_gsd

107196

veterinere görmekle alakası yok köpek profesyonel eğitim çiftliğinde korku&agresyon terapisi alıp sosyalleşmelidir. günümüzde bunu yapan en iyi çiftlik von juliet

Hayvist
Hayvist

5811

Arkadaşınız köpeği yeni mi sahiplendi?
Eğer öyle değilse 1,5 yaşına dek köpeği üzerinde otorite kuramadığını ve liderlik konumunda köpeğin olduğunu belirtmek isterim. Bu durumda öncelikle lider olması için çalışmalar yapmalı köpeğin kendini sürüden biri olarak hissetmesini sağlamalıdır. Basit şekilde örnekler verebilirim:
-Bir yere mi gidilecek, kapıdan ilk arkadaşınız çıkmalı.
-Önce kendisi yemek yemeli hatta o sırada köpek onu izlemeli. Yemek bittikten sonra köpeğe maması verilmeli.
-Mama verilmeden önce otur, daha sonra pati ver diyerek kontrolun onda oldugunu anlamalı. Bunları yaptıgı taktirde maması önune koyulmalı.
Dahası ise mama yerken** hayır**, bekle diyip mama kabı önünden alınmalı. Bekledikten sonra tekrar otur, pati ver komutlarıyla önüne koyulmalı. Bu şekilde sürü lideri yemeğini yedikten sonra mama yiyeceğini kavrayıp liderin istediğinde onun mamasını alabileceğini ve tekrar verebileceğini kavrayacaktır.
-Ödül olarak aferin hiç bir zaman unutulmamalıdır.


Bunların hepsinden önce hayır,otur,bekle ve pati ver gibi temel itaat eğitiminin olması gerekiyor tabi.
Otoriteyi kurduktan sonra hayır komutunu kavradığında ısırma eğiliminde sert bir hayır yetecektir.


Tüm bunları deneyin ve olmaz ise tekrar yardımcı olacağım. :)
Terlik,cetvel vs gibi şeylerin kullanılarak dostunuzu korkutmak yanlıştır. Bu güven sarsmak dışında ileriki dönemlerde bu objelere karşı hiddet ve hırçınlık geliştirecektir.

eren
eren

2288

Liderlik ve otorite anlaşmazlığı var arada. sabır ve disiplinle eğitilmeli

petpati
petpati

1978

bazı köpekleri almadan önce araştırmak gerkir nedenmi ?insanlarla kötü geçmişi olabilir ve bu yüzden sahibi bile olsun kendini korumak için sürekli saldırı pozisyonundadır

Kobe
Kobe

1635

Hayvist arkadaşımız durumu çok güzel açıklamış aynen dediği gibi liderlik problemi var bence de, bizim köpeğimizde de başka şekillerde bunu yaşadık ve düzenli ve disiplinle eğitimle vazgeçmeden bu durumu aştık. Umarım sizin arkadaşınızın köpeği de bu davranışına son verecektir.

yorkshia_gsd
yorkshia_gsd

107196

An-ka diye bir çiftlik vardı galiba eğitmeniyle tanışmışlığımız var.

defne
defne

2365

Kaç yaşında köpek?

dostoyorki
dostoyorki

416

Merhaba
Benimde yeni sahiplendiğim köpeğimin ısırma saldırma huyu vardı. Sevdiriyordu ama önünden bir şeyini alınca ısırmaya başlıyordu hatta veterineri bile dişledi. Sözlüm yine saldırdığı sırada sinirlenince önüne terlik fırlattı belki çok örnek bir davranış değil ama o günden sonra yanlış hareketinde hayır dediğimizde dinlemezken terliği gösterip sertçe hayır dediğimizde köpeğimiz korktuğu için söz dinledi ve otoriteyi kabullendi. Öteki köpeğimin yemek yemesine bile izin vermezken artık sert bir şekilde hayır denilince anlıyor terliğe gerek kalmıyor. Ayrıca veterinerin vermiş olduğu antidepresan ilacı kullanıyoruz. Bunun yanında onu sevmemizin ve bize güvenmesinin de etkisi var. 6 gündür bizde ve baya ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum. Tabi bu sadece benim fikir ve deneyimim.


quote here veterinere goturun


Arkadaslar cevaplar icin cok tsk ederim, teker teker ilettim arkadasima.


Peki Ankarada önerebileceginiz yerler varmi ? Egitime gönderebilecegimiz güvenilir bir yer, yada tecrübe edinmis olan biri , nelere dikkan edinmeli. Varsa aramizda arkadaslar paylasirlarsa tecrübelerini cok sevinirim.

1,5 yasinda .erkek

defne
defne

2365

Güveni sarsılmış olabilir arkadaşın köpekle daha çok ilgilensin

ervanur
ervanur

1422

köpeyiniz DAha 1 yaşını geçmediyse sosyelleştirmelisiniz kenninizle ve başkalarıylada..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3562 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79541 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR