Dusuk Kalsiyumlu Kısır Kedi Mamasi

Fistikliokum
Fistikliokum

2342 Puan

merhabalar, kizimda eklem rahatsizligi oldugu için vetimiz kalsiyum orani düşük mama ile beslenmemiz gerektiğini söyledi, sc fold cinsi oldugu icin eklemlerinde sorun var, henüz 11aylik ve kisirlastirdik, ama istahsiz bir kiz, bu konuda tecrubesi olanlar , nasil mama kullaniyor, hangi ürünü tercih ediyorsunuz, bilgi paylasimi yapar misiniz

9 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Beslenme veya ilaç ile koruyucu önlem almak gibi bir durum söz konusu değil. Hayvanın genetik olarak eklem rahatsızlığı var mı? Var. İsterseniz magnezyum sıfır ürün verin yine olur. Çünkü sorun genetik. Genetik ile aktarılan bir hastalık olacak ise olur. Siz iki cüce evliliğinden sağlıklı bir bebek bekleyebilir misiniz? O yüzden magnezyum düşük falan çok takılmamak lazım. Önemli olan bence bu ırk için iki faktör var. Böbrek ve kalp. En önemlisi ise böbrek.


Bu ırk düzgün beslenecek ama kilo almayacak. Tahılsız besleyenecek. Spor yapacak. İstese de istemese de. Hergün oynayacak. Yaramayacak öyle. Bunu yapsanız bile hasta olacak çünkü sağlıklı bir ırk. Nereden biliyorum. Kendimden. İdrar enfeksiyonuna çok açıklar. Uriner sistem rahatsızlıklarına çok açıklar. Böbrek çok hassas. Kalp çok hassas. Yani diyeceğim o ki zaten eklem rahatsızlığı var. Var olana değil, şimdilik olmayana yönelin ki uzun yaşasın.

emreovec
emreovec

12921

*yaramayacak değil, yatmayacak.


*sağlıklı bir ırk değil.

Palyaco
Palyaco

218519

Şu tüketimi için miamor kedi corbasi eklemler için meo ton balıklı deniz tarakli ve mama seçimi calsium eklemler için gerekli orantılı olması gerek nd kinoa kinoa çekirdekli glukozamin etkili meo sıvı puding hem glukozamin hem kolojen geçmiş olsun çok iyi bakim isteyen canlilar

emreovec
emreovec

12921

Evet, paşa da öyle 4 kere evi koşarsa direkt nefes nefese kalıyor. Daha makul şekilde saklambaç falan oynuyoruz biz hep. Kedimde şu anda böbrek ve kalp rahatsızlığı yok ama Scottish ölümlerinin çoğu böbrek ya da kalp sebebiyle oluyor. Her iki Scottish cinsi kediden biri böbrek hastası. Bu oran diğer ırklardan 10 kedi de 3. Kedimin kristalleşme sorunu var. Bunun sonrası tedavi olmazsa, böbrek rahatsızlığı.


Şu anda iki aya yakın s/d mama yedi. Ara ara değişimli olarak üriner sistem maması ve düşük magnezyum/sodyum içeren kısır mama tüketiyor. Marka demeyeceğim. Çünkü her mama her şekilde birini hasta ederken, değerini etmeyebilir. Bu tamamen şans. RC ile 13 yıl yaşan kedi de var. ND ile 1 yıla böbrek hastası olan da. Su kesinlikle çok içmesi gerekiyor. İmkan varsa su pınarı satın alın ve içme suyu kullanın.


Diğer kediden aldığı hücreler sayesinde daha güçlü bir sisteme sahip olabilir ama böbrek ve kalp rahatsızlığının, hastalık sıralamasında öne alınması gerektiğini bu yüzden düşünüyorum. Çok hassas hayvanlar. Osteokondrodisplazi, evet ciddi bir hastalık ama sonucu ölümcül değil. Kalitesiz bir yaşam. Ölümcül olanlar böbrek ve kalp rahatsızlığı.


Ben yerinizde olsam kaliteli bir üriner mama ile karışık besleme yaparım. Islak mama hafta da iki ya da üç mutlaka tüketmeli. Kalp rahatsızlığı içinde yağlanmayı engelleyin. Kilo almasının önüne geçin ve zorlamadan spor yaptırın. Yatmasın bütün gün :) Çünkü çok yatıyorlar. Bıraksanız aç değilse, sürekli yatar.

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

@emreovec, bilgiler icin tskr, kendimden biliyorum demisssiniz, peki sizin yavrunuzda bobrek ve kalp ile ilgili sorun var mi, bunu nasil anliyorsunuz, benim kizim az su ve iciyor mesela, evin her köşesinde su bulundurmama ragmen, kosar oynarken cabuk yoruluyor, kalp ultrasonu cekildi simdilik birsorun gorunmuyor, genel beslenmesine nasil dikkat ediyorsunuz kalpve bobrek icin

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

@Palyaco meo deniz tarakli kremayi sizden duymustum, burda bir baslik altinda paylasmistiniz , ondan veriyorum,ne sıklıkla veriyorsunuz, puding dediginiz boyle serit gibi posetlerde olanlar di mi? mama olarak nd kinoa cekirdekli mama dusuk kalsiyumlu mu ?

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

bir de su konuda kafam cok karisiyor ben su anda mera veriyorum bocekli, ve cok seviyor, ara ara mama degisimi yapmak gerekir sanirim, onu nasil ayarliyorsunuz, her mamayi da yemiyorlar, biraz ondan vitamin alsin biraz bundan alsin istiyorum sonucta.

Palyaco
Palyaco

218519

Meo deniz tarakli ton balıklı 4 adet var kabında 20 adetlik olanlarda var pakette ben haftada 2 adet veriyorum nova glukozamin macun oda çok iyi onuda hergun 4 cm veriyorum mera guzel mama takviye vererek kullanın ve kedi çorbası haftada 2 sefer veriyorum bu cinsler şu tüketimi cok önemli miamor kedi corbasi 135ml olduğu için 2 güne bölerek veriyorum ve haftada 2 kutu veriyorum

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

sistemli bir sekilde evde aksamlari oyun oynuyoruz, saklambac gibi oyunlari seviyor, cok yormadan hareket ettiriyorum ben de. su icme konusunda biraz sıkıntılıyiz, pinardan da içmiyor, sadece iki kere cis yapiyor zaten gunde, surekli kontrol altında tutuyoruz aslında ve hep takibimde, kalitesiz bir yasami olmasina üzülüyoruz ama scfoldlarin kaderi, yas mama haftada 2/3 tuketiyoruz.uriner mama arastiracagim, teşekkürler bilgiler için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 255 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81062 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR