Kedimin Ayağında Mantar Mı Var?

buusracikk
buusracikk

15176 Puan

Merhabalar öncelikle, yaklaşık 1 aydır tırnak dibinde başlayan yarası vardı. 2 hafta önce veterinere götürdüm bir cihazla mantar olup olmadığına baktı mantar gözükmüyor şu an dedi ve merhem verdi düzenli olarak sürüyorum fakat daha çok ilerledi ayağının üzerine yayıldı. Isırarak kaşıyor koparacak gibi. Daha kötü olmaması için her gün batikon sürüp kapatıyorum. Veteriner tekrar getir mantar aşısı yapalım dedi ama aşı ağırmış duyduğum kadarıyla. Kedim daha önce kısırlaştırma ve bağırsak tıkanıklığı ameliyatı oldu bağışıklığı düşük maalesef aşı iç organlarında hasar bırakır diye korkuyorum o yüzden yaptırmayı düşünmüyorum. Daha önce böyle bir durum yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?


4 CEVAP

huqi
huqi

116368

Muhtemelen mantardır, wood lambası ile bütün mantar sporları görünmüyor. Ecosin kullanın bence direkt hiçbir zararı yok sadece kullanırken dikkat edilmesi gereken şeyler var yoksa hiçbir işe yaramıyor.
https://youtu.be/89J5R4kwELg
Biraz pahalı ama krem gibi her gün uğraşmıyorsunuz, bir de batikon sürüyorsanız direkt oyun oynatın yalamaması için nemli kalmaması lazım kuruması için açık bırakın bir şeyle kapatmayın mantar nemli ortamlarda çoğalır. Batikon mantar tedavisinde tek başına asla yeterli değil maalesef, bir de iyi bir bağışıklık güçlendirici almanızı öneririm. Bizim hekimimiz immun 44 önermişti.

huqi
huqi

116368

kedilerin genellikle bağışıklığı düşük olunca mantarı çıkar, bu yüzden bağışıklığını yükseltmeniz önemli.

buusracikk
buusracikk

15176

Güncel

buusracikk
buusracikk

15176

Bağışıklık güçlendirici ne için gerekiyor?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 318 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR