Acil Acil Acil Cevap İstiyorum

CNTR
CNTR

792 Puan

evden hiç Dışarıya çıkmamış bir kedi parazit taşır mı?
Birde onere bileceginiz parazit damlası filan varmı etkili yöntem?

9 CEVAP

Canandisli
Canandisli

111691

Tasimaz ama siz tasidiysaniz eve ona gecmistir
Veterinere goturun kedinizi ic parazit var ise ilac verilir veya igne vurulur dis parazit ise ne oldugunu gore degisir ama pire damlasi alabilirsiniz mantar varsa da veterinerin bakmasi gerek

goknur
goknur

18247

Ic parazit=> once mikroskobik bir canlidir. Ve vucudun her yanina nufus eder. (Kalp, ciger, bagirsak, mide) sonra kedinizin yedigini yer icinde ve pirinc tanesi kadar olur. Bu surecte kediniz ya bogurmek ister yada kusmaya baslar yada oksurebilir. Sonra ihmal edilirse sizin isaret parmaginiz boyutuna cikarlar ve kediniz malesef hastaliktan kalkamaz hala gelir. Butun icini sarar onlar. Yumurtlarlar.


Dis parazit=> kedinizin kendi vuducu pire uretmez. Siz hic disariya cikartmasiniz bile ama o pireyi kapabilir nasil mi? Sokaktaki bir hayvandan sizin uzerinize ziplar ve esyalarinizla eve tasirsiniz. Bir pire 2 mt kadar ziplayabilir. Ve 2000 lavra birakir. Eger tedavi edilmezse fazla kan emerlerse kedinizin kanini zehirleyebilir veya o bolgeyi deriyi surekli isirdiklari icin mikrop kaptirip mantara donusturebilirler.


Diger asilarin yapilmamasi=>
Karma asilar 1 ve 2 => hem sizin sagliginiz hemde patili dostum coook uzun omurlu olsun istiyorsaniz bu asilari yaptirmak zorundasiniz. Nasil bize ilkokuldayken gelip asi yapiliyordu. Bizi veremden, hepatit hastaliklarindan korusun diye kolumuzda omur boyu tasiyacagimiz izler birakiliyorsa onlarinda bagisikligi icin bu cok onemli. Onlarinda genclik hastaligi veya baska olumcul hastaliklari var ve bu asilar onlari koruyor. Sizide onun tuyunu yuttugunuzda mikrop kapmayin diye koruyor.
Kuduz asisini hic anlatmiyorum zaten
Lacosel asisi=> bu asiyi her veterine gerekli gormuyor binde 1 bir ihtimal losemi olabilir diyor ama kimse bilemez o binde bir ihtimalin siz olmacagini.


Insallah yeterince hersey aciklayici olmustur.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

İhtimali var. Lavanta yağı, hindistan cevizi yağı, sirke, limon yağı, karanfil yağı.

408ghost
408ghost

1035

Tasiyabilir.En guzeli veterinere goturmek

CNTR
CNTR

792

Bir ilaç aldım eger iç parazıt varsa dışkı yoluyla cıkar dedı verdım tertemiz cıktı parazit dediklerı ister iç parazıt olsun dış parazıt olsum bır bocek gibi solucan gibi bişey mi? Yanı belli olur mu ben bir parazıtım der mi yansıtır mı?

Canandisli
Canandisli

111691

Parazit bir canlinin adi degil bir canli grubunun adi yani parazitin hangi turu olduguna gore degisir ben hic ic parazit ile karsilasmadigimdan bir sey diyemeyecegim siz parazit oldugu kanisina nereden vardiniz ki?

mypet18
mypet18

1153

siz kedinize aşı yaptırmamıştınız eninde sonunda bulaştı herhelde ben öyle anladım

mypet18
mypet18

1153

ve de evet heryerden parazit kapabilir artık hayvana eziyet etmeyinde hayvanı veterinere götürüp aşılarını yaptırıp karnesini alın

Elifinkedileri
Elifinkedileri

12691

Paraziti olgunlasmadan diskisinda goremezsiniz mikroskobik bir canlidir uzerindeki ise piredir bu mevsimde cok olmaz ama siz ayakkabinizdan uzerinizden her yerden bu parazitleri taşıyabilirsiniz ayrica ic parazit denen illet iç organlarina zarar veriyor kalp kurdu dahi olabiliyor bu aksatilacak bir uygulama degil 3 ayda bir muhakkak yaptirmaniz lazim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 834 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR