Proplan Somonlu Kısır Mama Ve Taş Oluşumu Riski

Brian
Brian

224 Puan

Merhaba, 1 yaşında erkek kısır bir Scottish fold dostum var ☺️ ben Proplan somonlu kısır kedi maması kullanıyorum fakat veterinerim bu mamanın idrar yollarında taş oluşumu riskini arttırdığını, kendisine idrar yollarında taş oluşumu problemiyle gelen kedilerin çoğunun bu mamayı tükettiğini söyledi. Kendisi spesifik olarak bir mama önermedi, ben Brit Care ile Hill’si sordum, Brit Care’ i bilmediğini Hills’i tavsiye edebileceğini söyledi. Proplan somonlu kısır kullanan arkadaşlar siz böyle bir sorun yaşadınız mı?

18 CEVAP

Sansbaby
Sansbaby

738

Bende 2 yıla yakın kullandım. Bağırsak sorunu yaşadık dışkılamasında ciddi problem yaşadık. Bağıra bağıra bize derdini anlatmaya çalışınca veterinere koşmuştuk hemen. Mamadandır demedi ama bir kere korkunca mamayı değiştirdik.

Brian
Brian

224

Kendisi spesifik olarak bir mama önermedi, belki proplanın hindili olanı daha iyi olabilir dedi. Benim obur kedimde proplan anormal derecede iştah açtığı için zaten değiştirme fikrim vardı, Brit Care ile Hills’i sordum, Brit Care hakkında pek deneyimi olmadığını, Hills’i ise tavsiye ettiğini söyledi. Hills bana içerik olarak iyi görünmüyor (hatta oldukça kötü) ama dünya genelinde bir çok kediye iyi geldiğini ve çoğu veterinerin bu markayı tavsiye ettiğini görüyorum. Bu yüzden karar aşamasındayım.

NorthNight
NorthNight

16576

Önce somonlu sonra hindili kullandık bir sorun yaşamadık (kısır kedimiz)
Zaten rotasyonlu kullandığımız için 8-10 kg da bir mama değiştiriyorum ben

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Ne önerdi peki onun yerine ?

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Ne önerdi peki onun yerine ?

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Pardon mesajı düzgün okumamıştım :D


Bi mamaya kötü demek saçma geliyor bana. O kötüyse ne verelim o zaman?

Brian
Brian

224

Siz şu anda hangi mamayı kullanıyorsunuz peki?

Midnightoil
Midnightoil

1127

Biz proplan kisirlidan memnunduk fakat asiri yaglanma yapinca Bozita'ya gectik. 3 aydir kullaniyoruz henuz bir negatif durum yasamadik. Veterinerlerde bir garip bize de mesela ND vermeyin kristallesme yapiyor demisti hoş biz NDyi tuy dokturdugu icin kullanmadik ama veterinerlerde kafalarina gore konusyorlar. Proplandan bu tarz sikayet ben pek duymadim acikcasi. Kilo aldirmasaydi ben baska markaya gecmezdim sahsen.

teddybal
teddybal

123878

Bizim veterinerimiz de özellikle kısır kediler için sadece proplan önerdiğini üriner şikayet gelmediğini söylemişti, ortak bir doğruları yok demek ki atıyorlar kafadan :/

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Güncel

esrab34
esrab34

862

Brite care kullandım fena depil ama taneleri büyük her kedi sevmiyor. Kedinizin cinsinden dolayı idarar yolu sorunları taş sorunları olabilir bu cinlerde çokça gözlüyor. Proplanı içeriğimden dolayı almak istemiyordum hills de denedim ama en iyisi proplan oldu gerçekten

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Güncel

akbas1
akbas1

871

Hangi mama

KediAtlas
KediAtlas

285

Ben kedime ilk 8 ay boyunca proplan kullandım. Bir gün kedim şiddetli şekilde kan kustu. Hemen veterinere götrüdüğümde böbreklerinde sorun olduğunu ve yoğun taşının olduğunu söyledi. Ancak bunu mamaya bağlamadı. Proplanla ilgili buna benzer şikayetler okudum belkide gerçekten böyle bi yan etkisi vardır.. Bilemiyorum..

gece18
gece18

13005

Proplan kullanan arkadaslarımda üriner şikayeti hiç duymadım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1358 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR