Tatile Çıkmak

buketguven
buketguven

104307 Puan

Arkadaşlar Merhabalar,


Kedimin kısırlaştırma süresinde mantar oldu kulağında. 5 ay oldu geçiyor hiç bir şey yokken kaşıyor kanatıyor tekrar başa dönüyoruz. Hergün bakım yapmam gerekiyor kulağına düzenli ilaçlarımız var. Kurban bayramında eşimin ailesine gideceğiz anneme bırakıyordum önceden ama annemde başka bir yere gitti. Bayram olduğu için bütün komşularımızda ailelerinin yanına gidiyor. Veterinerde o kafeslerin içine koymak hiç istemiyorum kızımı :( 5 saatlik bir yol yapacağız strese girmemesi için ne yapmam lazım zaten mantarı var yolda yine stres olacak cok canım sıkılıyor arkadaşlar akıl verebilir misiniz?

6 CEVAP

Novalizm
Novalizm

947

Eğer imkanınız varsa kedi oteline bırakın isterseniz. Bizde bayramda tatile çıkacağız komşumuz bize bırakın dedi ama güvenmedim. Bayram üstü eve giren çıkan belli olmuyor o yüzden otele bıraktık. Otelde her odada kamera var istediğiniz zaman kontrol ediyorsunuz. Görevliler hergün orda ilacı falan verilecekse onlara söylemeniz yeterli ilgileniyorlar. İmkanınız varsa kedi oteline veya çok güvendiğiniz birine bırakın ama bunların hiç biri olmuyorsa yanınızda götürün kendi arabanız ise ara ara mola verin kedinizi gezdirin, ihtiyaçlarını giderin. Veterinerinize de sorun belki sakinleştirici verir, Yardımcı olur size.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Kedi otellerini asla tavsiye etmiyorum. İstedikleri kadar iyi baksınlar bilmedikleri ortam aşırı stres sebebi. Üstelik hijyen konusunda tam emin olamazsınız. Bir sürü hastalık bulaşma ihtimali var. Yanınızda götürün. Boxının üstüne örtü örtebilirsiniz molalarda içinden çıkartabilirsiniz. Veterinerinize danışarak sakinleştirici verebilirsiniz. Emin olun o kafeslerin içinde veya kedi otellerinde daha çok stres olacak. Kendi stresinizi de yavrunuza hissettirmeyin sizde rahat olun. Bir de mantar için çok öneriyorlar ecosinle yıkamayı denediniz mi veya top kekik uygulamaları varmış. İsterseniz inceleyebilirsiniz.

edmrcglu
edmrcglu

12695

viyonun immune güçlendirici takviyesi var herkes işe yaradığını söylüyor hekiminiz sorarak bunu da deneyebilirsiniz bir de biz 14 saat uzak şehre taşındık iki kedimle veteriner izniyle sedapet kullandık 6. saatten sonra boxtan çıkardım susmadılar boxtan çıkınca yerde yattılar sesleri hiç çıkmadı kucağımızda yattılar falan öyle gittik bir sıkıntı olmadı bu biraz kimyasal sizinkinin bağışıklık düşükmüş belki kot bayoun önerir hekiminiz o daha bitkisel tablet.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Şunu da ekleyeyim. Normalde yolculuklar da boxta kalması öneriliyor ama ben kendi aracımla yol yaparken boxun kapağını açık bırakıyorum o kafasına göre giriyor çıkıyor yatıyor. Boxun içinde kaldığında susmuyor benimki de. Sanki daha stressiz oluyor öyle. Tabi her kedinin karakteri de farklıdır.

buketguven
buketguven

104307

sabah akşam kullanmamız gereken ilaçlarımız var bağışıklık güçlendiricisinden tutun vitaminlerine aşılarına kadar herşeyi yaptırdık düzelsin diye. Anlamıyorum strese gireceği bir ortam olmuyor bu sabah yine baktım kaşıyıp kanatmış kulağını. Kulak olduğu içinde cok cok zor iyileşiyor normal başka bir yerinde olsa mantarı belki şimdi iyileşmişti. Evladım olsaydı ancak bu kadar severdim o yüzden içim paramparça oldu üzüntüden sabah işe giderken yol boyunca ağladım. Bayramda da dediğiniz gibi giren çıkan çok olacağı için güvenemiyorum. Acaba tedavi edilsin güzelce diye veterinerimize mi bıraksam diye düşünüyorum çıkmaza girdim artık

buketguven
buketguven

104307

Bunların hepsini denedim. Top kekik, bir sürü ilaç. Geçiyor kanatıyor yani strese gireceği bir ortam olmadı bu zamana kadar eşim asker beş ay burda beş ay yok, kızımla ben evde tekiz . :( 5 aydır uyguladıklarımın hiç bir şekilde işe yaramaması artık diyecek birsey bulamıyorum üzgünüm

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 191 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR