Kedimin Karnı Şiş Ve Kanlı İshal Yapıyor

ch0rap
ch0rap

179 Puan

Merhabalar, bir iki gün önce sahiplendiğimiz scottish fold yavrunun karnında şişlik var ve çok fazla gaz çıkarıyor. önceden sadece sulu kaka yapıyordu ama şimdi dışkıyla birlikte damla damla açık kırmızı kan oluyor. Genel durumu çok iyi, çok hareketli ve çok fazla çok hızlı bir şekilde yemek yiyor. Sizce sorunu nedir?


12 CEVAP

ozge1985
ozge1985

2531

Fip şüpheli ise tahlil ve test yapılması lazım. Üstünkörü konuşmakla teşhis koyulmaz. Benım ılk kedım için aynı sıkayetten gıttım fip olabilir dendı test yapıldı negatif cıktı ama bobrek yetmezliğinden kaybettık. Oyuzden zaman kaybetmeden gerekırse baska veterinere götürün. Ben 2.veterınerde anca test yaptırabıldım cunku

ozge1985
ozge1985

2531

Acilen veterinere götürün

ch0rap
ch0rap

179

Soruda söylemeyi unuttum, kusura bakmayın. Veterinere gittik ve büyük ihtimalle paraziti olduğunu ama bir ihtimal karın şişliğinden dolayı FİP olabileceğini söyledi. Ama yine de burdan yardım ve fikir almayı göz önünde bulundurmak istiyorum çünkü düşük bir ihtimal FİP olabilecek olması bile beni mahvediyor.

Gizem8822
Gizem8822

110952

Böyle ciddi bir sorunda derhal veterinere götürün. Veterinerden başka kimse bilemez yavrunun nesi olduğunu zaman kaybetmeyin

Gizem8822
Gizem8822

110952

Şimdi gördüm veterinere götürmüşsünüz zaten kan tahlili yapmadı mı? Varsayımla mı söyledi fip olabileceğini?

ch0rap
ch0rap

179

Kan alınmasına izin vermedi ufaklık. Testi şu an için gerekli bulmadılar ama olasılık dahilinde olduğunu söylediler. Şu an probiyotik tedavisi görüyor, tanıdığımız herkes dışkıdaki kandan ötürü parazit olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söylüyor ama farklı görüşler almak istedim. Açıkcası bir bakıma kendime ve yavruma destek olabilmek için.. İnanın daha çok küçük, böylesine kötü bir hastalıktan ölmesine dayanamam.

ozge1985
ozge1985

2531

Aldıgınız kişi ile görüştünüz mü bu konuyu? Acaba onlar hasta oldugunu biliyorlarmıydı size söylemediler.

Gizem8822
Gizem8822

110952

Mamasında değişiklik oldu mu?

ch0rap
ch0rap

179

Konuştum. Kardeşlerinde ya da birlikte bulunduğu kedilerde kesinlikle buna benzer bir hastalık olmadığını söylediler. Zaten bugün dışkısında kan bulduk ondan önce bir sorunu yoktu. Strese bağlı bir bağırsak sorunu olabileceğini de söylediler çünkü son bir haftada çok fazla yer değişmiş, rektum zedelenmesi vs olabileceğini de söylediler kendini fazla sıkmaktan. Şu an FİP düşük bir ihtimal ama o bile canımı çok sıkıyor.

ch0rap
ch0rap

179

Ve evet mamasında değişiklik oldu. Yavru kediler için ıslak mama aldık ona Whiskas’ın, tam olarak araştırmadan almış olmam benim hatam. Ondan sonra kanlı ishal başladı. Ama onun haricinde eskiden yediği kuru mamayı yiyordu, bir sorunu yokmuş kullanırken. Veteriner yeni mama verdi şu anki durumuna daha uygun ama gerçekten kafam allak bullak oldu. :/

Gizem8822
Gizem8822

110952

Mamadan kaynaklı ise zaten yakın zamanda düzelir. Geçmiş olsun

ozge111
ozge111

173

Benim kedim de bu gece kan pıhtılı dışkıladı. Kısa bir süredir ishali bir geçip bir tekrarlıyordu, kanlı ishale dönüşünce ProPlan mamayı kesip ND mamaya geçtik 4-5 gündür sıkıntısı yoktu, bu gece böyle oldu. Ailem veterinere götürmeye yanaşmıyor vereceksen kendinden ver diyorlar, öğrenciyim. Ne olur yardım edin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 386 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR