Kedimin Bölgesel Tüyleri Döküldü

edaogur
edaogur

231 Puan

4 aylık kedimin kulağının arkasındaki tüyleri döküldü. Mantar gibi pullanma kızarıklık vs yok. Daha önce de arka bacağında küçük bir noktada olmuştu kendiliğinden geçti. Sebebi ne olabilir?


6 CEVAP

Cansuoge
Cansuoge

290

Kedilerde yüz çevresi kulaklarında tüy dökülmesi normal karşılanabiliyor veya kedinin mamaya alerjisi olabilir (tavuk, hindi), dökülen yeri temiz bölge çünkü mantar vs olduğunu düşünmüyorum. Benimde kedimde bacagında ufak noktası döküldü veteriner yara izi o yüzden tüy çıkmaz demişti, tabiki yinede veterinere sormanda yarar var

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Bombay, smokin, Norveç kedilerinde ya da bunların karması olan kediler yazın kulak tüylerini tamamen dökerler. Eylül ayında tekrar çıkmaya başlar. Yara vs olmadığı sürece sorun yoktur.

huqi
huqi

116368

Mantar olduğunda illa kızarıklık olucak diye bir şey yok. Geçici yuvalık yaptığım kediden mantar bulaştı önce sarman kedim Tomris'e sonra diğerine ve kulağı bu şekilde açılmıştı. Ecosinle yıkadım iki kedimi ve geçti.

edaogur
edaogur

231

Teşekkür ederiim :)

Zlserdgn
Zlserdgn

654

Kulak uyuzu ihtimalini de değerlendirin derim, kaşımaya bağlı ciddi dökülme olabiliyor. Kedi mantarı da tabiki olabilir, görünmeyebiliyor. Benim de bombay kızım var genelde problemsizler fakat scottish fold olan oğlumda hem mantar hem de kulak uyuzu yaşadık.

Superisi814
Superisi814

125092

Bombay cinsi gozetimim altındaki kedilerde de var geçen sene bu şekilde tüylerinde açılma oldu.Daha önce mantar oluşumunda kızarıklıklar vardı, bu nedenle mantara htimali hiç vermedim.Mevsimsel sandım.Bir anda vücudunda yayılma gördüm, hekimimiz mantar dedi .
Siz yine de bir baktirin derim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 185 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR