Veterinerler Azro Şurup Yazabiliyor Mu?

Pofim7
Pofim7

166 Puan

Bahçede baktığım 2'5 aylık kediler var nezle oldular zorla yemek yediriyorum.Veterinere verecek param yok , veteriner den azro yazmasını istedim biz yazamıyoruz geçerli olmuyor dedi . Eczaneler azro şurubu reçetesiz verebilir mi istisna olarak lütfen yardımcı olun!

5 CEVAP

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

Ben reçetesiz almıştım
Eczanede tanıdığın varsa verebiliyorlar Azro şurup değil de azitro şurubu öneririm


Veteriner niye yazmadı aslında onların yazması gerekiyor ?


Tanıdığınız biri varsa rica edin yardımcı olurlar
Geçmiş olsun

aslihan_e
aslihan_e

128566

Azro şurup insan ilacı olduğu için veteriner yazamıyor olabilir ancak veteriner eczanesinden alabileceğiniz antibiyotik yazma yetkisi var. Siz aile hekiminize azitromisin etken maddeli antibiyotik yazmasını rica edin. Şurup olmak zorunda değil haptan küçük parça yutturursunuz ya da yiyeceğine saklayıp yedirirsiniz. Eczanelerin vermesi yasak ama bazıları yardımcı olabiliyor nadir olarak.

soundtrack
soundtrack

12

Hayır. Yalan söylemiş size. Hayvan hekimi insan hekimi fark etmeksizin, hayvanda kullanılabilen her türlü ilacı veteriner hekim reçete edebilir. Kesinlikle yazmak istememiş. Para yemek daha tatlı geliyor, yazık.

soundtrack
soundtrack

12

@aslihan_e
Dozu kafasına göre ayarlayamaz. Yönlendirmeniz çok yanlış, hayvana zarar verebilirsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

128566

@soundtrack E napsın ölsün mü hayvanlar? Yavrular nezle yüzünden ölebilirler, koku alamadıkları için yemek yiyemezler. Enfeksiyon ciğerlerine inebilir. Azitromisinin kedi dozajı kilo başına 5-15 mg'dır. Ona göre hapı bölebilir. Geçen veteriner birine hapı bütün halinde vermesini söylemiş, burda yazmıştı ben onu uyarmıştım, en azından o veteriner kadar bilinçsiz değilim. Bana cevap yazsa zaten dozajını söyleyecektim. Ben veterinere de dozuna göre böldüğümü söylüyorum yanlış yapsam onlar der yanlış yaptın diye. Şuruplar pediatrik şurup oluyor, onu alması için bebek sahibi olması gerekli yoksa yazmıyorlar. Şurup hap fark etmez zaten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 170 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR