Kızımın Isırmaların Nasıl Engelleyebilirim

gizemaydin
gizemaydin

1083 Puan

yaklaşık 6 aylık bir kedim var ve sürekli ısırıyor. Tırmalaması yok fakat ısırmaları cok var. Artık bas edemıyoruz. İlk geldiğinde şımarıklıgından yapıyor zannediyorduk can yakmıyordu umursamıyorduk acıkcası. Ama gün geçtikce daha çok can yakmaya basladı. ellerim ısırık içinde. ısırma huyundan vazgeçirmek için ne yapabilirim ?

23 CEVAP

Ne demek onun canini yakin ? Böyle bir mantik mi olur.
Benim kedimde bu huy vardi , isirdiginda hayir diye yüksek sesler bagiriyorum , ve isirdiktan sonra hic ama hic ilgi göstermiyorum gözüne dahi bakmiyorum.


Normalde cok ilgili oldugum icin bu onda soru isaretleri birakiyor..
Sürekli her isirdiginda tekrarladiginda belirli zamandan sonra anlayacaktir.
Artik sadece oyun oynadigimizda isirir oda cok hafif sadece agzina alir parmaklarimi o kdr.


Deneyiniz isinize yaricaktir emin olun , ama sabir gerekiyor...
VE SAKIN kedinize zarar vermeyin , canini acitmayin buradaki yazilari okuyupta... kedinizle aranizdaki bagi kopartir baska bisi olmaz.

zzAr
zzAr

2151

Malesef pek mümkün değil...

gizemaydin
gizemaydin

1083

Can yakmayla bir yere gelinmiyor. Hiçte gerek yok kendı canımı yaktırırım onun canını yakmam :)
Evin içinde en çok benim sözümü dinler biryere çıkarken hayır derim sert sestonuyla dınler çıkmaz birde karsılık verir. Ama gel gelelim ısırma konusunda bir türlü anlaşamıyoruz :)

Mrpit10
Mrpit10

68

2 yaşından sonra ısırma huyu kalkacak ve tam olgunluğa erişecektir ellerinbir süre kolonya veya parfum sıkarsan seni ısırmayacaktır

zzAr
zzAr

2151

can yakmayı denememek bence en mantıklısı olur

@kristal , su ile kediler terbiye edilmez.. bilirizki kediler suyu cok sevmez , seven hatta yikanan nadir kedi vardir yeryüzünde. Kedinizi su ile korkutmayin. Bu sadece baginizi iletisimizi bozar. banada bu önerileri yaptilar kesinlikle saglikli degil yapmayin.

Blue
Blue

1701

bence de pek mümkün değil malesef benim ki de ısırıyor ve hiç değişmedi huyu :(

umut61
umut61

2877

Sizi ısırdığında onun canını yakın! Zamanla ısırmanın verdiği acıyı anlayarak bir daha yapmayacaktır.

piko06
piko06

1843

aynı sorun :(( güzel güzel sevdirirken birden ısırmaya patilemeye başlıyor. saldırganlıktan değil ama oyun oynadığını sanıyor. hayır diyorum kucağımdan indiriyorum. ilgilenmeyerek uzaklaşarak kendimce cezalandırıyorum, anlarsa tabi. eskiye göre azaldı ama hala ısırma huyu var. 1 yaşını dolduruncaya kadar bu tür hareketler bazı kediler için normaldir diye duymuştum. çok tatlı çok şeker ama olmadık zamanlarda bu ısırmalar tırmalamalar çekilir gibi değil.

piko06
piko06

1843

sizinkiler nasıl bilmiyorum ama bizim ki kardeşleri ile doğal ortamında boğuşarak oynayarak büyümedi. 2 aylıkken sokakta bulduk ishaldi hastaydı tedavi ettirdik, uzun süre iyileşmedi sonra bir de baktık ki iyileştiği zaman evimizin kedisi olmuş :) belki de bebekliğinde yaşayamadığı şeylerin dışa vurumudur...

kristal
kristal

503

Sizi her isirdiginda fıs fıs la yuzune azicık su sıkın ama sadece isrdiginda eger fayda vermiyorsa elinize veya ertik nerenizi isiriyosa kolunuzu falan kolonya kolyun veya tadindan nefret ettigi bisey ama parfum sikmayin parfum asiri zaar verir hem kedilerin konku duyusu cpk gelismis oldugundan sizden uzaklasmasini saglicaktir zamanla alısir merak etmeyin ben bu sekilde 3 kedimi egittim ve su anda bir kedi daha besliyorum ama sahibi degilim cok akilli butun kediler pisi pisideyince glir benimki kizim buraya gelrmisin deyince geliyo :) guvenin bana :)

gizemaydin
gizemaydin

1083

hayır diye bağırınca daha cok üsteliyor ve daha cok can yakmaya başlıyor Birde karşılık veriyor zilli oda bana bağırıyor :) Merak etmeyin kesinlikle zarar vermek söz konusu dahi olamaz.

gizemaydin
gizemaydin

1083

Teşekkürler hepinize :) önerilerinizi deneyeceğim :)

kristal
kristal

503

Yanlis anladiniz beni bagirin demiyorum sadece ona karsi tepkinizi degistirin demeye calisiyorum :)

kristal
kristal

503

Suyu sevmediginden dolayi yaptigi yanlis hareketlerinde hosuna gitmeyen bir tepkiyle karsilasicagini anlayacak ve hareketlerini yavas yavas kesmeye baslayacaktir ozellikle fis fis demistim farkettiyseniz ozel fis fialar var sadece nem veriyorlar bilmiyorsaniz bu benim srunum degil ayrica ben ayni aciklamayi az once yine yapmistim bagirin demiyorum tavrinizi degistirin diyorum ben simdiye kadar sayisiz hayvanı dogumundan yetiskinligine kadar buyuttum ve sorunsuz bir sekilde egittim ve simdiye kadar hicbir sorunla karsilasmadim etrafimdada birsuru veteriner akrabam var bu sayede kotu vya sagliksiz bisey onermem cunku cok arastiriyorum o yuzden lutfen elestirmwyin elestiriye kapaliyim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2653 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR