Tırmalamak

Sdyaz
Sdyaz

256 Puan

Kedimi iki gün önce sahiplendim. Kedileri çok sevsemde ısırma,tırmalama gibi huyları beni korkutuyor. Şu ana kadar sadece annemi oyun oynarken ısırdı birkaç kere ve kucağındayken pantolonunu tırmaladı ama sadece annemle sınırlı kalmaz kız kardeşime ve bana da öyle davranmaya başlar diye korkuyorum. Sahiplerini tırmalamaması,ısırmaması için ne yapmamızı önerirsiniz?

3 CEVAP

alasbaydan
alasbaydan

396

Tırmalayabileceği oyuncaklar alabilirsiniz, içinde kedi otu olanlara bayılıyorlar. Ayrıca sizi ısırmaya ya da tırmalamaya kalkıştığı an olta ya da türlü oyuncaklarla dikkatini dağıtıp unutturabilirsiniz.

Sdyaz
Sdyaz

256

Tırmalama tahtasını ve diş kaşıma oyuncaklarını sipariş ettim. Ama kedi otundan yavru kediler hoşlanmıyor yazılmış birkaç sitede o yüzden daha o tarz oyuncaklar almadım.

Heiter
Heiter

115202

Bir gözlemimdir bu (dolayısıyla doğruluğu/tanışıklığı tartışılır): Kedilerin -bizim kedilerimiz de dahil- adamına göre davrandığını gördüm. Yani kediye karşı gergin ve mesafeli davrananlara karşı kedi de aynı reaksiyonu gösteriyor. Tabi bu kasıtlı bir şey değil. Bunu, kedinizin belli kişilere belirli bir şekilde yaklaşmasından anlayabilirsiniz.
Onun dışında, kedilerin oyun oynayacağı alanı kısıtladıkça hayvan bunalır. Ne kadar çok oyuncak (illa satın almanıza gerek yok tabi), ne kadar çok saklanmalık alan sunarsanız o kadar iyi olur.
(Jackson Galaxy'nin "My Cat from Hell"de dediği gibi "catify" yani "kedilemek" lazım mekanı :D )

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 598 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR