Kedim Obeziteye Doğru İlerliyor Yardım Edin !

blue_hoddle
blue_hoddle

5221 Puan

merhaba 10 aylık yavru kedim var ölçülü beslemeye geçtim 3-4 gündür 50 gram veriyorum 50 gramı önüne koyduğum gibi bitiriyor açlıktan herhalde daha fazla vermezsem akşam üstü mıyavlıyor ağlıyor napıcam ya ölçülü beslemeye geçtim 50 gram ideal ( mamanın arkasına göre baktım ) ama koyduğum gibi bitiriyor acaba sabah 25 akşam 25 mi yapsam 2 öğün şeklinde bazıları yavru daha ölçülü beslemeyin diyebilirde cidden obez olucak harekette etmiyor nasıl hareketlendire bilirim ya :(

13 CEVAP

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Proplan kullandığınız için kilo alıyordur çünkü proplan gdo dolu bir mama. Kedi 1 yaşına gelince Proplan'dan değilde Tahılsız yada Diyet olan mamalardan devam etmelisiniz. N&D, Bozita,Sanabelle gibi markaların diyet yada tahılsız mamalarını tercih edin yoksa ileride kediniz daha da kilo alabilir.

cat_expert
cat_expert

12742

En önemli bilgileri göremedim konuda.


Hangi mamayı kullanıyorsunuz?
Kediniz kaç kilo?


Tahıl oranı yüksek pro plan gibi bir mama kullanıyorsanız ve kediniz çok hareketli değilse normal bir durum. Pro plan kullandığımız dönemde bizim kedimiz de çok hızlı kilo almıştı, kısır kedi maması kullanmamıza rağmen durum buydu. Daha sonra nd balıklı az tahıllı mamaya geçince ideal kilosuna yaklaştı, zaten yemesinden hemen farkı anlıyorsunuz tahıl oranı yüksek mamaları doymak bilmeden yiyorlar bu da hızlı kilo alımına neden oluyor, az tahıllı mamalara geçince az az yiyip doyuyorlar. Biz ölçülü besleme bile yapmıyoruz.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Dediğiniz gibi öğünlü olarak verebilirsiniz. Acıksa da arada sıkıntı değil. Biz de insanlar olarak mesela öğünlü olarak yemek yiyoruz arada bir acıkıyoruz ama vücudumuz için sağlıklı olanın öğünlü beslenme olduğunun bilincinde hareket ediyoruz. Ama durup durup yemek yesek arada tırtıklasak vs. hem şekerimiz yükselir hem karaciğer yağlanır hem vücut yağlanır hem mide vs. sindirimle alakalı iç organlarımız çabuk yaşlanır. Aynı durum patili dostlarımız için de geçerli.

aslihan_e
aslihan_e

128532

10 aylık zaten ergen olmuş, yetişkinliğe geçiyor, artık eskiye göre daha az yiyebilir. Tabi ki öğünlü vermeniz gerek yoksa olmaz, kedilerin kan şekerleri çabuk düşer ve köpeklerden farklı olarak az ve sık beslenmeliler.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

@gokhansultan
2 öğün olarak vermeyi düşünüyorum her öğünü 25 gram olurmu toplam 50 gram tüketcek günde ? suan proplan kitten kullanıyorum ileridede proplan adult kullanacağım.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Olur tabi. İdeali 3 öğün ama ben de çalıştığım için 25-25 gr 2 öğün olarak veriyorum mecbur. İlk başlarda koyduğunuz gibi bitirebilir gün içinde acıkır ama bir kaç gün sonra 25 gramı 1-2 saate yayarak yer açlığını kontrol eder :) Böyle olunca su içmesi de artıyor mama kabı boş olunca su içiyor mecbur

simbakedi
simbakedi

136205

proplan onermem size. butceniz varsa acana, natures variety tarzi bir mama alabilirsiniz. yoksa da sanabelle, bozita vs oneririm. benim kedim boyut olarak buyuk bir kedi, 8 kiloyken bile kedime kilolu demezsiniz oyle diyim size ancak proplan mama bizde asiri kilo aldirdi ve asla doyurmadi kedimi. acana kullandigimizda da bol yiyordu, tamamen keyfi acgozluluk ama mama icin aglamiyordu, proplanda acliktan cok agladi. su an exclusion kullaniyoruz (onermem, baska sebeplerden oturu) ama boyle bir aglama soz konusu degil. son olaylardan sonra da (filtre kismina proplan yazip ogrenebilirsiniz) proplana olan guven iyice azaldi. diger mamalari gozden gecirin derim. onun disinda yukarda yazan ogunlu besleme tavsiyelerinevde katiliyorum👍🏻

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

@simbakedi merhaba öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim ben asgari ücreetle çalışıyorum ve elimden gelen en iyisini yapmaya çalışıyorum bütçem bu kadar yetiyor kızım için. ben propalana şahsen güveniyorum çünkü mama piyasasını oluşturan markalardan biri öneriniz için teşşekür ederim ama içerik olarak çok tatmin etmese bile kedime iyi geliyor proplan kedime iyi gelmedi diyen insan aslında zor bulunur sadece bazı sebepler olur yani çünkü içerik kötü olsa bile tecrübeli bir marka ve içindeki oranları nasıl ayarlıyorlarsa kediye iyi geliyor bunu söyleyen ünlü bir kanal bile var ismini vermeyeyim artık öğünlü vermeye başladım ve koşturmasını egzersiz yapmasını bir tık arttırdım suanda

M-Koksal
M-Koksal

509

Cevapları okumadım, belki söyleyen olmuştur ama kediniz daha küçük ve o yaşta daha çok besine ihtiyaç duyar. Ergenlikte gibi düşünün. Gelişim aşamasında daha. O yüzden yine ölçülü verin ama miktarı biraz artırmanızda sakınca yok bence. Bir de mamayı değiştirmenizde fayda olabilir. Çerez gibi giden mamalardan kullanıyor olabilirsiniz.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

@m koksal
cidden aşırı kısa bir sürede aşırı kilo aldı yani bunun izahı yok 10 gün gibi bir sürede ne kadar kilo aldı bilemessiniz ve yeterince büyüdüğünü düşünüyorum. ztn mamaya göre en fazla 70 en az 20-30 veriliyor. kullandığım markadan memnumum. teşşekür ederim.

cat_expert
cat_expert

12742

Çok aşırı bir kilo değil biraz fazlası var, az tahıllı mamalara yönelmek sağlıklı olacaktır.

Sulemiss
Sulemiss

3296

Kullandığınız mamadan memnunsunuz ama kedinizin ağlamasından ve kilo almasından şikayetçisiniz.
Mamada çok yağlı ve tahıllı olduğu için ve hareket etmediği için kilo alması gayet doğal benim de kedim 6 aylık hills veriyorum bu mama da yağlı ve tahıllı kilo aldığı için tahılı düşük mama aldım. Bir ara tekrar kilo aldigin da bir süre felicia düşük tahıllı ile besledim kilosu normale düştü. Tekrar hillse geçtim kilo aldı. Size önerim tahılsız veya az tahıllı mama alın. Proplandan daha iyi mamalarda var ve daha uygun fiyatlı nutri feline mesela içeriğine baktım az tahilli protein vitamin bakımından iyi ve fiyat hemen hemen yakın ve üst segment mama olarak geçiyor. Şuan onu aldım bakalım.

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

@cat expert
proplan kitten kullanıyorum
3.7kg şuanda

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 544 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR