Acana Yavru Kedi Konservesi

stellabennett
stellabennett

119987 Puan

bu konserve yeni çıktı sanırım ya da ben yeni görüyor da olabilirim deneyen var mı iyi midir tecrübelerinizi yazar mısınız


10 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

İçeriği iyi görünüyor ama fiyat epey yüksek.

stellabennett
stellabennett

119987

@cat_expert denediniz mi hiç

Warriorsans
Warriorsans

133985

Türkiyeye yeni geldi acana yaş mamaları. Fiyatı 35 tl falan bana epey yüksek ve gereksiz geldi. 10 tl fiyat bandında da çok kaliteli güzel yaş mamalar alınabiliyor sonuçta

cat_expert
cat_expert

12742

Hayır ilk defa bu konuyla gördüm ve araştırıp içeriğine baktım. Et oranı yüksek kaliteli bir yaş mama gibi duruyor ama fiyat olarak epey yüksek.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Ben denedim beğenmedim kedim de yemedi tavsiye etmiyorum.


En temel sebebi pure olması. İçeriği belirsiz püre mama sevmiyorum. Buna vereceğiniz paraya gidin Schesir alın. İçinde didilmis tavuk tanelerini görürsünüz bizzat hem içiniz de daha rahat eder.

stellabennett
stellabennett

119987

@Zencefil_F maalesef kedim öyle mamaları sevmiyor sadece ezme ve kıyılmış olanları seviyor

Palyaco
Palyaco

218519

Fiyati haketmiyor schesir daha iyi ezmede en iyisi miamor

Poncimin
Poncimin

116364

İçerik güzel fakat fiyatı bence de biraz pahalı. Fiyatı sorun değilse tercih edebilirsiniz. Yaş mamaları birkaç ay önce çıkmıştı, Türkiye'ye yeni geldi. Ayrıca Acana dışında Orijen de yaş mama çıkardı, ikisi da aynı firmanın markaları zaten. Ama onlar sanırım daha Türkiye'ye gelmemiş, gerçi gelirse fiyatı ne olacak o da var. Acana'nın fiyatı böyleyse Orijen ne kadar olur kim bilir.


Schesir de güzel marka, biz de kullanıyoruz ama o da kusursuz değil. Genellikle suda pişmiş serisini tercih ediyorum ben, diğer mamalarını da ara sıra alıyorum ama suda pişmiş serisi karagenan içermiyorken, diğer yaş mamalarında katkı maddesi olarak karagenan var. Tek kötü yanı bu diyebilirim. Acana'nın bu yaş mamasında da ibare olması lazım karagenan içermez diye yazıyor pakette öyle biliyorum çünkü yabancı forumlarda yaş mama önerisi verilirken karagenan içerip içermediğine de dikkat ediliyor. İki şekli var, gıda sınıfı olan karagenan ve bozunmuş karagenan. Bozunmuş karagenan Uluslararası Kanser Araştırmaları tarafından olası bir insan kanserojeni olarak listeleniyor. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, bağırsak tümörlerine ve ülserlere neden olduğu ve hatta bu maddenin kolon kanserini tetikleyebileceğini gösteriyor. Tabiki bozunmuş karagenanın gıdalarda kullanılması yasak, gıdalarda kullanılan gıda sınıfı karagenan var, hakkında az araştırma olsa da onun zararlı olmadığı düşünülüyor. Düşünülüyor diyorum çünkü net bir şey olmasa da tartışma burada başlıyor, bir kesimin dediğine göre gıda sınıfı karagenan yenildiğinde mide asidi ile etkileşime girip midede bozunmuş karagenana dönüşüyor, bu da bahsettiğim gibi potansiyel bir kanserojen maddenin yenmesi demek. Bu yüzden karagenan kullanılmasına karşılar. Diğer kesim ise mide asidinin gıda sınıfı karagenanı bozamayacağını bu yüzden güvenilir olduğunu belirtiyor. Ama hakkında çok az araştırma var ve bildiğim kadarıyla da kesin bir sonucu yok. Schesir'in de bu maddeyi kullanmamasını isterdim. Suda pişmiş serisinde bu madde yoktu ama diğer yaş mamalarında değişmedilerse hala bu madde var.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Ezme için animonda da alınabilir bu mama kesinlikle pahalı ve hakkını vermiyor

Gizem8822
Gizem8822

110952

Ezme şeklinde parça etlerde var içinde kedim zorla yedi gourmet i versem hemen yer acana yı süründürdü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 406 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR