Kedisinin Yaşı 10+ Yaş Üzeri Olanlar Kimler?

kedibabasi66
kedibabasi66

13837 Puan

Kedisinin yaşı 10+ yaş üzeri olanlar kimler? Bilgi ve deneyimlerinizden yararlanalım.

25 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

114820

Umarım bir gün bu soruya yanıt verecek konumda olurum,yıllar evvel 17/14/13 yaşlarına kadar yaşayan kedilerim oldu ,ev yemek artıkları ile buyuttugumuz ,tuvaletini bahçedeki toprağa yapan ,arada böcek avlayan ,hiç aşı yapılmamış,hiç hazir mama verilmemiş kedilerdi
90 li yillardan bahsediyoruz tabii ,yani yine doğal olmayan tavuklar ve yoğurt ,peynir verdiğimiz kediler di bunlar,şimdi 5 yaşına girerlerse mutluluktan ölecek gibi oluyoruz

Warriorsans
Warriorsans

133985

İnşallah o günleri de görebiliriz

EZK
EZK

111866

Merhaba.. On yaşına az kaldi. Kedim şu an dokuz yaşında.. Onun için zararlı olan gıdalardan uzak durmaya çalışıyorum. Kaliteli mama yediriyorum. Aşılarını düzenli yaptırıyorum..

ilaydacakir
ilaydacakir

979

Komşu annemin 4 kedisi de çok uzun yıllar yaşadı. Bakılamayan bi siyam kedisi sahipleniyorlar ve şanslarına o kedinin hamile olduğunu öğreniyorlar sonra doğan bebeklerden kopup sahiplendiremedikleri için de anne kedi+3 yavru siyamları oluyor. İlk anne kedi 16-17 yaşlarında vefat etti, oğlu Ceviz de 16 yaşında vefat etti, kızı çilek de kardeşinin vefatından sonra stresten çok zayıfladı falan 16 yaşlarında vefat etti birkaç ay arayla. Vefatları gerçekten o kadar derinden etkiledi ki sadece sahipleri değil tanıyan herkes çok üzüldü. Şimdi bi tane Kiraz kaldı kardeşlerden o da 18 yaşını geçti 19a girecek aramızda 3 yaş var prensesle çok uzun ömürleri olsun umarım benim kızım da onlara çeker arada komşu ziyaretine gidiyoruz ablasıyla oynasın diye😂😂😂
Kaliteli mama falan ayrı konu bence pozitif enerji çok önemli. Öyle enerji işlerine pek inanmam ama sahipleri şu hayatta göreceğiniz en hayat dolu neşeli insanlardan tertemiz kalpliler bence onun bile bi etkisi vardır.
Mama olarak da proplan royal caninle falan beslenmişler hep o senelerde en iyi mamalardanmış sonradan nd’ye falan geçince kediler kabullenip beğenmemiş. Ceviz hariç hiçbiri mama dışında bir şey yemiyordu verseler bile.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

AhsenAise
'Umarım bir gün bu soruya yanıt verecek konumda olurum"



  • Sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü kedileriniz olsun.

Şu an 10+ yaş kedimiz yok ama babaannemin mümtaz adında kedisi 21 yaşında öldü. Yoklama kaçağıydı.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Kimse Yok mu?

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

EZK sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü yaşasın. En uzun süre kullandığınız mamalar hangileridir? Zararını gördüğünüz kullanmayı bıraktığınız vs.

EZK
EZK

111866

kedibabasi66 Çok teşekkürler.. Royalist kullandım yıllarca hiçbir sorun yaşamadım taa ki üç yaşında kisirlastirana kadar işler değişti. Hata yaptım bir dönem mamalar arttıkça biraz ucuza kaçtım. Felicia kullandım. Asla tavsiye etmem o mamayi.Onunla ciddi bir hastane-klinik sürecimiz oldu. Mamayı sindiremediği için günlerce dışkısini yapamadı kedim . Antibiyotikler , ilaçlar, iğneler sonra düzeldi. Ama bayağı bir sorun yaşadım. Sonra Proplan'a geçiş yaptım ve daha sonra N&D ' ye . Proplan ve N&D veriyorum sürekli aynı mamayı yiyip bikmasinlar diye . Bu arada bir veteriner Hills'i önermişti yememisti kedim.Dışardaki kediler bile yememisti. Bildiğim çok kaliteli mamalar var. Ama aşırı pahalı. Çok araştırma yapmıştım zamanında. Bence kaliteli olsun yeterli oluyor. Çok da abartmamak lazım.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

EZK bilgi verdiğiniz için ben teşekkür ederim. Uzun yaşayan sağlıklı kediler hakkında araştırma yapıyorum. Bu bazılarının zoruna gidiyor ama rehber olarak bu kişiler örnek alınıp analiz yapılmalı. Ortak noktamız Feliciayı bırakmak olmuş. Bizimkiler ND de yemiyor. İçeriği zengin ürünler de aldım ama bizimki masanın üstüne çıkıp ekmekten bir parça koparır. Zeytin yer. Kedilerin damak tatları farklı olabiliyor. Kedinizin dişleri sağlam mı? Tedavi yaptıysanız nasıl oldu anlatır mısınız?

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

İlayda Çakır
umarım benim kızım da onlara çeker arada komşu ziyaretine gidiyoruz ablasıyla oynasın diye😂😂😂



  • sizinki de sağlıklı uzun ömürlü olsun.


Bu bahsettiğiniz kediler kısır değildi herhalde?
Şu an hayatta olan kısır mı?

Ahudr
Ahudr

11630

Sandor Clenage Mümtaz hangi mamayı yemis acaba :) Hıc uriner sorun yaşamış mi biraz daha detaylı paylasimlar bekliyoruz lütfen 🙏 dimi kedibabası :)

akbas1
akbas1

871

kimse yokmu gercektt

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Sanırım burayı pek kullanmıyorlar

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Güncel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 728 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR