Kuru Mama İle Beslenme Bir Gereklilik Midir??

KediAtlas
KediAtlas

285 Puan

Merhaba. Dün kedimi sadece haşlanmış tavuk ve etle beslediğimle ilgili bir soru sormuştum ancak site nedenini anlayamadığım bir şekilde yazdığım soruyu silmiş. Kedimi bir süredir kuru mamaların yüzüne bakmadığı için ve aşırı zayıfladığı için haşlanmış et ve tavukla beslemeye başladım. Kuru mamaya ağzını sürmeyen iştahsız kedim tavuk ve et için peşimden ayrılmıyor. Merak ettiğim şey tam olarak şu, internetteki neredeyse tüm kaynaklarda ve veterinerlerde aynı şeye rastlıyorum. Kuru mama olmadan kedinin yeteri kadar besin alamayacağı ile ilgili. Açıkçası bu duruma aşırı şüpheyle yaklaşmaya başladım. Bütün sistem bizleri her geçen gün fahiş fiyatlarla satılan o kuru mamalara yöneltiyor. Tanıdığım bir çok kişi kendi yaptıkları sağlıklı ev besinleriyle kedilerini besliyorlar ve uzun yıllar yaşıyor bu hayvanlar. Nasıl oluyorda ev yemekleriyle beslenen bu kediler hayatta kalabiliyor?? Demek ki kuru mama bir mecburiyet değil. Sizler gördüğüm kadarıyla hayvanlarınızı önemseyen, ve onlar için en iyisini isteyen ebeveynlersiniz. Bu konuda araştırma yaptınız mı? Sizce bütün internet sayfalarının ve veterinerlerin ezberlemiş gibi kuru mama zorunludur şeklindeki yaklaşımı doğrumu?

3 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

114820

Kuru mama hastalık , kalitesiz yaşam ve acılı ölüm için harika bir seçenek, baharatlı tuzlu bulgur pilavı dahi o içersindeki değerler kedilerinize göre ayarlandi masalindaki mamalardan daha evla ,artık yemeklerle büyütugum 17 yıl.yasayan bir sürü kedim oldu ,kuru mamaya geçtikten sonra veteriner en çok gittiğimiz mekan oldu ,çoğu 6 yaşını göremedi

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Ben tamamen kuru mama beslenme taraftarı değilim ancak bizde kedi adedi fazla.Bu yüzden eskisi gibi besleme yapamıyorum.
Araştırmaya gelince , biraz daha incelesem sanırım hayvan beslenme uzmanı olurum.
Dün ki sorunuzun neden silindiğini bilmiyorum orada da belirtmiştim
Çiğ beslenme ya da evde yaş mama yapımında tek yönlü beslemek olmaz, tıpkı insanlardaki gibi.
Ancak etçil olan hayvanları sadece kuru mama ile beslemek doğrudur sözüne inanmıyorum.
Köpeğimiz 14 yıl yaşadı, 13ubde bir kangal saldıran kadar hiç hastalanmadi.Yasaminin 12 yılı evde kendisi için pişirilirmis etler ile , son iki yılı neredeyse kuru mama ağırlıklı ama yine evde pişen yemekle de geçti.
Bir önceki kedimi sadece bir kaç ay market maması dediğimiz bugün mama ile besledim.Sonuc mama kaynaklı böbrek yetmezliği.
Diğer zamanlarda ise iyi mamalar yedi, premium olmasa da .
Avrupa ve Amerika ya bakın, bugün insanlar kuru mamayı terk ediyor.Sadece burada önemli olan tek yönlü beslememek, çünkü o da sağlık sorununa sebep.
YouTube da beslenme uzmanından bu konuda tecrübe sahibine kadar bir çok video var.
Eğer mümkün olsaydı, ben kur u mamayı hayatımizdan cikartirdim ancak kuru mama alırken bile zorlanan ben yoğun nüfusta bunu yapamam .
Gerisi sizin iyi araştırmanıza ve ekonomik uygunlugunuza da kalmış

emreovec
emreovec

12921

Kuru mama dünyanın en sağlıksız şeyidir demek kadar, ev yemeği yiyen kediler uzun yaşar demekte bir genellemedir. Kendinizi istediğiniz şekilde besleyebilirsiniz. Kuru mama yemesinin kuralları vardır. Islak mama ile destekleme, kaliteli mama ve bol su gibi. Ev yemeğininde. Mesela protein ve mineral dengesini sağlamak gibi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 251 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR