Kedi Tırmalama Hastalığı

Kedilerin taşıdığı bartonella henselae adlı bakterinin tırmalama ısırma ve yakın temas ile insana geçmesi sonucu farklı semptomlar gösterdiği bir hastalık. Daha önce geçiren ya da bilgisi olan var mı?

8 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Şimdiye kadar yüzlerce kedi beni ısırdı tırmaladı ama hiçbir sorun yaşamadım. Bu yaşamayacağım anlamına gelmiyor ama bu konuda çok korkan insanlar var bence hiç korkmaya gerek yok, sadece bol sabunlu suyla yıkamak gerekiyor sonrasında.

cat scratch disease Evet hastalık tırmalama ya da dişi ile çizdiği zaman geçiyor ama çooook nadir bir hastalık. Bol su ve sabunla temizlenirse o bakteri bulaşmaz. Hatta lenfler falan etkilendiği için lenfoma ile karıştırılabilir ve kanser olduğu düşünülür. Kuduz temas riskli durumlarda bile ilk yapılan bol su ve sabun ile yıkamak. Birşey olacağını sanmıyorum. Ramses dahil sokaktaki kediler boynuma kadar tırmaladı hiçbirşey olmadı.

aslihan_e
aslihan_e

132229

Ben yaşadım. Bende bağışıklık yetmezliği problemi olduğu için oluştu. Kan testinde kan değerlerinin düşük, özellikle beyaz kan hücrelerinin çok düşük olması gerek. Lenf bezleri şişmeden önce tırmık yarası çok uzun süre iyileşmeden kalıyor. Normal zaman diliminde iyileşmesi gereken yaranın birkaç hafta iyileşmediğini görüyorsunuz. İyileşmesi gerektiği yerde daha da kızarıp şişip döküntülü bir yara haline geliyor. Daha sonra şişen lenf bezleriyle birlikte 39 civarı ateşiniz çıkıyor. Hemen lenfomadan şüphelenmek de çok ilginç. Normalde internete bakınca hemen kanser falan çıkar ama doktorlar bu konuda öyle hemen antibiyotikle geçmezse kanser falan demez normalde. Lenf bezleri sadece kedi tırmığı hastalığı değil çok çeşitli nedenlerle şişebilir. Bu hastalık dışında farklı enfeksiyonlar da lenf bezlerini şişirebilir. Kediniz pireli miydi? Bu hastalığın taşıyıcısı piredir çünkü. Antibiyotiklere dirençli oluyor, azitromisin tedavisi ile geçiyor. Kedi tırmığı hastalığı olabilir tabi ki ama ciddi bir problem değil. Antibiyotik tedavisi bitince hayatınıza normal şekilde devam ediyorsunuz.

buusracikk
buusracikk

15605

Dün kedim bacağını cama sıkıştırdı onu kurtarmaya çalışırken beni haşat etti her tarafım diş ve tırnak izi. Kolum kanamaya başlayınca kanı durduramadım mecburen acile gittik. Aşıları olmasına rağmen kuduz aşısı yaptılar bana. Halbuki Türkiye'de kuduz taşıyan hayvan yok ama tedbir amaçlı yaptılar. Bir kolumdan tetanos bir kolumdan kuduz şuan iki kolumu da kaldıramıyorum. Prosedür gereği yapıyorlar ama olan bize oluyor

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Başka bir eve taşınırken kedimi kafese koyacağım sırada evdeki eşya taşıma gürültülerinden panik olup bileğimi derin şekilde çizdi. Birkaç gün sonra özellikle eller ve ensemde ağrılı kızarıklıklar oluştu. İlk başta bundan olabileceğini tahmin edemedik. 1 saat acilde kaldım birşeyin yok dediler. Sonra bir hafta içinde kendiliğinden geçtiğini okudum ve rahatladım. Gerçektende öyle oldu. Kendiliğinden geçti. Hatta bundan sonraki çiziklerde hiç hasta olmadım. Kısacası büyütecek bir sorun değil. Bilekten ve damarlardan çizik almadığınız sürece hasta dahi olmazsınız.

Mirabonibon
Mirabonibon

114005

Kedimim tırnakları aşırı uzadı ve oyun oynarken ellerimi delik deşik ediyor gerçekten o kadar fazla yara var ki yavaştan geçiyor ama şu ana kadar bir şey olmadı sadece çok kaşınıyor ama kaşımıyorum ve bol sabunlu suyla yıkıyorum bu zamana kadar sokaktakilerden de kendi kendimden de bir şey olmadı hatta bu hastalığı ilk kez duydum

Eşimin lenf düğümleri şişti arkadaşın da dediği gibi lenfoma olabileceği düşünüldü, antibiyotik ile küçülünce kanser olmadığını söylediler. Doktor kedi tırmalama hastalığı üzerinde duruyor şuan takip aşamasındayız.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

caglayankursad yorumumu okudunuz mu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 201 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.324 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR