Hangi Mamaya Güveneceğiz? Raw/Barf Beslenme Gibi Alternatiflere Mi Yönelmeliyiz??

Lokumcukk
Lokumcukk

17326 Puan

Arkadaşlar fiyatlardan dolayı nd ve acanadan proplana düşmüştük Hills advance felicia naturea hiçbirini yemedi kedim ndden sonra sadece proplanı yedi onuda ishal olduğu için bırakmıştık zaten mecburiyetten hills yiyor şimdi Bir kısır bir yavru kedim var hangi mamayı güvenip alıcam ve kedim sevecek bilmiyorum Raw beslenmeyi haşlanmış et vermeyi falan düşünüyorum sabahtan beri siz ne düşünüyorsunuz??


8 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Benim en aklıma yatan beslenme şekli her zaman çiğ besleme oldu ama çok zor benim için. Yapabilen varsa kesinlikle yapsın derim bence kat kat daha sağlıklı. Kuru mamalar içeriği ne kadar iyi gözükürse gözüksün en kötü besleme şekli olduğunu düşünüyorum. Asla güvenilir değil zaten.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Siz alırken proplan ndden daha ucuzmuş sanırım çünkü şuan son zamlarla 10kglik fiyatları hemen hemen aynı oldu. Acana aşırı pahalı evet ben de alamayacağım artık. Ayda yılda bir indirim olursa orijen acana alabilirim ancak. Geçen gün hep si bu ra da da %15 indirim vardı mesela o indirim sayesinde ndyi 100 lira daha ucuza aldım. 6 aylık mamamız var şuan bu 6 ay içerisinde de indirim kovalayacağım. İllaki 6 ayda iyi bir indirim yakalarım ve bir 6 aylık daha stoklarım. Böyle böyle alıcaz bir şekilde. Raw/barf beslenme konusu şuan benim tam olarak aklıma yatmıyor. Ama kediler sadece kuru mamayla beslenmemeli mutlaka haşlanmış tavuk, balık, ciğer, et, yumurta, yoğurt vs verilmeli. Bu şekilde takviyelerle kaliteli kuru mama kullanmak şuanlık bana daha mantıklı geliyor ama raw/barf beslenmeyi aşırı detaylı araştırmadım.

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Banada daha sağlıklıymış gibi geliyor ama parazit yada vitamin eksikliği falan yaşanırmı diye korkuyorum Hem barf hem kurumama birlikte olabilir mi bilgisi olan var mı?

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Hem barf hem kuru sindirim şekli farklı olduğu için olmaz diye biliyorum ben

irmtnc3
irmtnc3

13980

Hem barf hem kuru mama olmaz Ben barf/raw(petchef) beslemeyi köpeğim için yapıyorum yaklaşık 7 ay oldu ve her etkisiyle fevkalede(iç parazit vs aynı şekilde yapıyorsunuz kuru mamadaki gibi) bir beslenme biçimi gerçekten müthiş bununla ilgili zaten burada soru paneli açmıştım Kedilerime gelince Odin hassas sindirim sistemli ve fazlasıyla seçici bir kedi o yüzden kefir yoğurt dahi yemiyor onun için proplan kullanıyorduk ancak son olaylardan sonra nd veya sanebella kullanmaya başlayacağız ancak yavru kedim Lorin odinin tam aksine onun için 4gün hils veya exclusion kullanıp kalan 3gün petchefin naturel mamalarını veya evde yaptığım haşlama kefir vs vermeyi planlıyorum Ben kediler için raw beslemenin zor olacağını düşündüğüm için bu şekilde besleme programı yaptım Keşke Odin bu kadar zor bir kedi olmasaydı:( ama vitamin yaş mama vs desteklemeye çalışıyorum Kediler için barf/raw düşünüyorsanız petchef kedi raw mamaları bence en pratik ve içeriği iyi olanı

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

barf için burada birisi içerikleri çok kötü, kuru mamadan bile az nem oranı vs. demişti. Ben onu okuduğumdan beri hiç girmedim. kuru mamanın apartman hayatında büyük avantajı var ben çoğunlukla kendim de hazır yemek yiyorum, kendim hazırlamak istiyorum ama bu yüzden zaman konusunda çekiniyorum biraz.

Superisi814
Superisi814

125092

Ekonomik koşullarım iyi olsa anında çiğ beslemeye geçerim.Bu konuda çok araştırdım, ciddi jitelikli YouTube videoları bulunabilir.Ancak vitamin dengesi, hangi et türü ile hangisi olur dengesi kısmı çok önemli evde hazırlanacaksa ve bunu ciddi nitelikli bir şekilde anlatıyorlar.Bu önemli kısım atlanirsa sağlık sorunu oluşturabilir.Bunun için hakkını vererek araştırmak lazım. Uzun yıllar ve çok daha sağlıklı yaşıyan kedi köpek örnekleri dolu.
Üstelik Kerim'de gingivit sorunu var ve bunun için araştırma yaparken, çiğ besleme ile nasıl sağlıklarına kavuştuklarini görünce , içim hoş oluyor.
Türkiye'de raw/ barf mama üreten firmaları bilmiyorum.Iyice araştırarak bu firmalardan da belki yararlanılabilir.
Amerika'da insanlar çiğ besleme düzeni olusturamazsa , sadece hazır yaş mamaya geçip, bununla birlikte oluşan iyileşmeleri anlatıyor.Imkaniniz varsa detaylı arastirin

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Kedim doğduğundan beri nd yiyordu çok memnunduk artık bıktı bir süre sonra sadece ölmiycek kadar yemeye başladı çok zayıftı o yüzden yeni bir mama arayışına girdim daha pahalılarını alamıycağım için aynı veya daha düşük fiyattakı rc hariç tüm mamaları aldım sadece proplanı sevdi ve proplanda kilo aldı fakat yeni kısır paketinden sonra direk ishal oldu ve yemek istemedi Normalde haşlanmış tavuk et balık yoğurt yumurta hiç birini sevmez ama şimdiki mamasını (hilss) pek sevmediği için onları yemeye başladı Bilmiyorum artık hangi mamayı alıcam bir aylık mama var yok ama ben ne alacağımı bilmiyorum. kedimin biri kısır diğeride yavru Yavru olan ne versek yiyor onada üç çeşit mama denedim hepsi ishal yaptı halada ishal bu mama konusu beni gerçekten bıktırdı Ben biraz araştırdım çok fazla ikilem var orasıda baya karışık yani

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 283 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR