İdrar Boyutu?

RioLeo
RioLeo

2623 Puan

İdeal idrar boyutu ne kadar olmalıdır?
Önceden kedimin idrarında daha büyük ve iri topaklar olurdu son zamanlarda eskisine göre daha küçük topaklar görüyorum bu normal mi yoksa bir şeyin belirtisi olabilir mi?

2 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Küçük topaklar halinde fazla miktarda görüyorsanız. Bir sağlık sorunu olabilir. Herhangi bir boyut söyleyemeyiz. Eskiye göre küçülmüş ama sayısı da artmış mı?


Kedinizi takip etmelisiniz. Kum kabına çok fazla gidiyorsa, kumunu uzun süre kazıyorsa, kazarken bağırıyorsa, kum kabı dışında bir yerlere idrar yapıyorsa bunlar da belirti olabilir.


Ama az bir miktar küçüldüyse bence yaz aylarının etkisi olabilir. Bunun kararını siz vermelisiniz.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Bizimki 2-3 hafta önce idrar yolu enfeksiyonu geçirdi baya baya küçük oluyor topaklar parmak boğumu kadar ve 2 dk da bir kumuna gidiyordu. Buna göre bir karşılaştırmada bulunabilirsiniz. Sonrasında düzeldi 2 gün önce farklı marka kuma geçtim topaklar eski kuma göre küçük ama hasta olduğu zamanki kadar değil. Kuma yordum ben de küçülmesini. Mırmır kullanıyordum topaklanınca kaya gibi sert oluyordu resmen şimdi vancat topaklanması mırmır kadar iyi değil bu yüzden benimkinde küçülme olmuş olabilir. Ablam da ever clean e geçti avuç içi kadar oldu onun toplaklarda mesela :D Kum değişikliği yaptıysanız o yüzden de olmuş olabilir belki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 144 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR