Proplan Mamaya Alternatif Ne Seçmeliyim

iremerboga
iremerboga

302 Puan

Merhaba kedimi sahiplendiğimden beri proplan kitten ile devam ettim bu çıkan kimyasal haberlerinden sonra devam etmek istemiyorum güven sarsıcı buldum. British shorthair cinsi,1 yaşına girecek 21 temmuzda🥳 hills ve royal canin arasında kaldım önerilerinizi bekliyorum 🌸

16 CEVAP

geçen hafta proplan marka sipariş ettikten sonra o haberlere denk gelmek kötü oldu. Ben de bakıyorum umarım güzel bir alternatif buluruz.

PattiSmith
PattiSmith

15

Biz de Proplan'ı bırakıp veteriner tavsiyesi üzerine Royal Canin'e geçtik hemen ama biraz daha araştırınca Acana'da karar kıldık, bugün ilk kez deneyeceğiz kargo gelirse. Bizimki 7 yaşında ve idrar yollarında zaman zaman sıkıntı olabiliyor, o nedenle daha ince eleyip sık dokuma ihtiyacı duyduk ama genç bir kedi için Hills ve RC de iyi seçenekler olabilir. Nice sağlıklı yaşları olsun :)

Biz birden fazla veteriner tavsiyesi ile Unique marka mamaya geçtik. Henüz yarım gün kullandığımız icin bir yorum yapamıyorum ama veteriner serisi bir mama olduğu icin ve başka ne yapacağımı bilmediğim için tercih etmek durumunda kaldım. Artık hiçbir markaya güven duyamıyorum.

Diğer veteriner tarafından önerilen markalar farmina yani ND ve Hills oldu..

Szrcanx
Szrcanx

2138

Bende 1 senedir brit care kullanıyordum ondan önce de nd acana kullandım acana belli bir süre sonra ağır geldi kedime şuan hills geçtim

Cennet29
Cennet29

123930

Unıque markayı bende kullandım memnundum fiyatlar artınca bırakmak zorunda kalmıştım

KravatliKedi
KravatliKedi

26491

Unique veteriner vermişti öyle pahalı bı mama değil bence kalitesiz ki kedimi ishal yaptı sokak kedilerine kullandım şuan nd kullanıyoruz HİLLS de öneren çok RC pek tavsiye edildiğini duymadim

Palyaco
Palyaco

218519

Exclusion cok iyi tavsiye ederim ve uygun fiyatlı lavital oda sağlıklı mama

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Sanabelle, Nd, acana, brit care(ishal şikayetlerine dikkat edilmeli)
İçeriğini sevdiğim mamalar bunlar. Royal canin ya da hills de olabilir. Ama bence rotasyon şart. Size de öneririm. Hiçbir kuru mamaya tam olarak güvenilmemeli diye düşünüyorum. Uzun vadede etkilerinden korunmak için de rotasyon yapılmalı.

Cennet29
Cennet29

123930

@kravatliKedi sizin kedinizi ishal yaptı diye bi mamaya kötü demeniz uygun değil. Her kedi her mamaya farklı tepki verir.

Kedim unique marka mamayı ağzına bile sürmüyor. Mama değiştirme kararı aldım fakat ne seçmem gerektiği konusunda kararsızım. Hills ile ND arasında gidip geliyorum. ‘Hills mamalarda yeme garantisi var, eğer kediniz yemezse açılmış mamayı iade alıyoruz.’ diye bir şey duydum. Doğruluk payı var midir? Bilginiz var mi?

iremerboga
iremerboga

302

@tugceaydogdux ben de iade konusunda hills ile görüşülünce iade aldıklarını okumuştum ama deneyimlemedim hiç. Veterinerlerin de çok güvendiği çok eski bir markaymış bi şans vereceğim ben.

cat_expert
cat_expert

12742

bütçe müsaitse acana, bir tık altında nd iyidir. Özellikle nd'nin 10 kilolukları daha uyguna geliyor indirimleri de takip ederseniz iyi fiyata denk getirebilirsiniz.

Cennet29
Cennet29

123930

Hills eski bi marka evet şans verilebilir. Benim kedimde çok seçici ve coğu markayı seven bi kedi değil. Nd morina balıklı bal kabaklı mamasını soluksuz yiyo hatta üstüne atlayıp poşetini parçaladığı mamadır kendileri. tavsiye edebilirim. Petlebide numune var alıp deneyelirsiniz. Kedim normalde mamaların yüzüne bakmaz sırf mecburiyetten yer unıque markanın da bazı serilerini yedi ha nd gibi üstüne atlamadı ama yemesi bile iyi. Nd trandiyolda jffjfj indirimde. Düşük tahıllı morina balıklı portakallı maması 5 kg 534 tl gibi bişey çok iyi fiyat.

iremerboga
iremerboga

302

@cennet29 nd çok pahalı diye cesaret edemiyodum ama ********da çok düşmüş cidden,hangi satıcıdan aldınız yazabilir misiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 976 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81638 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR