Kedim 4 Kez Kustu

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853 Puan

10 gündür evde yoktuk anneannemler vardı başında. Onlar da malt vermeyi bilememişler hiç. 10 gündür taranmadı da. Kusmuğunda biraz saç gördüm genel olarak çamur gibiydi pek bir şey anlaşılmıyordu tüy var mıydı anlayamadım. Ama tamamen sıvı bir kusmuk değildi top şeklinde, sert olmayan, dağılabilen yapıda bir parça vardı. Bunu kustuktan sonra öğürmeye devam etti ama sadece sıvı şeffaf gibi hafif sarı bir şey kustu sanırım mide sıvısıydı. Sonra tuvalete gidip kakasını yaptı kakası gayet normaldi bir farklılık yoktu bu içimi rahatlattı derken gidip bi kere daha öğürdü ve midesindeki sıvıyı tekrar çıkardı. Sonra bi kere daha öğürdü ama sonuncu öğürmesinde azıcık 1 2 damla kadar sıvı çıktı sanırım midesinde hiçbir şey kalmadığı için azaldı miktar. Bir daha da kusmadı. Bu dediklerim art arda yaşandı. Malt verdim midesine iyi gelir belki diye ama iyi mi yaptım bilemedim. Bir de sadece malt yiywmediği için tüy kusmuş olmayabilir çünkü kusmadan 2 dakika önce azıcık dondurma yemişti. Normalde yasak olduğunu biliyorum ama bir kere daha ben fark etmeden kaşığımda kalan azıcık dondurmayı yalamıştı ve bir şey olmamıştı. Bu sefer de elimdeki dondurmayı koklamak için yukarı çıkmaya çalıltı ben dw edildim ve dondurmayı koklamaya başladı. Tabağı uzaklaştırdım ama yer mi acaba diye merak ettim. Merak etme sebebim de çok seçici bir kedidir ciğer yemez, tavuk yemez sadwce kuru mama ve bazı markaların yaş mamalarını yer. Ben de o yüzden yemez diye düşündüm ama bir yandan da çok merak ettim ve elimi azıcık dondurmaya değdirip yalamasına izin verdim :( 2 kez falan yaladı ama gerçekten çok az bir miktar vardı parmağımda ve zatwn yaladığını görünce ama bu sana zararlı diyerek parmağımı çektim daha fazla yalamasına izin vermedim. Gerçekten çok korktum. Sesli bir şekilde kusmadı bu arada sanırım tüy yumağı kusarken hırıltılı bir ses vs çıkıyormuş. O yüzdwn bir yandan tüy yumağı olmadığını düşünüyorum bir yandan da benim yüzümden kustuğunu düşünmek istemediğim için öyle olmasını umut ediyorum

17 CEVAP

gece18
gece18

12998

Yalnız 3 den fazla kusma normal değildir. Bence beklemeyin derim. Tüy yumağı bile çok büyük risk. Bağırsak kanallarının bir tarafına yerleşebilir tıkanma meydana gelebilir. Özellikle midede biriktiyse mide gastrit olabilir ve tahriş olabilir. O yüzden beklemeyin.

Palyaco
Palyaco

218519

Kediye dondurma vermeyin usutmus saten oksurmus diyorsunuz

gece18
gece18

12998

Yabancı cisim yutmus olabilir mi? Bir ihtimal sadece. Röntgen bastırabilirsiniz. Çıkaramadığı bir şey var belli ki.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Hayat dolu ağaçlara tırmanan yavru kedim safra kustuktan sonra hemen veterinere götürdüm. Bilgisiz ve ilgisiz sözümiba veterinerin üşütmüş teşhisi ile 3 enjeksiyon yapıldı. Kusma devam edince tekrar götürdüm. Enjeksiyon lar tekrar edildi. Sabah 04:00'te durumu daha da kötüleşince taksiyle İlçe Veterineri e götürdüm. Hemogram'da bağışıklık sisteminin tamamen çökmüş olduğunu gördük. Bir ümit küvöze alındı, serum takıldı. Snxak çok geç kalmışım ve yavrum 6 ayını doldurmadan veda etti.
Daha dün 3 gün sürekli kusan kedisini ilk günden veterinere götürmeyen bir kişi jedisini kaybetti.
Anneniz, kardeşiniz, kendiniz bu durumda olsanız, bir dakika düşünmeden Ambulansı ararsınız.
Ama dilsiz bir Can olunca kıymetli, hayat kurtaracak zamanı burda dondurma hikayeleriyle kaybediyorsunuz.

Cook
Cook

119172

Günde 2 kere kustuysa gözlemlenilir,2 den fazla kustuysa doğru veterinere.Yabancı cisim yutmuş olabilir,bağışıklığı düşmüş viral bir hastalığı olabilir,kanda enfeksiyon olabilir,karaciğerde sorun olabilir.Acilen veterinere götürün.En kötü senaryoyla akut gelişen gençlik gibi bir hastalığı olabilir 24 saat içinde kaybedersiniz kedinizi.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Bu arada ablam sabah öksürdüğünü duymuş 1 kez :(

NorthNight
NorthNight

16576

Bu bahsettiğiniz arka arkaya olmuş yani 4 kere kusma değil aynı mide kasılmalarının devamı.
İştahsızlık ve tekrar kusma olursa veterinere gidin.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Kediniz için çok üzüldüm ancak evde çok iyi şartlarda bakılan bir kedinin kusmasıyla sokaktaki kedinin kusması aynı olmaz bence. Sokakta zaten hastalık kapmaları ve hastalık kapmasıyla bağışıklığı düşük olduğu için ölmeleri çok olası oluyor. Ayrıca 18 yaşındayım kendi maddi gelirim yok cebimde 5 kuruş param yok nasıl veterinere götüreyim? Ayrıca bir yakınım kussa direkt hastaneye götürmem önce sebebini anlamaya çalışırım çünkü kusma çok ciddi şeylerin sebebi olduğu gibi çok basit şeylerden de olabilir geçen gün çok yemek yedim diye ben de az daha kusuyordum. Karşımdaki bir insan olunca konuşup iletişime geçip ona göre aksiyon alabiliyorum direkt ama dilsiz bir can olunca bana ağrısı var mı, midesi mi bulanıyor, çok mu yemek yedi söyleyemiyor. Durumu ciddi mi değil mi anlamak için de tecrübe lazım ve baktığım ilk kedi kendisi, sürekli araştırmama rağmen bazı şeyler zamanla öğreniliyor. Kendisiyle konuşamadığım için buradaki tecrübeli kedi sahiplerine durumunu danışıp ciddi bir şey mi, direkt veterinere götürmeli miyim yoksa normal mi, bir süre gözlemlemeli miyim bunu anlamaya çalışıyorum. Malesef zengin değiliz gidip bir anda 500 lira veremiyoruz. Eğer verilmesi gerekirse bir şekilde bulup veririz o ayrı, ama normal bir kusmaysa veremem. Bunu anlamaya çalışıyorum sadece, bu sizin için zaman kaybı olabilir ama şuan yapabileceğim tek şey bu. Kendi param olsa direkt götürürdüm, ya da hayvanlara ücretsiz bakan bir yer olsa da direkt götürürdüm. Ayrıca bu 10 aydır ilk kusuşu da değil, ilk kez 5 aylıktı sanırım kustuğunda çok korkmuştum yine buradan sormuştum. Sonra öğrendim ki mama yedikten sonra koşarlarsa kusabilirlermiş, bir süre gözlemlemeli ve devam ederse vete götürmeliymişim. Bilmediğim bir şeydi ve gerçekten de bir daha kusmadı. O gün veterinere götürseydim ve sonraki basit kusmalarında da, inanın maddi olarak ailem yetememeye başlardı. O 500 lirayı mamasına ekleyip daha kaliteli mama aldık. Yolda boxı kırılıp kaçmasın diye 30 liralık ucuz boxını değiştirdik. Dondurma hikayesi de acaba yine tecrübesizliğimden bilmediğim bir kusma sebebi mi diye anlattığım bir şeydi. Yukarıda bir kişi düzgünce ciddi bir durum bence beklemeyin demiş. Siz de aynı şekilde acı tecrübenizi paylaşıp beni bilinçlendirebilirdiniz. Herkes her şeyi bilemez. Bilmediğim çok şey var. Bu kedimi sevmediğim önemsemediğim anlamına gelmiyor. Tek bir metni okuyarak böyle kırıcı çıkarımlarda bulunarak ne bana ne de kedime yardım ettiniz.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Kedinize yoğurt veriyor musunuz?

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Kedisine dondurma verenlere "kedine dondurma verme" demenin bir faydasının olmadığını biliyorum. Hep aynı insanlar genelde 18 yaşlarında olanlar kedilerin dondurma ihtiyacı olabileceğini düşünebiliyor. Biri de dondurmayı aklamak için "cisim yutmuş olabilir mi" diye soruyor.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Evdeki kediler genelde yoğurdu yemez. Siz yedireceksiniz. Yoğurdu dudaklarına sürün sonra tabağı önüne koyup izleyin.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Bilmediğim için soruyorum 1 kere öksürürünce üşütmüş mü oluyor?

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

35 derece sıcaklık olan bir şehirde kedi nasıl üşütebilir?

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Bir yandan ondan da korkuyorum. Eğer kusmalar devam ederse veterinere gidip çektireceğim.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

@Cook
North night ın dediği gibi arka arkaya oldu 1 dakika içerisinde kusmuştur 4 ünü de. 4 kez kusmuş gibi düşünüp direkt gitmeli miyim yine de? Hareketleri vs gayet normal koşup oynuyor keyfi yerinde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 494 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR