Kedim Birkaç Gündür Tuvaletini Örtmüyor

kimyonesra
kimyonesra

7237 Puan

merhaba, birkaç gündür kedim her iki tuvaletini de yaptığında üstünü örtmeden öylece bırakıyor. daha önceden uzun bir süre örterdi hatta ben tuvaletini almak için kürekle kazdığımda gelir onların da üstünü kapardı. neden böyle olmuş olabilir, önemli bir şey olabilir mi acaba

5 CEVAP

martuyl
martuyl

12408

yani hemen saglık problemi oldugunu dusunmeyin ama sorun saglıksa idrar yolu enfeksiyonu yaşıyor olabilir.


fakat daha öncesi dusunmen gereken konular kumu degiştirdin mi? belki çok tozutuyordur ya da kokusu degişik gelmiştir. kum kabını duzenli temizliyor musun sık sık, yoksa u aralar biraz ihmal mi ettin? sadece ufak bi kabızlık yaşıyor olabilir bi dışkısını gözlemle bence.


bunun dışında bazen çok kanları falan kaynıyor :D çok aşırı enerjik oluyorlar, hemen işini görup çıkıyorlar ama bu çok seyrek oluyor, surekli olan şey degil :)

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Kum az olabilir mi? Kum çok azsa ondan da yapıyor olabilir.

Palyaco
Palyaco

218519

Kum deyisimi yada tozlu kumdur nedeni

kimyonesra
kimyonesra

7237

kedim 1 yaşında dişi ve kısır bu arada

gokhansultan
gokhansultan

13926

Bizimki de kazıp kazıp örterdi (ama tam kum kabının kenarına yaparsa örtmüyordu kum kabında poşet olduğu için). Geçen hafta idrar yolu enfeksiyonu oldu zar zor yapabildiği için bir kaç damla örtmeden çıkıyordu. Şimdi düzeldi normale döndü ama küçük tuvaletini hala örtmüyor. Kısaca bizimkinin örtmemesi için sebebi belliydi ve örtmeme huyu devam etti. Sizinkinin de kum değişimi olur, heyecan olur, az kum olur, trip olur vs. nedenleriyle örtmüyor olabilir. Kediler çok güzel ve çok ilginç canlılar neyi neden yaptıklarını anlamak gerçekten çok zor :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 245 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82019 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR