Yeşil Köpük Kusuyor

Merhaba,
Sitedeki yaklaşık 3 aylık kedi yeşil köpük kustu şimdi mama verince farkettim çok halsiz. Şimdi işe gidiyorum ancak akşama veterinere götürebilirim neyi olabilir. Yeşil köpük ne anlama geliyor

11 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130791

Kötü virüs dediğim oydu aslında. Adını anmak bile istemedim. Aşısız kedinin atlatması çok zor ama bazı kediler yenebiliyor. Siz yine de hazırlıklı olun her şeye. Biraz mucize gibi yenmeleri ama imkansız değil. İnşallah yenebilir. Bu arada sizin dediğinizin anlamı zatürre. Köpeklerdeki gençlik hastalığına benzer dedikleri panlökopeni, büyük ihtimalle o pozitif çıktı. Bir ilacı yok, sadece ikincil bakteriyel enfeksiyonlar için antibiyotik, serum veriyorlar. Eğer onun kustuğu yeri net biliyorsanız çamaşır suyuyla dezenfekte etmeniz gerek ve su mama kabı ne varsa onları da çamaşır sulu suyla yıkamalısınız.

aslihan_e
aslihan_e

130791

Çimen yediyse yeşil kusabilir. Ancak yeşilimsi sarı renkte kusma safra da olabilir. Halsiz olması sağlık sorunu olduğunu gösteriyor. Yavru kedilerde kusmanın ilk nedeni iç parazittir. İnşallah sadece iç parazit sorunundan kaynaklı kusmadır. Onun dışında aşısız olduğu için kötü bir virüs kapma ihtimali var. İnşallah o değildir. Veterinerin test yapması gerek nedenini bulmak için.

Heratiko
Heratiko

2426

Bence veterinere götürün çok geçmeden. Ciddi bir sağlık sorunu olabilir viral enfeksiyonlar gibi, başımıza geldi oradan biliyorum. Geçmiş olsun

Götürücem bu akşam mutlaka. Umarım geç kalmamışımdır.

Kediyi veterinerde yoğun bakıma aldırdım. Pnömani dedi galiba bu pozitif çıkmış. Köpeklerdeki gençlik hastalığı gibi bir şeymiş. Viral bir hastalık yani. İnanılmaz dehidre . İştahı yok. Ama sabaha göre daha iyiymiş. Az önce ziyarete gittim. Ellerinden geleni yapacaklar. Umarım ki kendine gelir

aslihan_e
aslihan_e

130791

Az önce biri belediyelerinin ücretsiz karma aşı yaptığını yazmış. Keşke her belediye yapsa da götürüp yaptırsak hepsine. Kediler bu hastalıktan ölmese artık. Ben kendi belediyeme yazdım, daha fazla talepte bulunacağım. Bir belediye yapıyorsa diğerleri de yapabilir. İnşallah sizinki yener hastalığı.

Güncel

O kadar üzgünüm ki şu an elimden bir şey gelmediği için. Kafamı veremiyorum işe. Nasıl daha önce farkrtmedim. Çok kötüydü bugün. Elletmez normalde o kadar hali yok ki kaçamıyor. İnşallah basit bir şeydir

aslihan_e
aslihan_e

130791

Bazen iç parazit nedenli de o kadar hasta olabiliyorlar. Benim yetişkin kedim ölüyordu neredeyse. Hastalık kaptı sanmıştım. İnşallah o da öyledir. Hele yavrularda yoğun iç parazit varsa ki sokak kedilerinde oluyor onlar öyle yemeyi içmeyi keser büzüşür kalır bir yerde. Başka hastalıksa da aniden kötü olabiliyorlar. Belki önceki günler iyidir o yüzden fark etmemişsinizdir. Çevrede salgın hastalık olsaydı başka ölen kediler de görürdünüz önceden. İnşallah öyle bir şey yoktur.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Ev yapımı yoğurt varsa verin. Ya da marketten yarım yağlı yoğurt alın. 4 gün yemek yemeyen kedi bu şekilde kendine geldi. Eskimiş balıklı mamayla birlikte vermezseniz sorunda olmaz.

Aa evet onu dedi. Kardeşini görmüyorum galiba ölmüş yok ortalarda maalesef. Evrt antibiyotik ve serum veriyorlarmış. Sabaha göre daha iyi diyince biraz ümitlendim aslında hatırlattığınız iyi oldu kapları ama ben farkedesiye kadar hasta olduğunu çok geç galiba. Çoğu yavru kedi bundan dolayı ölüyormuş.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 470 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR