Kedim Kızgınlığa Mı Girdi?

Mischka
Mischka

116595 Puan

Kedimiz yaklașık 6.ayında,diși. Dün Mischka'nın kuduz ve karmasını yaptırdık ,veterinerin hemen yanında da onu sahiplendiğimiz aile oturuyor onları da ziyaret ettik 4kedi var evde. Bizimki dıșarıya çıkmaya, yabancı insanlara alıșık değil, korkuyor, sahiplendiğimiz ailenin diğer kedileri ile de hiç anlașamadı onları unutmuș ve çok panik oldu. Așılar yapılmadan veterinerimiz Mischka'nın kızgınlığının gelmiș olduğunu söyledi. Așıdan sonra normal olarak yorgunluğu oldu. Kızgınlık ile ilgili de belirtisi hiç yoktu neredeyse hiç miyavlamaz hala da miyavlaması yok fakat beni endișelendiren bana karșı garip davranıșı, kaçıyor, kucağıma aldığımda çılgınca bağrınmaya bașlıyor. Dün yașadığı gerginlikten midir, yoksa kızgınlığa mı giriyor, ona karșı nasıl davranmalıyım?

3 CEVAP

Yumismom
Yumismom

249

Selamlar :)


Son derece bilgili değilim ama 7 aylık kedimde 2. Kez kızgınlık dönemi yaşadığım için az çok yardımcı olabileceğimi düşündüm. Elbette her kedi farklıdır. Fakat benim canavar normal zamanlarda asla kendini sevdirmezken kızgınlık döneminde tam bir sevgi yumağı oldu. Göbeği yerde, arka ayaklarını sürekli hareket ettiriyor ve poposu havada :( kafasına yada sırt -popo bölgesine dokununca çiftleşme pozisyonuna geçiyor. Miyavlamayan kedi geceleri susmuyor. Ve son olarak biraz akıntısı var. En kolay belirtiler bence bunlar. Sizde yoksa gerginlik olabilir, aşı olabilir kanaatimce. Umarım faydası dokunur :)

nyancat
nyancat

9149

Ne zaman olacağı hiç belli olmuyor yaklaştı yaklaştı diye düşüne düşüne 9 aylık oldu kedim hala kızgınlığa girmedi bazı kızgınlık hareketlerini yapıyor yerde yuvarlanıp sürtünüyor ama onu mutlu olduğu zamanlarda yaptığını düşünüyorum zamanı muamma

Mischka
Mischka

116595

Cevabınız için çok teșekkür ederim, sanırım evet o günkü kucağa alınca bağrınmaları șuan geçti strestenmiș. Miyavlama ve akıntısı yok ama cidden seveceğin zaman köșe bucak kaçan Mischka son bir kaç gündür özellikle sabahları kendini sevdirmek için yerlere atıyor oldu, göbeğini açıp yuvarlanıp gelip sürtünüyor falan, biz acemiyiz biraz anlayamadık , demekki yaklașıyor olmalı zamanı :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 679 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR