Kedimin Ön Bacağı Kırıldı

elifyavas
elifyavas

307 Puan

Arkadaşlar merhaba. Kedim bu gece 4. kattan atlamış gece 3 ile sabah 9 arası. Mutfaktan atladığı için evdeki kimse de duymamış. Sabah kediyi kaptığımız gibi veterinere götürdük. Röntgen çekildi ve yaklaşık 5 iğne yapıldı. (Ağrı kesici, antibiyotik, iç kanama durdurucular, karaciğer enzimlerini düzenleyen) Bir de salak saçma bir bandajla beraber 596 tl fiyat çıkardılar. Biyokimya enzimlerine bakmadan anestezi vererek atel takamayız kedi ölür dediler. Üç gün sonra gelin o zaman yapılacak dediler. Ve o zaman da yapılsa yine enzimlere bakılmadan yapılacak ve risk devam ediyor olacak. O zaman yapılacak olan da bir 600 tutuyor. Karaciğer enzimlerine bakılması da 500 tl. Yani ekonomi belli zaten çok yüksek gelirli insanlar da değiliz kedimiz bile sokak kedisi öyle satın alınma da değil. Keyfi gayet yerinde iştahı vs bir sorunu yok ekstra. Zaten iç organlarına da bakıldı bir hasar yok. Fakat sardıkları bandaj uykudan uyandığından itibaren 5 dk içinde çıktı. Evde biz tekrar atelli sardık yine çıkarttı. Asla tutmuyor bandaj. Zaten kutudan çıkartmıyorum fakat öyle kırıklı durmasına da gönlüm el vermiyor. Ne yapsam bilemiyorum. Daha önceden kedisinin bacağı kırılan varsa yardımcı olursa sevinirim.


7 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Ne yani sokak kedisi olunca , düşmesinin sorumlusu olmadığınızı mi zannediyorsunuz ? Bir can satın alinmaz zaten , mal değil bu adı üzerinde can ! Satın almadiginiz için nasıl bu kadar cirkinlesebiliyorsunuz, bilemiyorum. Siz utanmadiniz ama ben okuduğumda utandım.Kirik tedavisini buradan nasıl çözümlemeye planlıyorsunuz acaba ? Oynarken iyiydi , şimdi tedavi olması gerekince sizin ekonomiyi öne sürmek gibi bir haddiniz ve hakkınız yokken, zaten sokak kedisi demeniz kadar çirkin olan bir şey de ne biliyor musunuz ? Bu sığ ve dar düşüncenizden , onların bir can olduğu bilincinde olan insanları haberdar ederek, sizin yerinize utandirmaniz.
Allah ıslah etsin !

cat_expert
cat_expert

12742

Ne demek ayarlardır cama çıkıp güneşleniyordu? Cama çıkış güneşleniyordu da camlarda sineklik veya file var mı? Cama çıkıyorsa daima aşağı düşme riski vardır, önlem almak sizin sorumluluğunuzda. Dikkatli olun deyince niye tepki vermenizden kediyi pek önemsemediğiniz anlaşılıyor zaten. Çünkü hal ve tavırlarınızda gram pişmanlık ve üzüntü hissetmedim.

aslihan_e
aslihan_e

128410

Siz veteriner fiyatlarını pek bilmiyordunuz sanırım, sadece röntgen tek başına yüksek fiyatlı oluyor zaten. Şuan her şeye zam geldi, paranız yoksa hayvan beslemeyin, ölsün diyorlar işte. Kimse onları düşünmüyor. Kediye boyunluk takın belki o zaman çıkaramaz bandajı. Evde de boyunluk yapabilirsiniz, internette tarifleri var. Ben sert kartondan yapmıştım. Sizin ihmaliniz bu kadara patlamış. Evinizin her pencere vs. ne varsa tel-file falan olması gerekiyordu. İnsanlar bu sitede ve her yerde bas bas bağırıyor "Kedim alışık demeyin, filesiz, telsiz evde kedi bakılmaz." diyorlar. Aslında o yüzden tepki göstermiş arkadaş. Bazıları ısrarla kedim alışık düşmez diyor çünkü.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kedi filesi şart, kediler hiç büyümeyen çocuk gibidir önlem neden alınmaz anlamıyorum. Veterinerin söylediği işlemleri yaptırmak zorundasınız malesef başka çözüm göremiyorum. Keşke öncesinde file taktırsaydınız hem kediniz fiziksel ve psikolojik sorunlar yaşamamış olurdu hemde bu kadar masraf çıkmazdı. Umarım artık file taktırırsınız. Bandaj konusunda ne yapılabilir bilmiyorum ama sürekli çıktığını veterinerinize söyleyin onlar düzgünce tekrar takar diye düşünüyorum ayrıca kedi kendi çıkarıyorda boyunluk takılabilir yukarıda söylenen gibi. Umarım kısa sürede iyileşir

cat_expert
cat_expert

12742

Veteriner kliniğinin izlediği prosedür doğru bir yanlışlık yok, bandajın tekrar veteriner hekim tarafından yapılması şart tekrar götürün en kısa sürede.


Bundan sonra da daha dikkatli olun.

elifyavas
elifyavas

307

Zaten sokak kedisi demedim hanımefendi. Çirkinleşmekle alakası yok bunun lütfen yazdıklarımı iyi okuyun. Orada kurduğum cümle öyle satın alıp da lüks lüks takılmıyoruz anlamındaydı. Bir kediyi sokaktan alıp evde huzurlu bir şekilde yaşatmak için aldık. Ayrıca yukarıda yazan beyfendiye de söylüyorum bunun benim dikkat etmemle alakası yok kedi aylardır camlara çıkıp güneşlenip hava alıyordu zaten. 10 senelik hayvanların hiç yapmadığı şeyler başlarına gelebiliyor. Zaten belirli bir miktar verip işlemlerini yaptırdık ama sürekli çıkartıyor bandajını hiç bir işe yaramadan. Bi işe yaramayacaksa niye paramı çöpe atayım 1 saate kalmadan çıkarıyor bandajını. Bunu nasıl engelleyebilirim diye sordum kırığı nasıl tedavi ederim diye değil. Benim çirkinliğime laf edip Allaha havale etmeden önce yazdığımı doğru okuyun lütfen.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Öncelikle geçmiş olsun. Kızacağım ama kızmaktan bıktım. Neyse çözüm bulalım. Bandaj konusu çok sıkıntılı bir durum. Veterinerler bu duruma pek dikkat etmiyorlar. Bandajın pamukla birlikte ağırlığı en çok 100-200 gram olması lazım yoksa ağırlık yapıyor ve patilerini sallayarak düşürüyorlar. Bandajı sadece kırık olan yerde yoğunlukla yaparsanız daha sağlam olur. Kediniz uysalsa bandajı kendiniz takın. O çıkardıkça siz yeniden takın. Eğer açık yara varsa krem yerine sarı kantaron yağı sürün. Yalasada sorun yaratmıyor. Sadece yediğini kusar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 233 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR