Kedimin İki Gündür Göz Bebekleri Çok Büyük

Kızımın iki gündür göz bebekleri çok büyük ve benden korkuyor kaçıyor. Dokunmamı bırakın yanına gitmeme tahammülü yok. Sebebini bilmiyorum. Nedendir sizce ?

5 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

eltarcin tek nedenin bu olduğu konusunda size katılamayacağım :)
Oyun delisi kedisi olanlar bilirler ki kedileri uyanık olduğunda neredeyse her zaman sarısı/yeşili/mavisi gözükmeyecek kadar koca koca siyah gözbebekleri olur. Hayalgücü ne kadar genişse artık siz evde yürürken bile kafasına göre bizon geliyor ve ben aslanım yani yakalamam lazım milyavvroaarr filan diye pusulu fırlamalar filan... Ben alıştım artık şahsen koca koca siyah gözlere.


Ancaak...
Diğer anlattılanlara göre bu kediciğin bir anksiyete durumu var gibi gözüküyor. Ortamda değişikik olduysa, size küstüyse vs. bu durum olabilir. Bazen ağrılı hastalıklar da göze yansıyabiliyor. Sancısı olduğundan yanına yaklaşmanıza izin vermiyor olabilir. İki gündür böyleyse en kısa sürede veterinere gitmek en iyisi.

Canandisli
Canandisli

111691

eltarcine katılıyorum eve sokaktan kedi getirmiştik benimkilerden birisi de aynen göz bebekleri kocaman olmuştu ve iki saat kadar baya tedirgin davranmıştı kedi yakında değilken bile oturup konuştum öyle havadan sudan sonra merdivenden birinin inip çıkmasına dayanamaz çok merak eder ona tepki vermiyordu bir daha denedim peşimden geldi ve düzeldi şok gibi bir şey olabilir

eltarcin
eltarcin

116201

Kedilerin göz bebeklerinin büyük olması tehlikede olduğunu ve korktuğunu gösteren bir işarettir.Strese girmiş veya bir hastalığı olmuş olabilir.Bir vete götürün derim.

eltarcin
eltarcin

116201

Tabiyki pusudayken ve oynarken göz bebekleri yuvalarından çıkacak gibi oluyor:D
2 gün ve de korkup kaçma deyince bunları dikkate alarak yazdım:)

Kedinin sağ göz bebeği sol gözünden büyük bir sorun veya sıkıntı yoktur demi ne yapmam gerekir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 22293 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR