Kilolu Kedi Zayıflatma

Kedim kilolu onu zayıflatmak için neler yapmalıyım (kısıtlaştırılmış mama ile diyet mamalar farklımı)

6 CEVAP

yumak_bey
yumak_bey

12570

kısır mamaların yağ oranı daha düşüktür, diyet mamalar hakkında pek bilgim yok ama veteriner tavsiyesi olmadan zart diye almayın. kaç kilo bilmiyorum ama lütfen bir an önce zayıflamasına yardımcı olun çünkü insanlarda olduğu gibi kedilerde obezite kısa yaşam demek :(( diyelim ki normal bir kedi 40-50 gr yiyor sizinki 150 gr yavaş yavaş düşürmelisiniz ve günde tek öğün. buna alışana kadar 2 öğün verin mesela ilk gün 150 değilde 100 gr sabah 50 akşam 50 diğer gün 80 gibi gibi. mama yerine kedilere verilebilecek sağlıklı besinler var örneğin tavuk göğsü haşlayabilirsiniz. bazı meyveleri ve sebzeleri yiyebiliyorlar. isterseniz yumurta da haşlayıp verebilirsiniz. tabii bunları internetten araştırın direkt dediğim gibi vermeyin 🤗 bir de ödül maması gibi gereksiz bir öğünden mutlaka kaçının, 2 günde bir verin ödül olarak ki bunu iyi bir şey olarak algılasın.. yaş mama olarakta ideal kiloya yaklaşana kadar sağlıklı mamalar tercih edin lütfen Schesir, Nutri ve N&D alabilirsiniz :))

1 yaşında 6 kilo günde 150 gram sabah öğlen akşam 50 gram olarak veriyorum ama kendi 50 gram verdiğim mamadan doyduğu kadar yiyip gidiyor bana çok kilolu geliyor uzun tüylü ve normal kedilere göre oldukça uzun boylu bir kedi dokununca kemikleri hissediliyor . Tavsiyeleriniz için teşekkürler ilk olarak günde 100 gram sabah akşam 50 gram olarak sonra teke düşürürüm

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

Bu durumu hekiminize danışmanızda fayda var.Çünkü bazı kediler daha minyon yapılı, bazı kediler daha uzun bacaklı olabiliyor. Bu da aynı kiloda olmalarına rağmen birinin daha kilolu, birinin daha zayıf gözükmesine sebep olabiliyor. Dokununca kemiklerini hissediyorum diyorsunuz. Bu yüzden ben obezite olduğunu düşünmüyorum. Kafanıza göre kedinin öğün miktarını ya da gramajını düşürmemenizi tavsiye ederim.

KimJeongguk
KimJeongguk

122045

Merhaba, kedinizin kilosunu düşürmek için kedi kısırsa N&D ve Sanabelle'nin kısır kediler için "Tahılsız" mamaları var. Bu mamalardan kullanabilirsiniz. Diyet maması kullanacağım illa diyorsanızda Bozita'nın Diet Stomach maması ve Royal Canin'in Fit32 mamasını kullanabilirsiniz. Günlük kilosuna göre yiyeceği miktar mama paketlerinde yazar eğer o miktara göre kedinize verirseniz kediniz kilo vermeye başlayacaktır.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Tahılsız mama zayıflayacağı anlamına gelmez eğer kedi hareketsizse proteinli mama da kilo almasına sebep olabilir. Zayıflatmak için kalori alımını düşüreceksiniz çünkü siz ne kadar oynasanız, gezdirseniz de muhtemelen kedi buna uymayacak. Bunun yolu da yazılan gibi az kalorili mama ya da mama miktarını azaltmaktan geçiyor.

Cook
Cook

119172

Eğer erkekse 6 kilo anormal değil,5.5 sağlıklı olanı ama 6 kilo olması da ciddi bir problem yaratmaz.Benim çocuğum 7.200 dü 6.5 a düşmüş,keşke dünyaları yese de vermese kilo...Siz öğünlü vermeye devam edin.Mama paketinde ne kadar yazıyorsa o kadarını yesin.Oyun saatlerini çoğaltabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 207 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR