Kedi Diş Problemi

Arkadaşlar merhaba. Daha önce de yazmıştım. Mahallem de beslediğim bir sokak kedim var. Ben yaklaşık 2 sene olacak besliyorum. Veterinere götürdüğümde en az 1 senelik kısır dedi. Yani bu kedi en az 4-5 yaşlarında bir kedi. O da en az. Daha önce çene kısmında kan fark edince veterinere götürdüm. Apse varmış ve patlamış. Bir şeyler saydı ve toplamda bana 5 bin civarı bir fiyat listesi çıkardı. Karşılamam mümkün değildi. 2 kedim var zaten ve biri hidrosefali hastası. Diğeri de sindirim hastası. Ben de son çare belediyeye götürdüm ve apseyi temizlettim. Hayvan geldiğinde çok istahliydi baya bir yemek yedi. 2-3 gün sonra bir şey yememeye başladı. Apseli kısmı ağrıyor diye düşündüm ve tavuk haşlamaya başladım. 3 4 gün bu şekilde besledim. Tavuk vermeyi bırakınca tekrardan yememeye başladı. Yaş mama veriyorum sadece jel kısmını yiyor. Kuru mama asla yemiyor. Ben tekrar kendi doktoruma muayene ettirmek istiyorum ama sonuç degismeyecek biliyorum. En azından hemogram baktırsam mi diye düşünüyorum. Açıkçası çıkacak sonuçtan da korkuyorum. Çünkü maddi gücüm yok. Şehir dışında okuyorum sadece 1 ay kaldı tatilimin bitmesine. Ne yapmaliyim? Yaşayan var mı ?

11 CEVAP

huqi
huqi

116368

Kendi kliniğinize getirin ve veteriner çıkan masrafları bir kağıda yazsın imzalasın, veteriner'in ibanını alın sosyal medyadan klinik desteği isteyin, biraz zor çok bilmiş insanlarla da uğraşıyorsunuz ama yapıcak bir şey yok. Bence kesinlikle tedavi ettirin, siz gidince çok kötü olur :(

aslihan_e
aslihan_e

128563

Hiç antibiyotik kullanmadınız mı? Sadece apse mi temizlendi? Elinizde augmentin ya da amoklavin gibi amoksisilin etken maddeli antibiyotik varsa ondan kullanın kediye. Yoksa aile hekimine yazdırın. Kedilere uygun bir ağız yara spreyi de edinseniz iyi olur.

huqi
huqi

116368

Kendi veterineriniz biraz vicdansızmış ben kendi kedimi de oraya getirmezdim şahsen. Sahipli kediler için elbette direkt parayı alması en doğrusu ama sokak hayvanları için hem indirim yapıp hem de borçla ödemenizi sağlayabilir. Birçok veteriner sokak hayvanları için buna müsade ediyor, bi kaç arkadaşım sürekli kliniğe hasta kedi/köpek alıyor hatta bir tanesi fib li sokak kedisini tedavi etti. Bu borçların hepsini birden ödeyemez ve doğal olarak sosyal medyadan destek istiyor. Herhangi bir veterinere giderseniz belki güvenemez direkt ödemenizi ister ama sizin gittiğiniz hekim sizi tanıyorsa borçla ödemenize müsaade etmeli...

@huqi evet maalesef ben de kedilerimi ona götürmek istemem. Bir sefer çok arastirmama rağmen başka bir veteriner buldum ve kedim ölümden döndü. Maalesef güvenemiyorum. Bu paragözlük olayi sanırım bizim doktorlarimizla alakalı değil kliniğin sahibi ile alakalı tamamen. Doktorlar da çok iyi. Başka güvenecek klinik de bulamadım

aslihan_e
aslihan_e

128563

Kilo başına 25 mg'ı geçmeyecek şekilde tok karna sabah akşam düzenli olarak en az 10 gün yutturacaksınız. Yani kedi 4 kiloysa en fazla hapın 100 mg'ı olacak şekilde bölüp sevdiği küçük bir yiyeceğe saklayıp vereceksiniz. Yemezse boğazına doğru atıp yutturmanız gerek. Ben acısı çıkmasın diye küçük ekmek içine saklayıp yuvarlayıp dışına sıvı yağ sürüp kediyi ters çevirip boğazına doğru atıp yutturuyorum. Kullandığımız ağız spreyinin ismini unutmuşum kutusunu da bulamadım şuan.

aslihan_e
aslihan_e

128563

Hayır, amoksisilin etken maddeli antibiyotik kediler için güvenilirdir. Diş iltihapları, deri apseleri vb için kullanılır. O kedi antibiyotik kullanmak zorunda her türlü. Sadece, antibiyotik diş enfeksiyonları için kalıcı çözüm değildir, iltihap geçtikten sonra dişin çekilmesi gerekebilir. Ancak şuanda öncelik o bölgedeki mikropları öldürüp kedinin yemek yiyebilir hale gelmesi. Müdahale edilmezse enfeksiyon tüm ağıza yayılıp bütün dişlerinden olabilir. Çene kemiği bile çürüyebilir.

@aslihan_e saydığınız antibiyotiklerden biri var elimde. Kendi dişim için almıştım. Dediğiniz gibi yapacağım. Umarım iyi olur yavrucak. Teşekkürler.

Ek olarak, eğer beslemek için çabalamasaydım herhalde bir deri bir kemik kalmıştı. Fakat her gün düzenli 2 kere besleyerek kilosunu korudum.

Veterinerimiz her zaman parasını peşin istiyor maalesef. Daha önce hiçbir zaman taksit bile yaptıramadım

@aslihan_e hayır antibiyotik kullanmadım. Nasıl kullanılır? Daha önce hiç denemedim. Bir şey olur mu? Ağız spreyi dediğiniz nedir ? Onu da almak isterim.

@aslihan_e bir zarari olabilir mi peki bu antibiyotiğin? Daha kötü olmaz değil mi ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 396 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR