Kedi Tasması Kullanan Varmı

Erica
Erica

2305 Puan

Kedi tasması kullanarak kedisini dışarıda gezdirebilen varmı ?almayı düşğnüyorum ancak kedinin doğasına aykırı olur mu alışabilirmi ne dersiniz?

8 CEVAP

goknur
goknur

18247

Ben bu soruyu her yazana cevap veriyorum :) benim kedimde disarisini cok merak ediyor onu 1 aylikken disaridan aldim daha karninda pembelik vardi tuyleri tam cikmamisti :) unutmus disarisini haliyle benim guzel kizim hep cikmak istiyor disariya bir defa evden kacti 3 saat aradik bulduk bir kerede biz kapiyi acarken kapiya pusumus malesef biz farkete kadar kapiya sikismisti :( durumlar boyle olunca bizde dedik bir gogus tasmasi alalimayagi topraga bassin az gezsin alisirsa hep cikartiriz ama ilk defa cikarttigim gun ilk once evin onune cikarttim insan yoktu araba gecmesi imkansizdi pek bir sikinti olmadi korktu ama yinede sonra yavas yavas ara sokaga goturdum ilk gecen insandan korkup beni deli gibi kosturdu. Sonrasinda ilk gecen arabadanda korkup beni deli kosturdu. En sonunda bir tupcu geciyordu melodik sarki calarak cok korktu araba altina saklandi yarim saat cikartmakla ugrastim. Ilk once hafif bir cektim gogus tasmasi elimde kaldi. Sonrada araba altindan cikmadi kerata cok ugrastim sinirlendim :) bidahada tovbe ettim :) siz bir deneyin tabi benim kedim biraz yabanii :) baskasina yaklasmaz baska kedileri sevmez kopekleri hic saymiyorum zaten :) aynada kendini gorunce bile sinirlenir aynaya vurur arkasina bakar devami varmi diye :D siz bir deneyin isterseniz bizim gogus tasmamiz oldugu gibi duruyor oyle :)

kediyi göğüs tasmasıyla sokakta gezdirirseniz panikler. hele ki tasmayı çekiştirirseniz. ben her hafta paazar sabahı kimsenin olmadığı saatte (gün doğar doğmaz) göğüs tasması takılı şekilde taşıma kabıyla parka götürüyorum. orası çok sakin oluyor. o saatte araç da geçmiyor. taşıma kabının kapağını açıp tasmanın ucunu tutuyorum. ilk haftalar çıkmadı bile. sonra yavaş yavaş alıştı. önce yavru kedilwrden korkarken en son yetişkinlerden korkmamaya başladı. şimdiye kadar taşıma kabına vurduğumda içine giriyordu.. bu hafta iyice tadını aldı herhalde kucağıma almak zorunda kaldım :) ama kesinlikle kaçmadı. çekiştirmezseniz ve sakin bir ortam sağlarsanız bir şey olmaz. herkes çok olumsuz bahsediyordu tasmayla kediyi dışarı çıkarmaktan ama gayet de oluyor. ve kedim daha mutlu eskisi kadar dışarıyı izlemiyor pencereden.

DogaM
DogaM

1045

Bence yanlış ve tehlikeli bir durum.

söylemeyi unutmuşum çıkarırsanız ki ben tavsiye ediyorum- yanınızda örtü veödül maması bulunsun olur da kaçarsa diye. benimki hiç kaçmadı. ki en basit 15 liralık göğüs tasmalarından aldım o kıyafet gibi olanlardan değil.

bir de tasmayı ilk kez denediğimizde tasmayla boğuşmasına fırsat vermeden ödül maması verdik ve sonra her dışarı çıkışından sonra vermeye devam ettik dışarı çıkmak kafasında iyi yer etsin diye. çimlerde dolaşıyor falan ve evde yaptıkları yaramazlıkların bir kısmı dışarı çıkamamanın oluşturduğu stres mutsuzluk vs. davranışları iyileşti çıkarmaya başladığımdan beri bizimkinin.

Tasmadan kurtulabilir yaramazsa birazda ki yaramaz olmasa bile korksa kacar ve yine kurtulur.yani eviniz bahceli degilse etrafinda yol varsa kopek varsa cikarmayin kacma ihtimali var.

yasement
yasement

119858

Alisir tabiki

Erica
Erica

2305

Temiz hava alsın topraga bassın istiyorum malum apartman hayatı. Sokak yüzü görmüyo garibim. Camdan kuşları izliyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 745 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79566 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR