Yeni Dogmus Annesiz Kediler

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658 Puan

Merhaba sabah apartmanin bahcesine bir kedi dogum yapmis ve dört yavrusu olmus. Kedi dogum yaptiktan sonra yavrulariyla hic ilgilenmemis ve neredeyse 10 saattir ortada yok. Apartmandaki kücük cocuklar yavru kedilerin oldugu kutuyu annelerinin yanina götürmüsler ama anneleri ilgilenmeyip kacmis. Ögrenir ögrenmez petshoptan süt tozu, biberon ve anneleri icin kedi mamasi aldim. Kutularinin icine havlu, poset ve gazete yerlestirdim. Kedilerle olan tüm temasim boyunca eldiven taktim ve hassas davranmaya calistim. Daha halen göbekbaglari üstlerinde. Biraz bekledik ama annesi yine gelmeyince sütü biberonla yavasca icirmeye calistim. Cok az da olsa ictiler cok zorlamak istemedim neyi nasil yapmam gerektigini hic bilmedigim icin bogulacaklarindan korktum. Sizce anneleri eger yarin da gelmezse veterinere götürmeli miyiz? Veterinerlerin yapabilecegi bir sey var mi yoksa eve vs mi almamiz gerekir?


9 CEVAP

huqi
huqi

116368

Umarım anne kedi tekrardan yavrularına bakar çünkü onunda memeleri süt doludur şimdi ve emzirmezse mastitis olur.
Muhtemelen çocuklar anne kediyi istemeden de olsa korkuttu, çocuklar maalesef çok ses çıkarıyorlar ve bilmeden saçma sapan davranmışlarsa anne korkmuştur. Yavrulara elleyince anne istemez muhabbeti de pek doğru değil bence mahallemdeki kediler doğurunca yavrularına elliyordum gayet de bakıyorlardı ( çok şükür birçoğunu kısırlaştırdım)

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Çocuklar, yavru kedilere dokunduysa anne, yavrularını reddetmiş olabilir. Annenin doğumu yaptığı yer neresiyse yavrularada orda bakar. Yerini değiştirmeyin. Anne kediler bazen mama aramak için farklı bölgelere gidebiliyor. Yavruları anneye götürmek yerine, anneyi yavruların yanına götürün ve takip edin.

aslihan_e
aslihan_e

130783

Onların çişini kakasını da yaptırmanız gerek yoksa ölürler. Nemli pamukla popolarına masaj yapın. İnternetten videolarına bakabilirsiniz. Zorlamamakta iyi yapmışsınız yoksa ciğerlerine kaçarsa enfeksiyon durumu oluşabilir. Yavruları ters çevirmeden içirmeye çalışın. Veterinerler genelde o kadar küçük yavrular için bir şey yapmıyor ama arayıp bir bildikleri süt anne var mı diye sorabilirsiniz. Annelerine yiyecek verseniz güven kazanıp yavruların yanına gelebilir belki.

Cennet29
Cennet29

124611

Her zaman taze yapmalısınız. 3 saatte bir ılık besleme yapılmalı.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Halen disaridalar bu arada bahcede kutunun icinde güvenli bir yerdeler ama yine de icim hic rahat degil. Annemler de iceri almamiza izin vermiyorlar kaldigim evde de misafirim bir de yasim kücük ne yapacagim hic bilmiyorum lütfen bir tavsiye verin.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Birazdan tekrar beslemeye calisacagim yakinda da bir veteriner var oraya gidecegiz anneleri halen gelmedi. Tesekkür ederim cevaplariniz icin. Bir de dün biberonda süt kaldi biraz onu icirsem olur mu yoksa döküp bir daha mi yapayim?

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Tamamdir tesekkür ederim annesi galen gelmedi 5 saattir takip ediyoruz, veterinere götürüp süt anne veya kalacaklari bir yer arayacagiz.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Tamamdir tesekkür ederim annesi galen gelmedi 5 saattir takip ediyoruz, veterinere götürüp süt anne veya kalacaklari bir yer arayacagiz.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Merhaba bugün birkaç veterinere gittik ama maalesef almadilar, yavrulardan bir tanesi maalesef gece ölmüs. Baska bi hayvan tarafindan öldürüldürügünü varsayiyoruz cünkü yaraliydi. Veterinere götüdügümüzde alamayiz dediler ama göbek baglarini kisalttikar biraz sag olsunlar. Ayni seyi digerleri de yasamasin diye kilitli tasima kutusu aldik ona koyduk. Cislerini yaptirirken bir tanesinin anüs bölgesinde parazit oldugunu fark ettim. Sizce yarin tekrar veterinere götürsem alirlar mi? Veya hayvan hastanesine gitsem? Parazit tedavisi uzun bir sürec mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 246 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR