Kedime İdrar Yolu Tıkanıklığına Bağlı Sonda Takıldı Tedavi Süreciyle İlgili Bilgilendirebilirmisiniz

Karamell723
Karamell723

877 Puan

Merhaba kedime idrar yolu tıkanıklığı nedeniyle sonda takıldı bayramdan dolayı veterinerine ulaşamadım telefonlarıma ve mesajlarıma geri dönmedi 10.gün olmasına rağmen sondası duruyor ve korkmaya başladım idrarında kan yok ama yemek yemiyor genelde uyuyor.Bir hafta serum tedavisi gördü çok dehidreydi şuan normale döndü antibiyotik tedavisi yeni bitti Ilaç kaynaklı iştahsız olduğunu düşünüp ben zorla yediriyordum bugune kadar neyseki hiç kusmadı.Belki kendisi yer diye bugun zorlamadim yine yemedi yarın tekrar veterineri arayacağım iştahsız olması normal mi ya da sondanın bu kadar uzun kalması ona zarar mı verdi yardımcı olabilir misiniz o kadar tedaviden sonra yine kötüleşmesinden korkuyorum (ayrıca yanlış veteriner uygulaması yüzünden üst üste 2 gün genel anestezi aldı ilk tikanmasında sondayla mesaneyi sadece boşaltıp geri gonderdiler 2.gun tıkanma tekrarlayınca baska vet.tarafından sonda dikildi 2 defa anestezi aldığı icin çok zor ayılmıştı çok dehidreydi serumlarla toparladı 2 gündür serum almıyor şuan dehidrasyon sorunu yaşamıyoruz)

9 CEVAP

Güncel

Deniz1741
Deniz1741

10927

Güncel

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Çok geçmiş olsun. Çok sıkıntılı bir süreç.
Evladım bir Pazar kumu bağırarak eşeleyince veterinere götürdüm. Böbrek ultrasonunda taş görüldü. Royal Canin üriner mama ve Uri Renew verdi. Hiçbir düzelne olmayınca başka veterinere götürdüm. Ultrasinda böbrekte kist var ameliyat olnalı dedi.
3. veteriner sedasyonla idrar aldı ve yoğun struvite kristalleri + enfeksiyon teşhis edildi. Bugün hatırlayamadığım bir gerekçeylede röntgen çekildi. Bağırsakta yabancı bir cisim yolu tıkamış ve idrar torbasına da baskı yapıyordu. Hem sonda takıldı hem de 4-5 gün sabahtan akşama kadar serum aldı. Sonda takılı olduğu sürece yemediğinden serumla beslendi. Virbac 1 struvite mamaya başladık. Aynı zamanda uri renew verdim. Ancak tüm mamayı bitirdiğinde yine idrar yolu tıkandı. Sebep; tıbbi mama struvite taşlarını eritmiş ancak aynı mamaya devam ettiğinden bu sefer asidik kristalleşme oluşmuş. Yani sil baştan aynı süreç. Sonda 4-5 gün takılı kaldı. Her kan gördüğümde taksi çağırıp veye yetiştirdim.
Bu süreçte çok stres yaşadığından yeneyi reddetti. Şırıngayla besledim. İçirebildiğim kadar şırıngayla tavuk suyu içirdim. Tedavi sona erdiğinde 500 gr vermişti. Bağırsaktaki yabancı cisim bir kuş kafasıymış. Çok şükür zaman içinde kısmen dağılarak çıktı.
Virbac 2 struvite maması ve Vetlife üriner yaş mamadan sonra durumumuz düzelmeye başladı. Bol sulu haşlanmış tavuk yedirdim. Virbac 3 üriner mamayla devam ediyoruz. Miamor kedi çorbasının da çok faydası oldu. Bu arada 4360 gr - 4540 gr arasında gidip geliyor. Hergün kumunu kontrol ediyorum.
Umarım iyi bir veterinerde evladınız eski sağlığına kavuşur

Karamell723
Karamell723

877

Arkadaslar taş yok mesane iltihabina bagli tikaniklik olustu sonda ne zaman çıkacak diye sordugumda mesane epitelinin iyilesmesi gerek yoksa yeniden tikanir dediler ama sonda bu kadar uzun kalir mi 10 gun oldu yarin goturecegim aciksa tabi:((benzer surecleri yasayanlar varsa bilgilendirebilir mi suan vet.e ulasamiyorum tatilde

Karamell723
Karamell723

877

Daha once bu sorunu yasayan yok mu arkadaslar

Karamell723
Karamell723

877

Bugun veteriner çıkarttı sondasını tekrar tıkanma ihtimaline karşı iyi gözlemlenmeliymiş tuvalete gittiği zaman idrarını yapmış mı kontrol edecegim, yemek yemiyor dedigimde bağışıklığı düştüğü için farklı bir enfeksiyon gelişmis olabilir dedi başka antibiyotik yazdı. Bu süreçte beslenmesine dikkat edin dedi hills a d restoratif care mamayla beslemiştim daha önce yine ondan aldım kendi üriner mamasını vericem toparlanınca bir de muayenede kustu, sarı sıvı geldi safra galiba aç karnına su içiyordu keşke biraz daha zorlasaydım yemesi için hep zorla yedirdim bu süreçte ilk defa dün zorlamadım ateşi de vardı gece inşallah iyileşir tekrar kusmaması için igne yaptılar ayrıca mide koruyucu vs 4-5 tane iğneydi kimisi uriner tikanikligi icin sanırım hepsini soramadım 2 farklı hapı var biri antibiyotik digeri mide koruyucu insallah iyilesir tekrar tıkanma olmaz ve kusmaz toparlanır bir an önce

Karamell723
Karamell723

877

Yazmayi unutmusum vet.ateşini ölçtü 39.5 çıktı daha sonra antibiyotik yazdi

Lavinia17
Lavinia17

13782

kedime sonda takılmıştı ama kaç gün takıldı hatırlamıyorum sondayla birlikte c vitamini veriyordu hekim. sonda çıktıktan sonra eve götürmüştüm kusmuştu bu yüzden organlarına vs bakmışlardı sorun yoktu 1 hafta antibiyotik tedavi uygulandı bu süreçte hills cd mama kullandık.
eve geldiği zaman benim kedimde eskisi gibi yemiyordu ama sonradan yemeye başladı 2 gün gözlemleyin yaş mamayı sulandırıp vermeye çalışın

Karamell723
Karamell723

877

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için kumunu kontrol ettim şükürler olsun yapmış idrarını fakat verdiğim mamayı kustu ilaçlarına devam edeceğim verdiği ilaçlar şuanki enfeksiyonuyla ilgili inşallah toparlar inanın günler geçiyor eski halini çok özlüyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 304 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR