İkinci Kedi Alıcam Sorun Olur Mu

Burakvural
Burakvural

2714 Puan

İkinci kedi yi eve getirmek sorun çıkartıyo mu kedim uysal saldırgan yapısı yok aynı cinsin erkeğini getirdiktwn sonra karakteri değişir mi

14 CEVAP

tnrssmz
tnrssmz

2129

Kesinlikle alın. İlk kedim(erkek) 2 aylıkken, 1,5aylık ikinci kedimi (dişi) sahiplendim. 2 gün ayrı tuttum çünkü dişi kedim geldiğinde hastaydı diğerine bulaşsın istemedim. 3 gün yavaş yavaş bir araya getirmeye başladık ilk tısladılar falan ama 4.-5. gün başladılar oynamaya. Şuan gerçekten güzel vakit geçiriyorlar. Ve ilkinin karakteri de hiç değişmedi. Sadece daha oyuncu bir hale geldi o kadar :)

Heiter
Heiter

115202

İkinci kedi almanızı tavsiye ederim çünkü iki kedinin oynaması ile bizim kedilerimizle oynamamız aynı olmuyor. İster istemez yetemeyebiliyoruz.
Ne kadar yavru ise o kadar kolay oluyor alışma süreci. Biz de 4 aylık kedimize 3 aylık arkadaş getirdik. 3 günün sonunda tam anlamıyla alıştılar ve kaynaştılar. Pabucumuz dama atıldı hatta :D
İkinci kedinin tek dezavantajı, masrafların ikiye katlanması. Bunu göz önünde bulundurarak almanızı öneririm.

ilkmssmz
ilkmssmz

2418

Genelde erkek kediye ikinci erkeği almak ya da dişi kediye ikinci dişiyi almak biraz sorun yaratır diyorlar ama belli olmaz yine de :)

Bence almayin.cunku beklediginizin tersine asiri tepki verebilir.huyu bozulabilir ve sonra duzeltmek gercekten cok zor

Heiter
Heiter

115202

@Burakvural Şimdi hatırladım. Siz profilim üzerinden de sormuşsunuz aynı soruyu.
Bu endişeniz yüzünden mi karar veremediniz hâlâ? Yoksa uygun kediyi mi bulamadınız?

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Kediniz kaç aylıktı ? Çok dikkat etmeniz lazım. İlk kedi dişiyse eğer gerçekten riskli olabiliyor. Dişiler çok hassas bu konuda ama kediniz küçükse daha kolay halledebilirsiniz.

Burakvural
Burakvural

2714

4 aylık dişi british

betulyasar
betulyasar

1017

4 aylıksa doğru adımlarla alıştırabilirsiniz tabikide. Benim kızım 7 aylığa yakındı 2 aylık oğlumu sahiplendiğimde. İlk gün ayrı tuttum seslerini ve kokularını tanıdılar. Oğlum çok zayıf durumdaydı zaten 2. Gün kızım oğlumu evin her yerinde takip etti o uyumadan uyumadı hatta 4. Günün sonunda yuvarlana yuvarlana oynamaya başladılar. Küçük yaşlarda alıştırmak hiç zor değil cidden bir kaç gün dikkatli olmanız yetiyor yavrular kolay anlaşıyor

cesur56
cesur56

114

merhaba acaba kedi sahiplendinizmi

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Alın sorun olmaz;) almamaniz gereken iki tür var. Biri ankara diğeri van kedisi. Bu iki tür kalabalıktan hoşlanmaz!

Elifinkedileri
Elifinkedileri

12691

Kucukken kolay alisiyorlar sorun olmuyor pek fazla en fazla tisliyorlar ama birbirlerine cok iyi arkadas oluyor sonrasinda masrafari gercekten artiyor ona bisey diyemem bizdekiler 3 erkek bazen oyun esnasinda birbirlerine cok sert davraniyorlar muhakkak tirnaklarini kesmeniz lazim ki birbirlerine zarar vermesinler mama ve su kaplarini biraz uzak koyun cunku uyanik olan once bitirip digerinden arakliyor :) son olarak da kum kaplarini kedi sayinizdan bir fazla olacak sekilde koyarsaniz daha rahat oluyor

gunosari
gunosari

2936

Bizde ikinci kediyi edindiğimiz zaman bir hafta yan yana getirmedik. Sürekli kokularını taşıdık birbirine ama bir hafta sonra karşılaştıklarında daha önce gelen kedi diğerini sürekli kovaladı şansımız diğeri de aynı yaşta olduğundan kendini koruyabilmesiydi. Bu kaçma kovalamaca dört beş gün sürdü zamanla azaldı.
Sürekli birbirlerini ısırmaya çalıştı evdeki kedi kendi mekânlarını korumak için elinden geleni yapıyordu kendi yattığı oturduğu yerleri korumak için bile bir sürü kavga etti. Kediler için mekân çok önemlidir yeni birinin varlığı illaki eskisini huzursuz ediyor alışana ondan bir zarar gelmeyeceğini anlayana kadar didişip duruyorlar. Birbirlerine alıştılar.
Âmâ başta çok dikkatli davranmalısınız. İki kediyi öncelikle farklı odalarda tutarak bir süre karşılaştırmayın. Karşılaştırdığınız zaman ikinci kedi taşıma kafesinin içinde olsun diğeri etrafında gezerek tanımaya çalışacaktır birbirlerine tıslayabilirler. Bu karşılaşmayı yaparken birbirlerini görebilecek mesafede güzel bir yaş mama ile yapmanızı tavsiye ederim. Biri kafesin içinde diğeri dışında güzel bir yaş mama ile beslerseniz bu anı iyi anlamlandıracaklardır. Bir kaç karşılaşmadan sonra kafesi açabilirsiniz. Âmâ öncesinde koku taşıma işini bayağı yapmanız gerekiyor.

sebii
sebii

4713

Benim 2 1.5 yaşındaki erkek kedime arkadaş olarak 1 yaşında dişi kedi sahiplendim. İlk gün birbirlerinin kokusuna alışamaya çalıştılar. Dişi kedim kaçtı ama ikinci gün beraber uyudular ayrılmadılar. Önemli olan zaman tanımak:)

IIremsultan
IIremsultan

207

Bence alın kediniz yanlız kalmaz çünkü bazen kediler insanlarla anlaşamıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1060 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR