Kedim Bugün Hiç Gelmedi

Arkadaşlar merhaba, 1 senedir kapımın önünden hiç ayrılmayan bir kedim var. Kısır ve dişi. 1 ay kadar önce apsesi vardı patlamıştı. Tedavi ettirdik. Yemek yiyemediği zamanlar oldu. Ellerimle besledim kilo kaybetmemesi için. Bağışıklığı düşmüş güzel bakılması lazım dediler. Tavuk haşladım, et haşladım, kaliteli kuru mamalar, yaş mamalarla besledim. 1 ay sonunda kendine geldi yavaş yavaş. Son 1 haftadır da gayet iyiydi. Kapımın önünden asla ayrılmazdı. Ama 3 gündür akşam 7-8 gibi gitmeye başladı. Sabah 5 oldu mu kapının önüne geri gelir akşam tekrar giderdi. Bugün hiç gelmedi. Moralim çok bozuk, bir suru kedim var 2 senedir beslediğim bile var sokakta fakat onlar yemek yemeye gelip giden kediler. Bu kedi kapımın önünde yaşıyordu. Çok sakin çok sevgi dolu, herkese kendini sevdiren, kendini diğer kediler arasında bile savunamayan bir kedi. İnsanlar taş atiyor, tekme atiyor. Kaç kişiyle kavga ettiğimi Allah bilir. Camda bekliyorum tüm gün biri vurur diye. Gittiği yerde başına bir şey mi geldi çok endişeliyim. Böyle şeyler yaşayan oldu mu ? Gitti geri gelir mi ? Kötü düşünmek istemiyorum. Onu çok seviyorum. Nasıl göründüğüne dair fotoğraf ekledim. :(


5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

136819

Bence o kadar değer veriyorsanız dönerse eve alın ve bırakmayın. Ailem kedilerimin evde kalmasına izin vermediği zamanlar çok kedi kaybettim. Birini çağırıp gelmediğinde artık direk ağlamaya başlıyordum öldü diye . Sonunda psikolojim bozulmaya başladığı için izin vermek zorunda kaldılar. En çok köpekler tehlikeli onlar için, sonra arabalar, ardından zehirli yiyecekler, tabi aşısı yoksa gençlik hastalığı en başta. Hepsi yüzünden kedilerimi kaybettim. Ha evet dışarda bakarsınız ama ertesi gün beklemeyin. Dönerse döner kader gözüyle bakacaksınız, yoksa çok üzülürsünüz. Henüz çok olmamış, bence hâlâ dönme umudu var. Onlar bazen birkaç gün gelmeyebilirler. Karnını başka yerden doyurur, köpek kovalar saklanır, sıcakta çıkıp gelemez.

@aslihan_e keşke imkanım olsa evime alabilmek için. Fakat daha önce bir kedi almak istedik evdeki kedim çok streslendi ve hastalandı. 6 kutu antidepresan kullandık bu sebeple bagisik güclendiriciler cabası. En son veterinerimiz bu kediyi başka yere verin evdekinden olmayın demişti. Davranış bozukluğu var kedimin. Antidepresan ile tekrar eskisi gibi davranmaya başladı fakat en ufak başka kedi kokusuna tahammül edemiyor. Yemeden içmeden kesiliyor

aslihan_e
aslihan_e

136819

Aa hatırladım sizi, biliyorum. Dediğim gibi, kader gözüyle bakacaksınız dışardaki kedilere. Ben gelirlerse karınlarını doyuruyorum, bazen bir hafta bile gelmezler. Kendimi çok alıştırmıyorum. Eğer çok uzun süre, bir iki ay gelmezlerse öldü heralde diyoruz. Bizimkiler de onun gibi kapıda, bahçede yaşayan kediler. Öyle yemek yiyim gideyim demezler. Sadece yemeğe gelen kediler de var tabi. Bazen de bir yıl sonra dönen kediler bile oluyor. Annem arka sokakta gördüm der ben inanmam. Çünkü karnı acıkır neden gelmesin ki diyorum. Sonra annem haklı çıkıyor. Başka biri yiyecek verirse de oraya yerleşiyorlar. Başka kediler bölgelerinden kovalayabiliyor, korkularından gelemeyebiliyorlar. Bulunduğunuz yerde saldırgan bir köpek yoksa her köpek de saldırmaz. Zaten köpekler kedilere saldırmaz normalde, kötü çocuklar onları yavruyken kedilere saldırmaları için eğitiyor. Bence birkaç gün bekleyin. Henüz korkmak için çok erken. Çevrede kızgınlığa giren kedi varsa onu rahatsız ederler. O yüzden kaçmış olabilir. Erkek kediler için kısır olması fark etmez. Erkeklere zorla bir şeyler yapıyorlar. Eğer ki başına bir şey geldiyse de üzülmeyin artık. Ölüm hepimize. İnşallah çıkar yarın sabaha gelir. Bizim öyle yaşlı bir kedimiz var, bir tek onu evde tutamıyoruz çünkü sokağa aşırı alışkın, delirir evde. Akşam çıkar, sabah gelir. Allah'a emanet yaşıyor. Bir kez çok uzun süre gelmedi. Öldü falan dedik, babam ağladı, bir onu seviyor çünkü. Soranlara bile öldü diyorduk. Sonra annem "O benim sesime gelir." dedi, yağmurun altında çıktı sokaklarda çağırdı. Meğer bilerek eve gelmiyormuş. Geldi sonra bir daha öyle bir şey yapmadı. Bence sizinki de gelebilir.

Umarım gelir. Sanırım artık bağ kurmamaya çalışacağım. Çünkü çok üzülüyorum. Desteğiniz için teşekkürler. 🥰

Superisi814
Superisi814

125160

Merhabalar,
Aşk peşine düştüyse gelmemiş olması normal..
İyi olmasını ve donmesini umarım..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap