Kedileri Değil Köpekleri Beslemeliyiz ?

selinay41
selinay41

16585 Puan

Anket

Katılıyorum
(0 oy)
Katılmıyorum
(19 oy)
Toplam (19 oy)

Hem veteriner hekimimiz hemde bazı forumlarda bu şekilde bir düşünce var kediler kuş fare kertenkele avlayarak veya çöplere girip çıkarak zaten karnını doyuruyor ama köpekler bunu yapamaz önceliğimiz köpekler olmalı dedi siz ne düşünüyorsunuz ?

7 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

İmkanlar el verdiğince ikisini de beslesek olmaz mı? İlla bir tercih yapmak zorunda mıyız?

rodisizasla
rodisizasla

1892

Elimizden geldikçe her iki türü de beslemeliyiz köpek/kedi besleme ayrımını da ilk defa duyuyorum.Kedi veya köpek farketmez hepsi sokakta, hepsi aç, hepsi yardıma muhtaç.Açtığınız diğer başlık da cabası bence veteriner hekiminizi değiştirmeli ve fikirlerini kendine saklaması gerektiğini söylemelisiniz.

Superisi814
Superisi814

125092

Kediler iç güdüsel olarak avcidir doğru..Ben kırsal alanda yaşıyorum, kapımın önünde mahallenin tüm kedilere birikir.Evet aralarından bazıları bazen kuş, böcek , yılan avlayabiliyor.Yilani mesela yemezler, sadece öldürürler, fareyi oynarken öldürürler, bazı böcekleri yiyor, bazılarını yemiyorlar.Ama her gün hepsi avlanamiyor.Öte yandan çöplükten yemeleri ne kadar doğru? Sıkı sıkıya bağlanmış çöp torbaları da sadece yemek artığı mi var ?
Köpeklerin av şansı daha az bu da doğru.Ama şehirde kuşlar ne avliyabiliyorlar, kırsal da avlanarak beslenmeyi hepsi gerçekleştiremezken?
Neden kedi besleme köpek besle diye ayırıyoruz ?Doğaya saygılı olsak, elimizden geldiğince hatta fazlasıyla ayirimsiz beslediginizde emin olun, hiç bir şey olmuyor.
Taraf tutmak zorunda değiliz.
😊

aslihan_e
aslihan_e

128433

Her kedi avcılık yapamaz. Ayrıca insanlar yüzünden uzun süredir kertenkele görmüyorum. Kedilerin kuş tutması çok zor. Kolay kolay tutamazlar. Fare zehirleri yüzünden artık fareler bile çok az, arayacak da bulacak. Çöpleri de çöp arabası alıp götürüyor kediler bir şey bulamadan. Bence her ikisine bakılmalı ama genel olarak insanlar köpeklerden çekiniyor, onlara yardım daha az. Köy falan olsa belki kediler daha çok av bulur ama şehirde bu durum geçerli değil bence.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Kedileri kendi bölgelerinde beslerseniz diğer bölgelere gitmezler. Onlara mama ve su verirseniz karşı caddeye geçmezler. Anne kediler yavrularını beslemek için mama aramaya gitmemiş olurlar. Kısacası kedileri beslersek kazalardan belalardan uzak dururlar. Biz bu önlemleri aldığımızda veterinere giden kedi sayısı azalıyor. Anladınız mı olayı. ;)

Warriorsans
Warriorsans

133985

Hepsinin ihtiyacı var, ihtiyacı olan tüm hayvanlara elimizden geldiğince yardımcı olmalıyız.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Ben de ayrım yapılmasını doğru bulmuyorum. Hepsinin aynı ölçüde yardımımıza ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Elimizden geldiğince hem kedi hem köpek beslemeliyiz bence.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 307 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81062 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR