Kedilerim İçin Güvenli Balkon

betulyasar
betulyasar

1017 Puan

Merhaba arkadaşlar. Benim bi sorum var başına gelip bi çözüm bulabilen arkadaşlar ilgilenirse sevinirim. Benim evim 8. Katta site içerisinde benim odamın balkonunda güvercinler girmesin diye bir önceki kiracı tel yaptırmış fakat ankaranın soğuğunda üstelik 8. Katta fazlasıyla ayaz oluyor ve odamın camı açılır cam değil balkon kapısını açabiliyorum sadece. Bu yüzden balkonu kapattırmayı teklif ettim ev sahibi de cam balkon olursa kabul etti. Bende onaylamış bulundum. Kedilerim güvercin telinden hiç sarkmadı ya da tırmanmadı o tel güvenlikliydi onlar için. Sorun şu ki cam balkonu yazın ya da havalandırmaya açacağım zaman meraklı oldukları için dışarıya sarkabilir ve düşebilirler. Teli dışardan taktıralım diye düşündük güvercinler için olanı aralarında yine boşluk kalacak yine aynı ihtimal var içerden taktırsak ben camı açamam. Ne yapabilirim de güvenli bir hale getirebilirim sizce? Sürgülü sineklikler var fakat pek sağlam değil onlarda telleri epey ince. Bi fikriniz var mı hem açıp havalandırabileceğim hemde kedilerime risk oluşturmayacak şekilde?

7 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Cam balkon istemiş ya ev sahibi, sıkıntı orada zaten. @zeynepgurgen bahsettiğin tel, balkon kapılarına oluyor mu? Kendim için de sormuş olayım.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Ben orayı kaçırmışım sanırım. Teşekkürler uyardığınız için. :) Bizim de camlarımız fransız balkon. Odayı havalandıracağımız zaman kapısını kapalı tutuyoruz, kedinin girememesini sağlıyoruz.

Heiter
Heiter

115202

Camı taktırmadan bir çözüm bulun mutlaka çünkü bahsettiğiniz işlevi görecek sineklikler, pencereye haricen takılıyor.
Diğer bir deyişle, havalandırma için açacağınız pencerelere iki kapı takılacak. (Hangisini kullanacaksınız, ona taktırırsınız artık.) Biri cam, öbürü sineklik. Bunun için de evvelden pencereciye söyleyip ona göre ürün satın almalısınız.
Bahsettiğim tipte ürünler cam balkona uygulanabilir mi, yaygın mıdır ve nereden alınır bilmiyorum malesef. Ama araştırıp bulursam yazarım mutlaka.
Hiç olmadı, balkon kapısına sineklik kapı taktırırsınız. Kediler balkona girmez, ev de hava alır.

betulyasar
betulyasar

1017

Haklısınız olabilir

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Sineklik değil de burada bir hanımefendiden öğrenmiştim pvc kaplı puntalı tel şeklinde internette aratırsanız görürsünüz. Hırdavatçılardan da temin edebilirsiniz. Sineklikten çok daha sağlam ve güvenillir.

iibekar
iibekar

21407

Çelik sineklik kapı yaptırabılırsınız sürgülü tüm pimapenciler yapıyor ama mutlaka çift kilitli yaptırın derim tırnak takmayla kapı açılmasın onun dısında yırtma imkanları olamaz

betulyasar
betulyasar

1017

Peki çelik sinekliği cam balkona uygulayabiliyorlar mı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 671 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR