İlk Defa Kedi Sahipleneceğim

merve2990
merve2990

546 Puan

Merhaba günün çoğunu evde geçiren bir insanım bir muhabbet kuşum var evli felan değilim o yüzden bu boş vaktimi bir can kurtararak geçirmek istiyorum. Barınak ve derneklerle görüştüm kedi sahipleneceğim ama bu konuda internette çok fazla bilgi var. 1 yaşın altında sütten kesilmiş bir kedi sahiplenme isteğim var öncelikle yapılması gerekenler ve ücretleri sırasıyla belirtebilir misiniz? kumunu, mama kablarını, yemini felan ayarladım bütçeme uygun Goody Yavru maması almayı düşünüyorum. Şuanki tek sorun aşılar gibi görünüyor çünkü istanbul gibi bir yerde oturmuyorum küçük bir ildeyim ve veteriner büyükbaş eğitimi almış bir veteriner burada aşıları yaptırabilirmiyim? ve bunun ücretleri ne kadar olur. Belirtirseniz çok sevinirim sevgiler

10 CEVAP

merve2990
merve2990

546

hepinizin yorumlarına teşekkürler evet ucuz olduğu için goody düşünmüştüm ama çok kötü dediniz bonacibonun hamsili pirinçli mamasını düşünüyorum.

Heiter
Heiter

115202

Maddi durumunuz el vermiyor olsa bile Goody tavsiye etmem. İsterseniz deneyin fakat kedinizin tüylerinin döküldüğünü, ağzında ve dışkısında koku oluştuğunu göreceksiniz. Onun yerine Bonacibo tavsiye ediyorlar. Hiç olmadı, kendiniz tavuk eti, ciğeri, taşlık, havuç, pirinç, bulgur, kabak gibi malzemeleri başlayıp rondo ile ezip dondurucuya atıp günlük eritip verebilirsiniz. Hem daha sağlıklı hem de uzun vadede bütçe için uygun olur.
Aşı konusunda belediyeden yardım isteseniz bile edeceklerini sanmam çünkü yalnızca sokak hayvanlarının aşısını ücretsiz yapıyorlar. Önceden bu durumu araştırın mutlaka.
Unutmayın, kedi bakmak senelerce süreceği için yarı yolda bırakamazsınız. Kedi, insanı eve bağlıyor. Bunu göz önünde bulundurarak, sizin yokluğunuzda emanet edebileceğiniz kişiler ayarlayın.
Kızışma meselesine değinmişler zaten.
Kum meselesi var bir de. O da masraflı. Topaklanan kum almanızı tavsiye ederim, daha ekonomik. (İncesi daha iyi topaklanır ama patiye çok yapışır; kalını da patiye daha az yapışır ama topaklanma performansı daha düşüktür). Bütçeniz hangisine yetiyorsa onu alın, deneme yanılmayla size uygun olan markayı bulacaksınız zaten.
Öncelikli alışveriş listeniz: Mama ve kum. Sonrasını peyderpey halledersiniz diye düşünüyorum ama şimdiden uyarayım, göründüğünden daha masraflıdır kedi bakmak.
Önemli not: 4 Ekim'in olduğu hafta süpermarketlerde %50 indirim oluyor. O zamanlarda istif yapmakta fayda var. Bir de petshoptan alışveriş yapmayın bence, internetten alışveriş çok daha hesaplı oluyor.
Umarım faydalı olmuştur ;)

Roza23
Roza23

19328

kedi sahiplenebilirsiniz sokaktan yavru ve asilari veteriner yapabilir yilda 100 tl max tutar asilari zaten o kadar masrafli bi is degil. zaten kucuk bi ildeyseniz daha ucuza gelme ihtimali var

merve2990
merve2990

546

yılda 100 liraysa harika olur . Barınağa gidip mi sahipleneyim? orada aşıları yapılıyormu mesela

ilkmssmz
ilkmssmz

2418

Öncelikle bence goody kullanmayın çok kötü bir mama. Bütçenize uygun reflex ya da bonacibo kullanabilirsiniz bence. Bazı belediyeler sokak hayvanlarına ücretsiz bakıyorlar araştırın derim. Ama veterinere götürüp konuşursanız indirim yapabilir. Eğer çok küçük bir kedi alacaksanız ilk iç dış parazit harici karma kuduz ve leukemia aşıları oluyor biraz masraf çıkıyor. Ama ilk aşıları atlattıktan sonra masraf yıl içinde azalıyor.

Roza23
Roza23

19328

sokaktan barinaktan alabilirsiniz bi yavru kedi ve kucuk oldugu icin once ic dis parazit yapiliyo bunu belediyeler ucretsiz yapiyo. hatta kucuk bi yerse sizin israrinizla karmayi da yapabilirler ücretsiz. ama parazit asilarini yaptırdıktan 1 ay sonra kadar karmaları yaptırabilirsin bu da buyuk sehirlerde 50 tl kadar ve 2 3 ay sonra da diger asilari oluyo o da yine 50 tl kadar oluyo. benim re buccem el vermedigi icin kaliteli mama alamıyorum ama refleks kullanıyorum bi sorun da yasamadim. yine oradaki bi hekime asilarla ilgili sorabilirsiniz sorularinizi ve hekimde de yavru kedi olabilir eger varsa ilk asilarini ucretsiz yapip verir size zaten:)

Simdi soyle ki veterinerinizin kedi konusunda tecrubeli birisi olmasi gerekiyor cunku kediniz ciddi bir hastaliga yakalanirsa nasil tedavi ya da ameliyat edecek herseyi goz onunde bulundurun.ayni zamanda mama konusunda butcem zorlanmasin derseniz bonacibo veya golosi oneririm.plastik degil cam veya seramik mama kabi kullanin su gunluk degisecek.yavru alacaksaniz 1 yasina kadar kitten mama kullanin.kizginlk doneminide goz onunde bulundurun cok yipratici bir donem ve genelde kisirlastirma dusunulur ve genelde 200-500arasi fiyat verilir ve kan testleri yapilir bunlari goz onunde bulundurun.asilar ilk basta 2ser doz oldugundan maliyetli olur sonra yasina girince yilda 1 kere asi yapilir.sadece ic dis parazit 3 ayda 1 olur.asi fiyatlarida 30-70arasi.birde kediniz icin malt kullanmaniz gerekiyor o da en dusuk 30 tl ya da kedi cimi alabilirsiniz 10tlye vardi heralde.malt ve kedi cimi tuy yumagi olusumu icin.

Birde kum var bentonit oneririm ama mutlaka tozutmayan kullanin ozellikle tuvaletiniz kapali tuvaletse tozutan kum kedinizde solunum hastaliklarina sebebiyet verir.marka olarak vancat ince taneli kumlari uygun fiyatli.

Canandisli
Canandisli

111691

Bence iki tane yavru sahiplenin eger durumunuzu onlara gore ayarlayabilecekseniz cunku bir kedi sahiplenince zamaniniz da varsa onla ilgilenecek ikinci kedi sahiplenme istegi kendiliginden geliyor ama ilk kedi buyuduyse biraz sorunlu bir donem gecirebiliyorsunuz


Bahsettiginiz yer asilari yapar fakat kediniz hastalanirsa daha duzgun bir hayvan hastanesine goturmek zorunda olucaksiniz yine de kisirlastirma asi ve vitamin ihtiyaclarini falan karsilarsaniz cok sorun cikmaz kapi pencerelere dikkat edersiniz etrafta ona zarar verebilecek bir sey birakmazsaniz ve genetik olarak bir hastaligi yok ise sorun olmaz diye dusunuyorum


Kesinlikle goody kullanmayin eger butceniz el veriyorsa matisse kullanabilirsiniz ilk aylarda masraflar cok oluyor sonradan rahat oldugunuz bir donemde de n&d kullanmaya baslayin bence

Diorshank
Diorshank

688

Kedi sahiplenme ilk başta masraflı biraz masraflı oluyor. Kumu, kabı, maması aşıları, tarağı, vitaminleri vs.
Aşıları iç - dış parazit, kist, kuduz ve karma olarak yaptırdım ben. Karma 50 diğerleri için 30 tl verdim. Sonra yılda bir kez karma yaptırıyorsunuz zaten. Veterineriniz ile görüşüp fiyatta daha makul birşeyler yapabilirsiniz.
Mama olarak ben purino kullanıyorum. Kedim 1,5 yaşında ama yavru kedi maması yiyor, yetişkin mamaları sevemedi. Purino fiyat olarakta yine oldukça uygun.
Vitamin tablet kullanmak sağlığı açısından önemli. Veterineriniz ile görüşüp uygun vitamini kullanmanızı öneririm.
Kum olarak bentoit kullanıyorum. Şuan quik markasını kullanıyorum ve gayet memnunum. Daha ekonomik birşey ararsanız cam ağacından yapılan doğal kumlar var. 10 kg 30 tl gibi bir fiyatı var. Kedilerin alışması biraz zaman alıyor fakat daha sonra alışıyorlar. Zaman ilerledikçe masrafları da azalıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 778 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR