Tavşan Hamileliği

Bullefprof
Bullefprof

2873 Puan

Tavşanım hamile . Ve bu yüzden çok ıssırıyor ve huysuzlaşıyor . Issırmasını vs. Nasıl engelleyebilirm bilen var mı ???

4 CEVAP

goknur
goknur

18247

100 tane tavsan beslemis biri olarak durumu herkese ben izah edebilirim sanirim. Soru sahibi ne yaparsa yapsin bir disi tavsan bir erkek tavsan bir araya geldiginde muhakkak bu ureme saglanir. Tavsanlarin kizginlik donemleri olmaz. Her zaman duruma hazirdirlar. Soru sahibi yapabilecekleriniz. Tavsanlar ortalama 2 ayda dogururlar eger hamileyse tabikide. Doguma kesinlikle mudahale etmeyin. Bakin uzerine basa basa diyorum kesinlikle yoksa butun yavrular ve annelerde olur. Ona sessiz sakin cok insan olmayan hatta hic kimsenin onu gormedigi bir ortam yaratin. Dogumunu orada tek basina kendisi yapsin. Yavrular dogdugunda anne gogsunden tuylerini kopartip onlari o tuy yumaginin icine koyucak. Ve malesef uzelerek soylemeliyim ki yavrular 10 ile 25 arasi degisicek. Bu surecte onu hep yalniz birakin sadece yemek ve su verin baskada yanina yaklasmayin. Tavsaninizin huylari tamamen degisicek sahiplenen anne moduna giricek. Yavrular gun yuzune cikip etrafta kosmaya baslayana kadar kesinlikle dokunmayin onlara yoksa oldurur yavruyu. Etrafta kosmaya basladiklarinda baya bi buyuk olana kadarda sakin ay cok tatli deyip ellemeyin yoksa bakmaz yine olurler. Yavrular tek basina basinin caresine bakmaya baslayana kadar kesinlikle dokunmayin onlara. Nerede bakiyorsunuz. Ev ortamiysa isiniz zor bir odayi ona adamak zorundasiniz su anda. Eger disarida ise yuvanin zemini topraktan olmamali yoksa yavrulari 2 mt asagiya goturur. Sizlerden kiskandigi icin. Bazilarida cikamaz ordan olebilir. Tavsan bakmak kolay olabilir ama is anneliklerine gelince cok zorlasir isler. Dediklerimi yapabilirseniz yavrularda annede yasar. Bol sansiniz olsun.

DogaM
DogaM

1045

Daha tavşanınızı 3 ay önce almışsınız. Daha küçük olmalı ve hamile olması bence tavşanınız için tehlikeli. Siz mi çiftleştirdiniz?

Bullefprof
Bullefprof

2873

Tavşanlarım 7 aylık yani tam çiftleşme zamanında bana kalsa ben çiftleştirmzdim ama kendileri çiftleşmiş

kedisahibi
kedisahibi

1169

ERKEK OLANI KISIRLAŞTIRIN NE DEMEK ÇİFTLEŞMİŞLER? SİZİN KONTROLUNUZDE DEĞİL Mİ BU HAYVAN ISIRMASI GAYET NORMAL YAVRULARINI KORUYOR SİZDEN KEDİLERDE ÖYLEDİR KARNINA DOKUNMANIZDAN HOŞALNAMAZLAR HAMİLEYKEN LÜTFEN VETERİNERDEN RANDEVU ALIN VE KISIRLAŞTIRIN

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 953 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR