Veteriner Serisi Mama Ve Normal Mama Arasindaki Fark Ne?

cakil2102
cakil2102

377 Puan

Merhabalar, 2 yasinda erkek kedim var. Bundan 3-4 ay once kum dokme sorunu yasadik. Sonda falan takildi neyse ki simdi iyi. Veterinerimiz Unique Struvite ve Urinary mama kullandirtti. Normalde satilan Urinary mamalarla veteriner serisi mamalar arasinda bir fark var midir sizce? Kendisine sordugumda mamanin icindeki ilacin normal urinary mamalarda olmadigini soyledi. Bilgisi olan yardimci olabilir mi rica etsem

6 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Vet serileri tedavi edici. Diğer mamalar ise önleyicidir.


O ilaçlı olayı şehir efsanesi mi gerçek mi emin değilim. Bizde iki paket s/d mama bitirdik. Paketlerde ilaca dair bir etken madde göremedim. Düz mama içeriği vardı. İlaç ile mi çözüyor yoksa formülü ile mi kararsızım. Bilgisi olan varsa bende merak ediyorum.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Dün akşam hekimimi aradım bu konuyu sordum. İlaçlı olmuyo veteriner serileri ama iyileşmesini istediğimiz organa yönelik ilave katkıların oranları değişiyor bazen farklı ilaveler oluyor. Ham lif oranları çok düşük olur zor sindirilmesi için çünkü carnivor canlıların sindirim sistemi çok kısa olur mamanın olabildiğince vücutta kalmasını isteriz. Ayrıca besleyici olmaz o yüzden tedavi bitince bırakmak gerekir. Kilo alımı durur yada kilo vermeye başlar kedi dedi.

gece18
gece18

13005

Bizde kedimin bitmek tükenmek bilmeyen yeme aşkından dolayı hills i/d mama kullandık bir paket. Yağlı kuru mamaydı. İshali yoktu. Fazla fazla yiyordu ve dışkısı normal olmasına yapmasına rağmen içinde dışkılar birikmişti. İlk lavman yapıldı ardından mama diğer çıkmayan dışkıları çıkardı rahatladık.


Mamayı kullanırken çok dışkı yapıyordu yedikleri kolayca çıkıyordu birazda zayıflamasına sebep oldu. Severek yedi tabi. İlaçlı olup olmadığı hakkında pek fikrim olmasada herhangi bir sağlık problemi olmadığı sürece ben düzenli olarak vet serisi mamaların kullanılmasından yana değilim.

Palyaco
Palyaco

218519

Veteriner serisi tedavi amaçlı ve kum dökmesi için ph dusuk olur ve kizilcik orani fazladır her tedavi için içeriği başkadır fiyatına pahalı olur en iyi seriler veteriner serilerini bütçesi yeten herkes kullanmali

Cennet29
Cennet29

123930

Kedimin aylarca geçmeyen ishallerinden dolayı bende şuan unıque gastrointestinal mamasını kullanıyorum. İshali ilk günde kesti mucize gibi. Uzun süre kullanılır mı bilemiyorum. İçeriği de bu şekilde


Hamsi proteini, bezelye, hidrolize somon proteini, esmer pirinc, tavuk yağı, şeker pancarı posası, kurutulmuş yumurta, balık yağı, doğal aromalar, toz selüloz, vitamin ve mineral piremiksi, bira mayası, probiyotik, pisilyum kabukları, kurtulmuş alg, mos, B-glukan, tokoferol, kadife çiçeği ekstraktı, yucca, yabani iğde.

huqi
huqi

116368

Düz mama içeriği yok vet serisi mamalarda. Mesela benim kedimin gıda alerjisi var ve balığa alerjisi var. Normal balıklı mama kullandığımız zaman kaşınıyor her yerinde yara çıkıyor. Vet serisi hipoalerjenik kullandığında düzeliyor çünkü hidrolize edilmiş protein var şu an farmina ultrohypo kullanıyoruz balıklı bir hipoalerjenik mama ama alerji yapmadı çünkü hidrolize edilmiş.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 247 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR