Erkek Ve Dişi Kedi Gelişimi

Merhabalar,
Kedilerde cinsiyet olarak gelişimlerinde farklılık olması mümkün? 2 ay önce sokaktan 1-2 aylık iki kardeş kedi aldim bahçeye. Dişi olan biraz seçici yemek konusunda ama doyurmaya çalışıyorum fakat bir türlü erkek olanla aynı gelişmeyi göremiyorum. Erkek olan daha yetişkin bir kediye dönüşmeye başlarken dişi kedinin hala daha yavru gibi gözükmesi kafama takıldı. Yanlış birşey mi yapıyorum? Nedeni nedir? Pireler buna neden olabilir mi? Elimden geldiğince temizliyorum bitiyor sonra geri başlıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Fotoğraf çekmeye çalıştım ama inşallah anlaşılır olmuştur.


3 CEVAP

sultansbutler
sultansbutler

12552

yavrular 3 4 aylık olunca cinsiyetlerine bağlı olarak çok farklı büyüyorlar gayet normal bir durum. dişiler, erkeklere oranla çok daha minyon oluyor. ciddi bir fark varsa anne kedi farklı erkek kedilerden aynı anda hamile kalabilir. bu yüzden kardeşlerin genetiğinin farklı olma ihtimali var. mesela benim baktığım kedinin erkek yavrusu koskocaman uzun tüylü bir marko, dişi yavrusu ise kısa tüylü zayıf bir minyon olmuştu 6 aylık olduklarında. patilerinden 2 aylıkken bile boyut farklarını görebiliyorduk. ama fotoğraflara bakınca sizinkilerde bir sorun olduğunu hiç düşünmüyorum. gayet sağlıklı duruyorlar bol bol beslemeye bakın, dişiye ayrı olarak yaş mama verebilirsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

128369

İlk doğan yavru ile son doğan yavrunun gelişimi arasında fark olabilir. İlk doğan yavru genelde daha iri oluyor. Ayrıca en sütlü memeyi kapan da şanslıdır. Her birinin kendisine ait memesi olur ve ön koltuk altındaki memeyi emen kediler daha az süt aldığı için gelişimleri yavaşlar. Bu sonraki hayatlarını da etkiler. Bir de yavrular farklı babalardan olabileceği için genetik olarak boyut farkı olabilir. Pire varsa iç parazit de vardır. İç parazit hapı vermediyseniz mutlaka alıp verin. Parazitler her kediyi aynı şekilde etkilemez. Dişi-erkek yavru kedi arasında büyük fark olmuyor benim bildiğim. Hatta dişilere göre daha küçük erkek yavru kedim de oldu. Biraz büyüdükten sonra özellikle erken gebelik kaynaklı gelişimi durabiliyor dişilerin ama yavruyken kardeşlere bakınca "Bu daha küçük, demek ki dişi" diyemezsiniz. O halde böyle bir ayırt edici unsur yok.

mrssekola
mrssekola

2610

Açıkçası aklıma ilk gelen iç parazit durumu oldu. Gelişimini etkiler. Aşı ya da hap kullandınız mı? Bir de bazı hayvan iştahsız olabiliyor. Diğer kardeşi gibi oyun peşindeyse, enerjisi yüksekse büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bir de kulak baş oranına bakın. Kulaklar kafada anormal büyük duruyorsa gerçekten de gelişimde bir sorun olabilir. Vete görünmenizde fayda var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 305 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR