Dişlerini Fırçalayamıyorum Lütfen Çözüm

stellabennett
stellabennett

119987 Puan

resmen fırçalamaya çalışırken ömrümden ömür gidiyor minnacık kedi olmasına rağmen nasıl başarıyorsa sıkıca tuttuğum kucağımdan kaçıyor ağzını asla açamıyorum zaten ağzını da kilitliyor resmen ne yapacağımı şaşırdım normal fırça denedim olmuyor parmak fırçası denedim olmuyor ne yapmalıyım dişleri çürür diye korkuyorum

4 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Diş temizleme için veterinerlerde antiseptik jel satılıyor. Diş fırçalama gibi değil ama en azından gargara niyetine bir nebze de olsa iş görüyor.

yavruysa zaten dişleri dökülüp yenileri gelecek ve çok hareketlidir dfgdfhkd sularına katılan solüsyonlar ödül mamaları vs var biraz büyüdükçe bunları kullanır tekrar fırçalamayı denersiniz belki durulunca yaptırır. ben crystalini pamuğa sıkıp siliyorum arada açtığı kadar. bazı sert fırçalar diş etlerini acıtıp kanatabiliyormuş canı acırsa hiç müsaade etmeyebilir ilerde de dikkat edin.

Palyaco
Palyaco

218519

En güzeli dr natures dental suyuna 250ml suya 1 fis

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Direkt bam diye fırçayı ağzına sokmayın önce sakin bir anında fırçayla tanıştırın, fırçanın üstüne ödül maması sıkıp verin vs alışsın yani firçaya. Onun haricinde kucakta durmayan bir kediyse kucağınıza aldınız diye de kaçıyor olabilir ya da hem kucakta olmak hem ağzına bi şeyler sokulması huysuzlaştırıyor olabilir. Yatmayı sevdiği bir yerde sevip sakinleştirin, fırçayı koklamasına ısırmasına izin verin. Sonra da yavaşça dişlerine değdirin. İstemezse zorlamayın. Daha küçük sanırım küçüklükten pozitif bir şey olarak alıştırırsanız işiniz kolay olur. Dişleri düşeceği için çürümesi sorun değil ama hemen çürümez zaten. Ama ilerde kalıcı dişleri varken fırçalayabilmeniz için şimdiden alışması önemli. Onun haricinde hap içirirken durmuyor diye kullandığım bir yöntem var hiç hiç HİÇ alışmazsa ileride bu yöntemi kullanabilirsiniz. Yatmayı sevdiği yatak, valiz vs gibi bi yerde yatarken üstüne örtü örtüyorum yattığı yerin. Örtünün altında olmayı seviyor ve sakinleşiyor diye, eğer sizinki sevmiyorsa yapmayın tabiki. Bizimki valize girmeyi çok seviyor ve orada sakinleşip kendini güvende hissediyor. Kaçmasını ve atlayacağı alanları sınırlamak için örtü örtüyorum ve hapı ilk seferde yutturamadığımda ya da çok stres olduğunu hissedersem sakinleşmesi için üstüne örtüyü kapatıyorum. Biraz sakinleşince sadece kafasını çıkarıp seviyorum, öpüyorum, konuşuyorum. Sonra da ağzını açıp pıt diye hapı atıveriyorum. Aynısını diş fırçalamada da kullanabilirsiniz ama kedinizle aranızdaki ilişkiyi zedelememek ve stres olmaması için yine de çnce fırçaya alıştırmanızı tavsiye ederim. Üstüne de hemen ödül maması veriyorum mutlu olsun diye. Elimden korkmasın ve uzattığımda kaçmasın diye elime sıkıp yediriyorum. Çok şükür küsmedi bana şimdiye kadar :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 233 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR