Yavru Kedi İştahsızlık Ve Kilo Kaybı

Merhaba, arkadaşlar, 2 aylık bir kedi sahiplendim. Neredeyse bir hafta olacak. Eve ve bize çok alıştı, ilk veteriner ziyaretimizi de yaptık, iç dış parazit yapıldı ve 1 hafta sonra karma aşısı yapılacak, lakin bir sorunumuz var.


Çok iştahsız. İlk geldiği günden beri iştahsız. Tavuk haşladım, suyuyla veriyorum, baş parmağım kadar yiyor ya da yemiyor. Ciğer yaptım ilk gün, biraz yemişti. Ona güvenip yine yaptım bu akşam. Ağzını şapırdatıyor, kokluyor ama yemiyor. Parmağımda alıp biraz vermeye çalışıyorum. Yalıyor, bırakıyor.


Yaş mamasını yemiyor, kuru mamasını yemiyor. Kuru mamayı tavuk suyuyla ıslatıp veriyorum. Yine nerdeyse hiç yemiyor. Bir gün odasına koydum, sıkılıp odada yesin diye, ancak o zaman yemişti tüm hazırladığım ıslak kuru mamayı.


Peşinde yaş mama ve kuru maması ile geziyorum, yemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Veterinerine iki gün önce gittik. Her şey yolunda kilosu yerinde dedi. Gittiğimizde 810 gramdı, şimdi 780 grama düşmüş. Bugün aradım veterineri, durumu anlattım. Acil bir şey olmadığını düşünmüş olacak ki, beni rahatlatma odaklı konuştu, yettiği kadar yiyordur vs. diye.


Yani nasıl anlatsam, gidiyor, mamayı kokluyor, orada her ne varsa, kuru mama, yaş mama, tavuk haşlama, ciğer haşlama vs. Kokluyor, ağzını şapırdatıyor yalanıyor ve gidip su içiyor.


Bugün yine yaş mama ile odasına koydum, Karnı aç biliyorum, sabah 9'da zorla yaş ve kuru mama karıştırıp yedirdim, saat olmuş öğlen 3, önünde yaş mama var, durdu öyle iki saat, gidip dokunmadı.


Bugün Petlebi'nin markası Vet's Plus'ın anne ve bebek püresinden sipariş ettim. O da gelince, bir de onu yedirmeye çalışacağım. Benim diğer kedimin yavruluğunda çok işe yaramıştı ve büyümesini sağlamıştı.


Her gün düzenli büyük tuvalete çıkıyor. İlk geldiğinden biraz daha ıslak dışkısı, o kadar.


Acaba, iç parazit hapı mı böyle yaptı, iştahsızlık, dışkıda yumuşaklık vs.


Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

8 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Yemiyor olsa kaka yapmaz. Çünkü kendimden biliyorum. 1 hafta mamaya alıştıran kadar canım çıktığında asla yemedi kaka falan da hiç yapmadı. Yapıyorsa yiyordur. Tek sorun mama seçimi gibi geldi bana. Bazı kediler öyle evde pişen yemeği yemez. Islak mama yemez.


Islak mama olarak schesir vermeyi deneyin. Kuru mama olarak da markaların yine seçici kedi mamaları var onlardan alın. Belki denediniz bilmiyorum ama ayrıntı vermemişsiniz.


Diğer bir durum da veteriner bir sonraki sefer ağzını kontrol etsin. Batan bir şey olabilir. Ağzında ülser olabilir.

emreovec
emreovec

12921

Havalar çok sıcak. Ekstra su içmesi ve iştahsızlık bir yere kadar normal. Ama yiyeceği bir kitten mama elbet vardır. Tek bir mama da zorlamayın. Sevmediği zaman sadece hayatta kalacak kadar yiyorlar.


Bence kuru mama da değişiklik yapın. Benim paşa da o saydığınız hiç bir ıslak mamayı yemiyor.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Ben ilk zencefil geldiğinde nd tavuklu kitten almıştım kesinlikle yemedi. Bana gelmeden önce yediği mamaları seçip seçip yiyordu karıştırdıgımda. Vet de bana ilk gördüğünde zayıf bu demisti. Daha sonra acana first feast ve orijen cat kitten bitirdik bunları iyi yedi kocaman oldu. Son bir aydır falan da siz fish veriyorum balık sevdiği için.


Bence sizinki mamayi sevmemiş sadece. Bazı kediler aşırı seçici olabiliyor. Zencefil de mesela asla yaş mama yemiyor 1 2 mama hariç

gokhansultan
gokhansultan

13926

Harika haber :)

Bugün aradığımda ağzında bir şey var mıydı dedim, iki gün önce gittik, hani yemesini zorlaştıracak bir şey, yoktu dedi. Ben de kontrol ettim, temiz görünüyor, minnacık ağzı zaten.


Şu an Royal canin baby and mother kuru mama var 1-4 aylık için olan. Daha önce Nd ile Hills denemiştim ve iştahlı kedim bile Nd yemeyince, Hills de ağız kokusu yapınca, kediler çok seviyor, yüksek sindirilebilir protein vs diye Royal Canin aldım. İlk ayları çok önemli sindirim sıkıntısı olmasın diye. Zaten veteriner de Nd yemiyor deyince Royal Canin ve Hills tavsiye ediyor, kediler yiyor ve sıkıntı yaşanmıyor sağlık açısından diye. Yaş mamayı da veterinerimiz verdi, benim sipariş ettiklerim gelmemişti daha. Purina gourmet gold sığır etli. Şu an evde Nutri Feline ile Gimcat stoğu var. Vet's plus da geliyor. Püreden çok umutluyum ama olmazsa schesir ve animonda var aklımda.


Yemeyi istemeyip gidip su içmesi çok tuhaf geldi. Anlamlandıramadım, ki bir de kilo vermiş 300 gram kadar.

Sanırım ben de adını prenses koymalıydım 😂


Peki hangi kitten kuru mama önerirsiniz, seçici bir yavru için?


Aklımda Exclusion, Bozita, Sanabelle var. Ama normalde Royal Canin'e başlayan kediler bağımlı oluyor, o kadar seviyor. Bunu yemiyorsa saydıklarımı yiyecek mi meçhul.

Acana ya da Orijen almak isterdim lakin, yemediği takdirde o kadar para verip sonra ne yapacağımı da bilmiyorum. Fiyatlar uçmuş durumda, veteriner ücretleri de öyle. Özel sektörde olduğum için zamlı maaşımı da daha almadım ve tüm eve kedi sinekliği yaptırdım, epey bir sıkıştım denebilir.


Sanırım en iyi çözüm bir petshopa gidip birkaç numunelik kuru mama almak.


Bu sabah 5 gram kadar yedi. Artık manyak etti beni, gidip gidip ölçüyorum hassas tartı ile 🥺

Arkadaşlar;


Güncelleme yapmak istedim. Yakınlarımdaki petshoplardan hızlıca 7-8 markanın kitten mamasını aldım 100'er gram kadar. Hepsini küçük gramajlar halinde odasına koydum. Mama yemesini istediğim vakitlerde de odasının kapısını kapattım. Bu sürede de sürekli onunla gidip ilgilendim, mama yediğinde odasının kapısını açtım ve oyun oynayarak stres yapmamasını sağladım. Odada kaldığı zamanlarda sıkıntıdan mamalarla ilgilenmeye başladı ve Advance kitten tavuklu favorisi oldu.


Mamaların içinde Nd, Hills tavuklu ve ton balıklı, Brit Care, Felicia Kuzu ve tavuk etli, Proplan vs. de vardı ( proplan'ı seçmediğine sevindim son haberlerden sonra. ) Benim elimde hali hazırda olan Royal canin mother and baby cat kuru mamayı da yedi. Hatta her ne kadar seçici olsa ve diğer mamalara hiç dokunmasa da, sürekli Advance ve RC yedi sırasıyla. Böylece kuru mamaya da alışmış oldu ve ben de çok mutlu oldum tabii ki.


Dün Vet's Plus mother and baby cat anne sütlü püre de geldi ve umut ettiğim gibi, seçici kedim bu püreyi çok sevdi. Kaşık kaşık yedi.


Sanırım sonunda zor kısmı atlattık. Kilo almaya başladı tekrardan ☺️


Kedilerinde mama seçme sıkıntısı yaşayanlara faydam olsun diye güncelleme yapmak istedim. Özellikle de yavrusu olanlar için...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 212 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR