Kedi Şalgam İçer Mi

elifsk
elifsk

216 Puan

Arkadaşlar vallahi kedim lakır lakır şalgam içiyor hani içmesine emin olmadığım için izin vermiyorum pek ama baya ben şalgam aldığım zaman yanıma gelip şalgam içmek istiyor yani bir de çok iştahlı şekilde ama çok fazla veremiyorum durduruyorum çünkü yararlı mı değil mi emin değilim acaba sağlıklı mı değil mi

6 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Çok spesifik bir ürün ama içeriğinde tuz var. Doğası gereği besin zincirinde olmadığından vermeniz daha sağlıklı olur. Hatta vermeyin. Çok saçma :)

aslihan_e
aslihan_e

128541

Belki demir eksikliği vardır. Hayvanlar içgüdüsel olarak bazen neye ihtiyaçları varsa ona yöneliyorlar ama tuzlu olduğu için zararlı tabi ki.

Minigimmm
Minigimmm

11838

kesinlikle verilmemeli hekimler tuzlu baharatlı gıdaları önermiyorlar. kedi bu herşeyi isteyebiliyorlar meraklılar tadını beğeniyorda olabilir ama bu yiyebileceği içebileceği anlamına gelmez. vermeyin lütfen zaten 3 5 kere sert ikazda bulunup istediğinde hayır dediğinizde vazgececektir. herhangi bir sağlık sorunu çıkarabilir bilginize.

Ebrnk
Ebrnk

4329

Benimki de siyah zeytin kutusunu gördüğü anda hararetle açmak ve zeytin yemek istiyor ama tuzlu olduğundan bünyelerine zarar verebilir, merak da ediyorlar.

AhsenAise
AhsenAise

114820

İçebilir,fazla olmamak kaydıyla
Tuz zararlı lakin öcü değil
Yabancı bir pet siteden alıntı bırakıyorum buraya ,çeviri kötü ama konu anlaşılıyor


Tuz, kedinin sağlığı için önemlidir. Birçok vücut sıvısında bulunur ve organların işleyişini korur. Ayrıca sinir sistemini de etkiler. Ancak bu kulağa geldiği kadar iyi, kedileri beslerken tuz az miktarda kullanılmalıdır. Küçük dozlarda fazla tuz, kediler tarafından böbrekler yoluyla atılabilir. Bununla birlikte, sözde sodyum klorürün çok fazlası kadife pençeleri için toksik olabilir: örneğin böbreklerin ve kalbin çeşitli hastalıklarını destekler.

AhsenAise
AhsenAise

114820

Azı karar çoğu zarar demişler kısaca linki bırakıyorum


https://tr.pets-trick.com/497-what-role-does-salt-play-in-cat-nutrition.html

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 224 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81804 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR