Kediler İçin İçeriği En İyi Ve Sağlıklı Olan Mamalar Hangileri?

Handecfc
Handecfc

278 Puan

Sarman kedim 1 yıldır pro plan tavuklu pirinçli mama ile besleniyor. Farklı hiç bir yiyecek tüketmiyor. Yaş mamada bile farklı verdiğimiz zaman yemiyor. Tavuklu mamaların zararlı olduğunu okudum bir kaç yazıda. İçeriği en temiz ve sağlıklı olan bize alternatif olacak mamalar nelerdir?

8 CEVAP

bloodyluxury
bloodyluxury

1605

Merhabalar,


Mamalar kediden kediye değişiklik gösterebiliyor. Eğer dostunuz iştahlı ise, bir problem gözlemiyorsanız mamanızı kullanmaya devam edin derim. Biz ND kısırlaştırılmış kediler için mama kullanmaktayız. Farklı lezzetlerde paketleri olduğundan ara sıra değişiklik yapıyoruz. Bir problem olmadı şimdiye dek. Protein ve yağ oranı yüksek olan mamaları inceleyebilirsiniz.

akbas1
akbas1

860

Öyle bir mama yok henüz

ozge1985
ozge1985

2531

Nd ve acana

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Aslında kuru mamaların hepsi kötünün iyisi maddi imkanınız varsa barf beslemeyi öneririm kısaca şöyle şoklanmış (uzun süre dondurulmuş) çiğ et parazitlerini kaybeder ve güvenilir hale gelir kediye et kaynağının (tavuk balık inek) çoğu yerinden belli oranlarda verilir ancak donma sırasında bazı vitaminlerini kaybeder bu yüzden ek vitamin kullanmanız gerek masraflı ama en mükemmel besleme


Kuru mama ise acana orijen en iyi sonra nd fitmin natures variety bozita vs

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kuru mamaların sağlıklı bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Mamalar arasında en iyilerden biri içerik olarak, uzun süre de kullandılar. Ama yakınımızın kedisinde idrar yolu problemlerine yol açtı. Kediden kediye etkileri değişiyor her mamanın. Yakınımızın kedisine yaramadı ne yazık ki. Kuru mama kullanılacaksa rotasyon çok önemli diye düşünüyorum. Bu şekilde kedinizi mamaların uzun vadedeki oluşturabileceği sorunlardan korursunuz.
Acana, nd, orijen, sanabelle, mera, natures variety, bozita… bakılabilir.

Palyaco
Palyaco

218519

Kisirsa kediniz nutri feline exclusion natures verty kisirdeyilse sanabella grande bozita uygun fiyatlı golosi

Kubraanurrr
Kubraanurrr

2619

Nd acana brit care ve hilss cok iyii

Tarcin2021
Tarcin2021

2523

Tavuklu mama zararlıdır diye bir şey yoktur aslında. Bazı kedilerin tavuğa alerjisi olduğundan ortada tavuk alerji yapmaktadır bilgisi dolaşıyor. Halbuki balıklı mamaların da alerji yapma ihtimali çok yüksektir. Ki balıklarda yüksek oranda civa gibi metal değerler yüksek olduğundan aslında daha yüksektir bu ihtimal. Bu alerji durumu yine diğer mama türlerinde de görülebilir. Eğer kedinin tavuğa alerjisi varsa bu yüzden balıklı mamalar öneriliyor. Ancak benim görüşüm balıklı mamalarında uzun vadede verilmemesinden yana. Yani başka tür mamalarla dönüşümlü olması gerektiğini düşünüyorum. Kedinizde tavuk alerjisi yoksa ve tavuklu seviyorsa onda devam edin. Her şey kedinizin ne istediğine bağlı. Ama tabii ki yine veterinerinize de konuyu danışın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 320 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR