Kısır Kediler Sadece Kısırlaştırılmış Yaş Mama Mı Yemeli

stellabennett
stellabennett

119987 Puan

normal yetişkin yaş mamaları yeseler de oluyor mu yoksa kuru mamadaki gibi bunda da kısırlaştırılmış olması şart mı

15 CEVAP

Gamzeoa
Gamzeoa

4549

Kısır maması çok kilo almaması için veriliyor kediler kısırlaştırdıktan sonra diğer mamalarla çok kilo alırlarmış

gece18
gece18

13005

Bu da benim merak ettiklerimden biri. Konunuzu takipteyim.

aycylmz
aycylmz

14295

Yaş mamada sorun olacağını düşünmüyorum, kuru maması kısır mama olmalı ama yaş mamayı sürekli vermiyorsanız yetişkin olması sorun olmaz bence. Kedim 2 yaşında ve kısır sadece kitten yaş mama yiyor mesela. Haftada bir verdiğim için veteriner sorun olmaz demişti.

martuyl
martuyl

12408

bana net bi şekilde pazarlama oyunu olarak geliyor. yabancı kaynaklarda da hep baktım, okudum kedimi kısırlaştırdıktan sonra ama nedense bi tek turkiyede yapılan yorumlarda gördum yok kısırsa ve ozellikle erkekse idrar yolu tıkanıklıgı oluşur bilmem ne..


tek bilinmesi gereken şey kilo almaya elverişliyse ve hareket etmeyi sevmiyorsa veya hareketini kısıtlayan bi durumu varsa kısır kedi maması kullanılması ya da verdiginiz mamanın kısırlaştırılmadan önceki orana göre daha az olması. bu kadar basit.


genetik veya genetik olmayan başka rahatsızlıkları varsa zaten kafanıza göre mama almayın, veterinerinize danışın.

Trgt41
Trgt41

890

Evet bende kısırlaştırdıktan sonra Felicia kısırlaştırılmış somonlu mamaya döndüm çocuk da tüy dökmeyi kesti kiloyu dengeledi çok memnunuz veterinerimiz de tavsiye etmişti

Anonymus871954
Anonymus871954

106190

Bugün kısırlaştırdım kedimi ve benim de merak ettiğim konuydu hekime sorduğumda kısırlaştırılan kedilerde iştah artması olacağından obezite gibi sorunlar çıkmaması için vücudun kendisini koruyabilmesi adına steril mama kullanmalarını tercih ediyorlar zoraki bir durumda normal mama da kullanılabilirmiş. Benim yavrunun bağırsaklarında sorun olduğu için gastrointestinal (ilaçlı) mama kullanıyoruz özelikle sordum gastro kullanıyorsanız değiştirmenize gerek yok dedi diğer ilaçlı mamalarda aynı şey geçerlimi bilmiyorum.

emreovec
emreovec

12921

Kediniz aktif bir hayvansa, düzenli oyun oynuyor ve çok hareketli ise normal mamasının bir zararı olmaz ama kedi çok sakin ve hareket etmeyen bir tür/karakter ise kısır maması şart ama kısır maması ile bile kilo alabilir.

ozge1985
ozge1985

2531

Yaş mamada değil ama kuru mamada kesinlikle kısır mama olmalı. Artık malt bile kısır olanı var. Ona göre içerik olarak ayarlanmış. Sıkıntı olmaz diye normal mama vermeyin

theyusra
theyusra

16477

kedim 1 senedir kısır. bu zamana kadar ne kısır kuru kedi maması ne de yaş maması kullandım. içeriği hoşuma gidenleri alıyorum, yaş mama da zaten sadece belirli markaları yediği için hepsinden alıyorum şu ana kadar kısırmış yetişkinmiş yavruymuş hiç dikkat etmedim. kilosu da gayet yerinde ve sapasağlam kendisi daha bir kere hasta olmadı çok şükür. kısacası böyle başlıklara takılmayın kedi kedidir. ha şöyle bir şey var tabi, kısır kedilerin su alımı çok önemli o yüzden yaş mamasını sulandırıp vermeniz onun için çok iyi olur.

ozge1985
ozge1985

2531

Sadece yavru kedilerde yaş mama yetişkin olanlar verilmemeli, yavru yaş mama verilmeli, yetişkin olanlar ağır gelir

Edakaragoz
Edakaragoz

170

Evet kısırlaştırılmış mama kullanmalısınız kilo kontrolü ve üriner sistem sağlığı açısından

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Yaş mamada fark etmez. Zaten bazı mamalarda ayrım da yok. Yetişkin olarak geçiyor direkt. Örneğin gimcat, schesir..

Miamorr01
Miamorr01

1546

Biz kuru mamada kısır mama kullanıyoruz. Ama yaş mamada kısır kullanmıyoruz. Çünkü haftada bir verdiğimiz için bir sorun teşkil edeceğini düşünmedim yine de en doğrusunu veterinerler bilebilir :)

simbakedi
simbakedi

136205

bence surekli yas mama veriyorsaniz da kisira gerek yok. neredeyse icerikleri ayni kisir/yetiskin/yavru yas mamalarinin. onemli olan kaliteli ve bol et icerigi olmasi.


kuru mamada da kisir/yavru/yetiskin ayrimi yapilan markalarda kesinlikle kisir mama kullanilmasi gerektigini dusunuyorum. acana, orijen gibi mamalarda da all life stages mamalar benim icin en sagliklisi gibi geliyor. diger mamalar bu ayrimi yaptigi icin kisir olmayan mamalarinin uygun olmadigini dusunuyorum ama all life stages mamalar zaten “kedi kedidir, kisirlastirilsa da besini degismez” mentalitesiyle yaklastigi icin cok daha uygun geliyor bana. elimde olsa acana, orijen gibi mamalar arasinda donusumlu kullanirdim ama fiyatlar…

Palyaco
Palyaco

218519

Kisir yasmama suyu daha bol oluyor kisir kediye kisir yasmama kullanin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1341 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR