Wbc Si Yüksek Çıktı :(

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853 Puan

Kedimi kısırlaştırma için veterinere götürmüştük. Öncesinde kan testi yapıldı ve testte wbc si yüksek çıktığı için veterinerimiz operasyona almadı, 5 günlük bir tedaviye başladık. 2 tane hap, 2 tane şurup, probiyotik bir de diş etleri kızardığı için dişlerine süreyim diye ne olduğunu bilmediğim kırmızı bir sıvı verdi veterinerimiz. İnternette sonuçları inceleme, çok abartı üzücü şeyler görüp üzülürsün dedi ama ben yine de kan testinin sonucunu çektim ve burada paylaşmak istedim. 5 günlük tedavi sonucu eğer değerleri iyileşmezse korona testi yapacak veteriner öyle söyledi. Hangi aşıları yaptırdınız diye sordu, lösemi hariç tüm aşıları tam. Kedilerle temas etti mi diye sordu, aniden karşı komşumuzun kucağında kedisini tanıştırmak için bize sormadan getirip kavga edecekler diye 1 dakika içinde götürmesi dışında 7.5 aydır tek bir kediyle bile yüzyüze gelmedi. Evde doğdu büyüdü, annesi ankara kedisi. Şuan acana mama yiyor, yaş maması schesir, sırf bağışıklığı yüksek olsun diye en kaliteli mamaları almaya çalışıyoruz. Neden böyle oldu anlamadım. Kanında enfeksiyon varmış. Akciğerlerinde hafif bir hırıltı duymuş. Biz mi iyi bakamadık diye sordum, kedinizin genel durumu çok iyi o kadar endişelenecek bir durum yok, vücut kitle indeksi tam 5 gayet iyi bakmışsınız dedi. Ama yani ne bileyim içim rahat değil. 10 15 gün önce kusmuştu buradan da sormuştum zaten. Veterinere götürün demiştiniz. Kısırlaştırmayı bu yüzden daha fazla bekletmedik öncesinde kan testi yapılıyor diye eğer bir şey varsa çıkar yoksa da kısırlaşır diye düşündük. O yüzden buradan düzgünce bana tavsiyede bulunan herkese de teşekkür ederim. Sorduğumuz veteriner bile direkt getirin dememişti kusunca, bekleyin bir daha kusarsa getirin demişti. Bir daha kusmadı ama hastaymış meğer. Kakası, enerjisi, iştahı normaldi ama yine de hastaymış. Ben zaten veterinere götürmek istiyordum ancak ailem gayet normal bu kedi hiçbir şeyi yok, abartıyorsun diyordu. Bu olay onların da ders alması için bir yandan iyi oldu.


8 CEVAP

gokhansultan
gokhansultan

13926

Bildiğim kadarıyla anlatayım yanlışım olursa düzeltirler. Wbc dediğimiz lenfosit, monosit vs. Toplamıdır. Dolayısıyla siz de Wbc nin yüksek çıkması ki lenfosit değerinin yüksek çıkmasından kaynaklı. Bu bir süredir devam eden bir hastalığı işaret eder genellikle ama koronavirüs pozitif çıksa dahi mutasyonj olan fip hastalığında yani peritonitis hastalıklarında lenfositin düşük olması yani wbc ninde düşük olması beklenir. Sizin yavrucakta başka bir bakteriyel yada viral enfeksiyon mevcut gibi duruyor. Uygulanan tedavi sonrasında düzeleceğini düşünüyorum. aklınıza asla kötüyü getirmeyin yoksa gelip bir şekilde buluyor. Kısırlaştıracak olmasaydınız bence bu enfeksiyon hiç farkedilmeden iyileşecekti büyük ihtimalle. İştah, hareketlilik yerinde olduğu, ateş olmadığı sürece endişelenmeyin.

Minigimmm
Minigimmm

11838

wbc değeri beyaz kan hücrelerini gösterir, vücutta bir enfeksiyon, iltihap veya bakteri olduğunda bunlar çoğalır. tıpkı bizlerde olduğu gibi. diş etlerindeki kızarıklık için bi ürün verdi demişsiniz belkide diş etlerindeki iltihap yüzünden wbc yüksek çıkmış olabilir.


benim kedimde corona taşıyıcısı corona testi pozitif çıktı ama biz kisirlaştirmaya goturdugumuzde wbc değeri çoook düşük çıktı alt sınırında altında çıktı düşünün. operasyon ertelendi bağışıklık takviyelerine başladik değer yükselince kisirlaştirildi. corona pozitif olduğu içinde bağışıklığı sürekli baskilaniyor o yuzden bagisiklik takviyeleri bizim rutinimiz oldu sürekli her gun kullaniyoruz.


o yüzden sizinki corona olmayabilir. kötü düşünmeyin basit bir soğuk alma mevsimsel geçiş bile olabilir. cunku akcigerlerinden hiriltida geliyormuş ki diş etlerinide goz önünde bulundurun (hekimlerin genel görüşü mevsim geçişlerinde bagisiklik takviyesi kullanmak çünkü kışın nasil soğuk çarpıyorsa yazinda sicakliklar etkiliyor strese sokuyormuş) antibiyotik tedavisi etkili olacaktır, sizin içiniz rahat etmiyorsa götürüp corona testi yaptırabilirsiniz pozitif ciksada bi tedavisi yok tek çaresi daima bağışıklığı yüksek tutmak korkmayin. tez zamanda kisirlaştirilmasi dileğiyle:)

Minigimmm
Minigimmm

11838

coronanın bulaşması için de illaki bir kediyle bir araya gelmesine veya dışarı görmesine gerek yok benim kedim evde doğmuş dışarı görmemiş başka bir kediylede bir araya gelmemiş bir kedi ama coronasi pozitif çıktı, hekimimiz annesinden süt yoluyla geçmiştir mantar oluncada vücut direnci düştü ve corona patlak verdi demişti. malesef ki anne baba olacak kedilere testler yapilmadan ciftleştiriliyor, kedisi corona olup bildirdigimiz bir hastamiz kedisini bile bile ciftleştirdi mesela dedi. ciddiye almayanlar çok. o yüzden coronaysa bile komşunuzdan 1 dakika içinde geçeceğini düşünmüyorum muhtemelen annesinden geçmiştir. veya siz disarda besleme yapiyorsaniz kedi seviyorsaniz eve gelip iyice temizlenmeden kendi kedinize dokunursanizda taşıyıcı olursunuz. ( bu mesajim genel bir bilgilendirmeydi tek size değil :) )

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Dışarıdan gelince çok dikkat ediyorum elimi yıkamadan sevmiyorum ama kıyafetlerimi çıkarana kadar bazen değiyor, yine de çok fazla kediye değmediğim için bir şey olmaz diye düşünüyordum hep. Annesini ve kardeşlerini de sordu zaten veteriner. Hiçbirinde hastalık var mı bilmiyorduk ama o gün sahiplendiğimiz kişiyle iletişime geçtik, annesine kan testi yapılmış kısırlaştırılmadan önce ve bir sorun çıkmamış sağlıklı dedi. Dişlerindeki kızarıklıktan dolayı diş değiştirme döneminde olduğu için olabilir demişti evet, bir kişinin daha yazması çok rahatlattı beni şuan. Ben 6 7 aylıkken diş değiştirmesi bitti sanmıştım ağzına bakınca tüm dişleri tam gibi gelmişti ama çok fazla kedi ağzı da görmedim niye öyle düşünüp o olasılığı eledim bilmiyorum. Yazılanlar içimi çok rahatlattı, veterinerimize de güveniyorum tabi ama ama böyle birden fazla tecrübeli kişi telkin verince rahatlıyorum, teşekkür ederim hepinize.

Cook
Cook

119172

Wbc si normal sınırın çok az üstünde,vücutta bir bakteriyel bir enfeksiyon var yüksek bir ihtimalle.Viral sorununuz olsaydı aksine wbc düşük çıkardı.Korona testi yapmak istemesinin sebebi fipte antibiyotiğe rağmen düşmeyen wbc,geçmeyen enfeksiyon görülebilir ama endişe etmenize gerek yok bence.Diş etlerinde kızarıklık varsa büyük ihtimalle ondan kaynaklıdır,benim çocuğumun da diş eti iltihaplı yarın kan bakılacak ve eminim wbc si yüksek çıkacak üstelik korona pozitif.Ama ufak bir iltihap sadece kötüyü çağırmayalım,biz ne kadar streslenirsek onlar da o kadar hissediyor.Geçmiş olsun çocuğa

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Birazcık araştırdım ve korona olan kedilerin wbc si hep düşüktü, yani ne kadar alakalı bilmiyorum ama. Wbc yüksekliği hangi hastalıklarda olur? Böyle bir şey yaşamış ve deneyimi olanlar varsa yazarsa çok sevinirim

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Wbc yüksekliği hangi hastalıklarda olur? Böyle bir şey yaşamış ve deneyimi olanlar varsa yazarsa çok sevinirim


Kötü deneyimi olanlar yazsın arkadaşa yardımcı olun

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Teşekkür ederimm, umarım dediğiniz gibi olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 272 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR