Kedimin Yarası İyileşmiyor. Yardımcı Olur Musunuz?

Verahanim
Verahanim

251 Puan

Merhabalar. Kedim iki hafta önce 2 temmuz günü kaptığı iltihap nedeniyle ameliyat oldu. Kısırlaştırma ameliyatının yanı sıra rahmini aldılar. Her şey çok güzel ameliyat güzel geçti. Dikiş atıldı. Veteriner sardı önce huni takmadı ama sardığı için. İki gün sonra tekrar götürdük sargıyı çıkardı. Yine huni takmadı bu sefer kedim orayı yaladı yaladı ve bir kısmını açtı. Veterinere götürdük biz de korktuk kendiliğinden kapanacak dedi huni taktı bu sefer kısalttı onu da yemek yiyebilsin diye. Ama çok kısaltmış olsa gerek ki hala yalayabildi. Yine götürdük bu sefer dikiş attı üstüne. Dikiş tuttu ama yarası hala görünüyor çünkü huniden yalayabiliyor hala. Biz de fotosunu attık getirin huniyi değiştireceğim dedi. Ama korkuyorum ya kapanmazsa hiç 2 temmuzdan beri böyle. Yarasını aşağıya ekliyorum. Deneyimleyen bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Enfeksiyon iltihap yok kontrol etti doktorumuz.


7 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Huni dediğiniz sanırım elizabath yakalık. Yakalık takıldığı zaman ,kendini yalayamamasi gerekirdi. Anlayamadım hekiminizi ben.Madem kendini yalayabilicekti ve zarar olusucakti neden yakalık takarak kediyi strese soktu ?Kaç kere daha yakalık icin gidip gelmeniz gerekiyor?
Yara pek iyi görünmüyor.Siz hekiminizden emin misiniz?
Bu açık yara her an iltihaplanabikir, enfeksiyon kapabilir .2 temmuzdan beri uzun süre, lütfen araştırın ve işinde ehil bir veterinere bu çocuğu ulaştırın

Deniz1741
Deniz1741

10927

2 temmuzdan bu yana yara bence hiç iyi gözükmüyor. Üstelik iltihap konusunda yok demiş ama açıkçası ben şüpheliyim. Crystalin alıp yaraya sıkın dezenfekte açısından. Yarayı yalamaması gerek. Bence kendiniz de sarabilirsiniz ve bu hekime güvenme konusunda bir daha düşünün derim, başka bir yere götürün. Geçmiş olsun.

eneskolon
eneskolon

13447

İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de şeker iyileşmeyi yavaşlatır şeker hastalığı varmı kedinizin

MERQ
MERQ

2523

Ya huni taksa ne olacak? Yara öyle açıkta bırakılır mı? Elini kolunu sallayanı veterinerlik fakültesinden mezun ediyorlar gel de çıldırma. Sargılar batmış mı da çıkarmış hemen?

Superisi814
Superisi814

125092

Daha açık konuşayım, endisenize saygı duyarak yazdım, anlarsınız diye düşünerek.
Her nerede yaşıyorsanız, isinde gerçekten iyi olan veteriner arayışına girin hemen .Ve bu çocuğu o emin ellere ulaştırın.
Böyle endişelenmek normal ama hızlı davranmanız gerekmekte .Umarım bu kadarı kafi gelir ve daha fazla vakit kaybetmezsiniz.

MERQ
MERQ

2523

Olur tabii. Penisilin bulunalı 100 yıl geçti, bizim veterinerler hala baytar! Ondan önce en ufak yaradan enfeksiyon kapmada bile tahtalı köy. Değiştirin hekiminizi. Önün için hava hoş antibiyotik tedavisi uygular kediniz kötüleşirse. Bir an önce yeniden pansuman yaptırıp yarayı kapattırın.

Verahanim
Verahanim

251

Geçen hafta uyuşturup iltihap var mı diye baktı ama yoktu. Evet ben de her an emfeksiyon kapar diye korkuyorum. Tekrardan dikiş atmıştı geçen hafta bugünde dikişini açmış. Çok korkuyorum. Hekimimizi değiştireceğiz. Enfeksiyon kapma durumunda ciddi şeyler olur mu? Bir kedim ölmüştü o sebeple çok hassasım ve korkuyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 329 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR