Kedimin İshali Geçmiyor ☹️

siyaebar
siyaebar

310 Puan

Yaklaşık 10 gün önce kedim kanlı ishal oldu, veterinerde yapılan kan tahlilinde parazit çıktı. Parazit aşısı 10 gün geçmişti sadece. Parazit aşıları yapıldı ve ishal için antibiyotik tedavisine başlandı. Antibiyotik ağır geldi sanırım iğne yapıldıktan 4-5 saat sonra kustu kedim. 5 gün boyunca tedavi sürdü ve 5 gün aşıdan sonra kustu.
Tedavisi bitti kusması geçti fakat ishali geçer gibi oldu geçmemiş hala 😟 Mamasını değiştirdik, probiyotik başladık, electropet kullanıyoruz.
Sizce sıkıntısı nedir, ishal nasıl geçecek?
(Kedim 5 yaşında)

6 CEVAP

gokhansultan
gokhansultan

13926

Hastalık ishali gibi sulu ishal mi yoksa mama ishali gibi puding ishal mi? Puding ishalse probiyotik, royal canin sensible (yanlış hatırlıyor olabilirim mamayı) bunlarla hemen geçer. Ama su gibi ishalse tedavi işe yaramamış ya da yanlış olabilir bana göre. Özellikle doğru antibiyotiğin 2-3 günde geçirmesi lazım ishalin şiddeti ne olursa olsun.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Forumun arama kısmına "ishal" vb. aratırsanız bir sürü çözüm bulursunuz. Kesin arama yapın. Ayrıca şunu da belirtmek isterim antibiyotikler zararlı bakterileri öldürdüğü kadar bağırsak florasındaki yararlı bakterileri de yok ediyor bu da ishale neden olur. Biz de mesela augmentin vs. kullandığımızda bağırsak hareketlerimizde sorunlar olmaya başlar.


Probiyotik bulabilirseniz synbiocure öneririm 3 paket. Bizim kız ishal olduğunda hemen geçirmişti ishali. Dediğim gibi bir de royal canin sensible sanırım o mamanın 400 gr lık boyundan alırsanız sorun kalmaz. Puding ishalden korkmayın. Ama su içmesini çok destekleyin ishal olduğu zaman havalarda sıcak çok susuz kalır vücudu

siyaebar
siyaebar

310

Teşekkürler.

siyaebar
siyaebar

310

Öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
Su gibi değil ama cıvık biraz puding gibi denebilir evet. 3 gün probiyotik kullandık önceden Advance kısır kullanıyorduk şimdi veteriner tavsiyesiyle Hills kullanamaya başladık. Komşumuz Hills kullanıyordu denemek için ondan biraz aldık fakat kısır değil bir kilo kadar mamaya devam edip kişide mamaya geçersiniz dedi veteriner.

siyaebar
siyaebar

310

Çok teşekkür ederim, önerilerinizi değerlendireceğiz.
İshal geçmeyince ister istemez endişelendik. Proplan probiyotik kullandık üç paket şimdi tavsiye ettiğinizi kullanmamızın herhangi bir sakıncası olur mu peki?

gokhansultan
gokhansultan

13926

Probiyotikler ilaç olmadığı için sorun olmaz kullanabilirsiniz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 152 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR